אשכול השאלות והתשובות ל'סדנת מחקר'

• הוסף לסימניות
אשכול השאלות והתשובות לזה.
אם לא יהיו תגובות אראה עצמי פטורה מהמשך ;)

בהצלחה לכולם.

• הוסף לסימניות
אם אני רוצה לבדוק את נטיית אזרחי ישראל - ימינה או שמאלה - זה יהיה כמותי או איכותני?
ולמה.

תודה.

• הוסף לסימניות
מרתק, תודה רבה
תוכלי לפרט עוד? ניסוחים חיוביים שלילים וכו'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י האורות;1028066:
אם אני רוצה לבדוק את נטיית אזרחי ישראל - ימינה או שמאלה - זה יהיה כמותי או איכותני?
ולמה.

תודה.

אם אתה רוצה לבדוק את נטיית אזרחי ישראל ימינה או שמאלה, מבחינה פוליטית, אתה תנסח שאלה באומניבוס כזו: הגדר את נטייתך הפוליטית: ימין, שמאל, מרכז, לא יודע.
מה שמעניין אותך פה זה כמה מאזרחי הארץ הזו פונים לפה וכמה נוטים לשם - נתון סטטיסטי, ועל כן הוא כמותי.
ליתר ביטחון, ומכיוון שיש הרבה אנשים שנהנים לענות תשובות שאינן נכונות ולהטות את הסקרים, אתה תוסיף מן הסתם עוד איזה שתי שאלות שיהוו רמז האם התשובה נכונה או לא, והן תישאלנה במרחק ניכר לפני השאלה הזו. למשל: איזה עיתון אתה מעדיף, עם אפשרויות בחירה. למשל דרג את הדמויות הבאות מבחינת ההזדהות שלך איתם מ-1 עד 5 או מבחינת הרמה המצפונית שלהם וכו׳.
לאיזה מגזר אתה משתייך זה בד״כ נתון שקיים ברוב האומניבוסים, וגם הוא נותן רמז כלשהו.

השאלה הזו (העיקרית) תופיע מן הסתם בסוף הסקר, כנהוג. יחד עם שאר השאלות על סגנון החיים של הבנאדם.

אם תתקשה ביצירת שאלות של מאפייני האנשים השונים, השאלות לבדיקת אמינות התשובה - יתכן שתיעזר במחקר איכותני כדי לבודד תובנות ולבנות לפיהן שאלות.

• הוסף לסימניות
אכן סקר הוא נושא מסקרן.
הייתי שואלת שאלות למכביר לו פתיח הסדנה היה לא ברור.
אבל הפתיחה, ברורה ונהירה. מה יש עוד לשאול?
לא נותר אלא להמתין להמשך...

• הוסף לסימניות
אז כמו שציינת, אם רוצים באמת לדעת מה דעתו של הנסקר, שואלים שאלות מהותיות בנושא של ימין ושמאל, לאו דווקא על עיתון, אלא גם על "מה דעתך על הפגנות מחאה", "מה דעתך על זריקת אבנים במחאה", "האם זריקת אבנים נחשבת לאלימות או מחאה" וכו' וכו'
ז"א הסקר הוא גם איכותני.

או ע"מ לדעת האם מטרותיו של בנק מסוים יועילו לציבור החרדי נניח, סוקרים אותם על הרגלי הצריכה וגם על המודעות של הבנק עליהם.

יוצא סקר משולב, לא?

• הוסף לסימניות
בסקר כמותי נעדיף שלא לשאול מה דעתך כשאלה פתוחה, גם כי לא נגיע לשאלה מרוב שהתשובה הזו יכולה להיות ארוכה, וגם כדי שתהיה אפשרות לפלח את התשובות באופן כמותי. שאלה כמו: מהי התשובה המבטאת ביותר את דעתך? אסור לזרוק אבנים בשום פנים ואופן גם במחאה / כל עוד האבנים אינן גורמות נזק אין בעיה לזרוק אותן / אם רוצים שהמחאה תשפיע אין ברירה רק לזרוק אבנים / כל המחאה היא טעות מעיקרה.
(כמובן שהדוגמאות הן דוגמאות בלבד)
הסקר הזה הוא עדיין כמותי ולא הופך להיות איכותני, כי המטרות שלו כמותיות (הוא יענה על השאלה כמה מאזרחי ישראל בדעה כזו או אחרת לגבי זריקת אבנים במחאה ולא מהן הדעות הללו, מה ההשפעה שלהן וממה הן מושפעות).

לגבי הבנק - אפשר לסקור גם הרגלי צריכה, גם מודעות וגם תדמיות. זה מקובל. רק צריך לשים לב היטב לעניין ההטייה וההטרמה שאדבר עליהם בהמשך הסדנה בע״ה.

• הוסף לסימניות
מרתק! אני בדיוק עכשיו בונה סקר... מתי יעלה הפוסט הבא?

• הוסף לסימניות
הזכרת כלים של גוגל.
אפשר לקבל פירוט ולינקים?

• הוסף לסימניות
הדרך הקלה ביותר לברור את הדעות הפוליטיות של הנסקר, היא באמצעות שאלה אחת: "האם, לדעתך, יש סיכוי לערוך הסכם שלום אמיתי עם הפלסטינים"?

(מתוך אתר "פשקעוויל")

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הכל ורוד;1029702:
מרתק! אני בדיוק עכשיו בונה סקר... מתי יעלה הפוסט הבא?

לא מתיימרת להעביר סדנא מקיפה ברמה שתאפשר ליצור סקר נכון ומדויק. יש הרבה דברים שאי אפשר להעביר דרך מערכת פורומים עם כל הרצון הטוב.
אבל לפחות שמחה שיהיו פחות טעויות...
:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תור הזהב;1028096:
מרתק, תודה רבה
תוכלי לפרט עוד? ניסוחים חיוביים שלילים וכו'.

בעזרת השם, עם המשך הסדנא באשכול שם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosil;1029980:
הזכרת כלים של גוגל.
אפשר לקבל פירוט ולינקים?

דיברתי על טפסים מקוונים של גוגל. עושים בזה שימוש רב, גם פה בפורום - פעם אחרונה בסקר של אלי אלימלך על הכליות.
נמצא בגוגל דרייב, כונן בגרסאות מסוימות (בעבר היה נקרא docs). עיין שם ותמצא אפשרות לבניית טפסים.
בדוק את האפשרויות ותהנה.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה: מישהו רואה תועלת בנושא הזה?
אני מאוד נהנית לכתוב את זה, אבל אם זה לא דחוף לאף אחד נשמור קצת תעסוקה לפנסיה :)

• הוסף לסימניות
גם בפנסיה זה יהיה נחמד לברבר ע"כ, ובטח יהיה גם הרבה יותר זמן להתפלסף...
אבל עד אז אני חושבת שהדברים מאד ברורים ומסבים תועלת, רק את כותבת את זה כ"כ ברור שנראה לי שאין שאלות:)

• הוסף לסימניות
עוד לא ממש מתחילה לשאול שאלות ...אבל חייבת לאמר שאת מבריקה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה