דיון אשכול השקעות לבעלי אזרחות אמריקאית

אפשר לבטל מכאן ולהבא.
ולהשקיע את הסכום בדרך אפשרית לאמריקאים.
תודה שאתה עונה על כל השאלות!
אם אפשר לשאול מה הכוונה דרך אפשרית לאמריקאים? ואם הכוונה היא קופת מסחר עצמאית דרך ברוקר בשביל כזה דבר חייבים סכום בסיסי התחלתי שאותו אין לנו כעת...
יש אופציה אחרת?
מה יקרה אם לא נבטל את ההכפלה?

בענין השקעה בקרנות אמריקאיות, נכתב כאן ששוה להשקיע דרך אינטרקטיב.
אני לא רוצה להשקיע דרכם כיון שאיני יודע אנגלית, וכן אין ליטלפון חכם שאוכל להיכנס לחשבון שלי אצליהם [משיחה איתם עלה שאין דרך לעקוף את זה].
אמרו לי שדרך מיטב אפשר להשקיע בקרנות אמריקאיות, אשמח לשמוע מה החסרונות של בית השקעות ישראלי אם משקיעים בניירות אמריקאיות?

אי"צ בטלפון חכם כלל.
נצרך SMS בפתיחת החשבון, וכדאי מספר שיהיה זמין בעתיד.
אבל אין צורך לקבל SMS כל כניסה לחשבון.
כך היה בעבר, אני ניסיתי לפני כמה חודשים לפתוח חשבון בברוקר האמריקאי, וכתבו לי שצריך אבטחה כפולה, על ידי הורדת האפליקציה.
באינטרקטיב ישראל לא צריך, אבל נראה לי שכבר כתבו כאן באשכולות אחרים באריכות שיש סיכון בהשקעה שם.
עכ"פ לשאלתי, אשמח לשמוע מה החסרונות של בית השקעות ישראלי?

כך היה בעבר, אני ניסיתי לפני כמה חודשים לפתוח חשבון בברוקר האמריקאי, וכתבו לי שצריך אבטחה כפולה, על ידי הורדת האפליקציה.
הפוך.
בעבר הקצת רחוק, היה אפשר עם SMS.
אח"כ היה חובה טלפון חכם או אימולטור.
כיום ניתן דרך תוכנת אימות אופליין על המחשב.
יש על זה אשכול ייעודי.

תוכל להפנות אותי?

אשמח לתשובה מהמבינים בתחום!
א. אני אזרח אמריקאי ולאשתי יש ITIN,
יש לה עסק ואנחנו מפקידים קרן השתלמות ויש לה גם חשבון בנק בנפרד שאנחנו משקיעים שם בקרן האירית, ושם אמרנו להם שהיא לא אזרחית אמריקאית
האם יש בזה סיכון מתי שהוא? מה פתאום שהבנק יעביר להם מידע כשמבחינתו אין לה שום קשר לארה"ב?
ואם יתפסו אותנו האם נוכל להגיד שלא ידענו?
ב. הבנתי שיש אפשרות למכור כל סוף שנה ואז לא צריך לדווח על זה לארה"ב ,האם זה נכון?

אשמח לתשובה מהמבינים בתחום!
א. אני אזרח אמריקאי ולאשתי יש ITIN,
יש לה עסק ואנחנו מפקידים קרן השתלמות ויש לה גם חשבון בנק בנפרד שאנחנו משקיעים שם בקרן האירית, ושם אמרנו להם שהיא לא אזרחית אמריקאית
האם יש בזה סיכון מתי שהוא?
כן. הבנק יכול לגלות על כך, וזה קורה הרבה.
מה פתאום שהבנק יעביר להם מידע כשמבחינתו אין לה שום קשר לארה"ב?
כי נודע לו מכל מיני גופים.
ואם יתפסו אותנו האם נוכל להגיד שלא ידענו?
קשה לדעת.
ב. הבנתי שיש אפשרות למכור כל סוף שנה ואז לא צריך לדווח על זה לארה"ב ,האם זה נכון?
לא. גם אם מוכרים כל שנה, צריך לדווח.
באופן כזה ניתן הרבה פעמים לחסוך את המס הדרקוני על pfic אך מפסידים הרבה ריבית דריבית.

איך הבנק יכול לדעת, מכיר סיפור שכך היה? מוזר מאוד אם התשובה תהיה חיובית.

בלת"ק.
אשתי עצמאית בעלת אזרחות כפולה. לפי המלצת הרו"ח, עדיף לשלם את הקנס על אי הפרשת פנסיה ולא להסתבך עם PFIC אחר כך, ואצ"ל שלא כדאי לפתוח קרן השתלמות.
מישהו מכיר דרך שלישית?

בלת"ק.
אשתי עצמאית בעלת אזרחות כפולה. לפי המלצת הרו"ח, עדיף לשלם את הקנס על אי הפרשת פנסיה ולא להסתבך עם PFIC אחר כך, ואצ"ל שלא כדאי לפתוח קרן השתלמות.
מישהו מכיר דרך שלישית?
תחליף רו"ח.

א' מניין להם לדעת ?
ב' מה יקרה ? לא בדקתי מספיק, אך מאיזה גיל יש מיסים ?
משתמשי אפליקציית ביט (ששייכת לבנק הפועלים) קיבלו התראה שלא ניתן להשתמש בכספי היתרה, משיחה עם שירות הלקוחות מתברר שהם זיהו שהלקוח הוא אזרח אמריקאי, ומעתה לא ניתן לצבור יתרה באפליקציה אלא כל הכספים יועברו ישירות לעו"ש. משמע שבנק הפועלים מסונכרן ויודע לאתר אזרחים אמריקאיים, מה לגבי שאר הבנקים? אין לי מושג..

@ה. שלמה וכל המבינים ,אני שכירה בהייטק שעוברת לעבוד כעצמאית,
(נותנת שירות ללקוח אחד- אותה חברה שעבדתי אצלה כשכירה).
שאלתי את יועצת המס שלי לגבי המיסים שנדרשים עצמאים לשלם ואילו השלכות יש למהלך כזה עבורי בתור אמריקאית ,
וענתה לי שבדרך כלל עצמאי לארה"ב צריך לשלם SS לעומת שכיר שפטור, מה שהופך את העיסקה ללא ריווחית, אבל לאחר התייעצות וממקור מוסמך, ברגע שלעצמאי יש רק לקוח אחד (וצריך להקפיד לא להכניס הכנסות נוספות חוץ מהלקוח היחיד), ההכנסה נחשבת בארה"ב כשכיר, כי לא משנה צורת ההתקשרות אם בתלוש או בעצמאי , ברגע שיש מעסיק אחד מכניסים את זה ב 1040 להכנסות כשכיר.

האם אכן כך? ידוע מה החוק האמריקאי בכזו סיטואציה?

תודה!

@ה. שלמה וכל המבינים ,אני שכירה בהייטק שעוברת לעבוד כעצמאית,
(נותנת שירות ללקוח אחד- אותה חברה שעבדתי אצלה כשכירה).
שאלתי את יועצת המס שלי לגבי המיסים שנדרשים עצמאים לשלם ואילו השלכות יש למהלך כזה עבורי בתור אמריקאית ,
וענתה לי שבדרך כלל עצמאי לארה"ב צריך לשלם SS לעומת שכיר שפטור, מה שהופך את העיסקה ללא ריווחית, אבל לאחר התייעצות וממקור מוסמך, ברגע שלעצמאי יש רק לקוח אחד (וצריך להקפיד לא להכניס הכנסות נוספות חוץ מהלקוח היחיד), ההכנסה נחשבת בארה"ב כשכיר, כי לא משנה צורת ההתקשרות אם בתלוש או בעצמאי , ברגע שיש מעסיק אחד מכניסים את זה ב 1040 להכנסות כשכיר.

האם אכן כך? ידוע מה החוק האמריקאי בכזו סיטואציה?

תודה!

דבר ראשון תודה לכל העונים שמשקיעים מזמנם לעזרת הציבור!!
הסתבכתי מכל המידע...
אם לבעלי יש אזרחות אמריקאית ולי אין
יש לי אפשרות לפתוח חשבון מסחר עצמאי רק על שמי ואז אין לי בעיה עם המיסוי האמריקאי?
ואם אני קונה ניירות ערך דרך הבנק כשהחשבון משותף לשנינו זאת גם בעיה?
ואם יש בעיה בכ"ז, הבעיה היא רק בסכומים מגובה מסוים או אפילו 100 שקל?
תודה רבה רבה!!

דבר ראשון תודה לכל העונים שמשקיעים מזמנם לעזרת הציבור!!
הסתבכתי מכל המידע...
אם לבעלי יש אזרחות אמריקאית ולי אין
יש לי אפשרות לפתוח חשבון מסחר עצמאי רק על שמי ואז אין לי בעיה עם המיסוי האמריקאי?
אם הכספים מועברים מחשבון בנק על שמך בלבד.
ואם אני קונה ניירות ערך דרך הבנק כשהחשבון משותף לשנינו זאת גם בעיה?
כן.
ואם יש בעיה בכ"ז, הבעיה היא רק בסכומים מגובה מסוים או אפילו 100 שקל?
תודה רבה רבה!!
ברווח של מעל 10K

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה