חידות תורניות אשכול חידות תורניות

• הוסף לסימניות
אני כבר שנים מכור לחידות ושאלות.
פותר כאלה, כותב כאלה, קורא כאלה. אפשר למצוא כמה שלי באשכול הזה.

ראיתי פה באתר המון אשכולות של חידות. המון. אבל משום מה, להפתעתי, כמעט ולא מצאתי (מלבד אשכול אחד מפוזר ומבולגן) חידות ושאלות תורניות מעניינות ומסודרות, שזה חבל.

זה חבל כי זה מחדד שיניהם של ישיבישערס, זה חבל כי זה מענג מוחם של אברכים עמלים, זה חבל כי זה מתבל את הלימוד וזה חבל כי זה תורה, אחרי הכל. וזה חשוב לנו הרבה יותר מאזורי תפוצה של ארנב הקטפוליבמבה האימתני או לנסות לנחש מילה רנדומלית.

קיצור אמרתי לעצמי בוא נרים את הכפפה, ונפתח אשכול חביב ומסודר של חידות ושאלות תורניות.

אפשר שאלות הלכתיות מסקרנות, שאלות עניין יהודי, שאלות בפשוטו של מקרא וכו׳ וכו׳.

רק כמה כללים חשובים:
לחדי החידות: בבקשה - רק שאלות שיש לכם תשובה מוכנה עליהן. לא פתחנו שו״ת סמס, אלא אשכול נחמד של חידות בעלות תשובה.

ולעוני התשובות: בבקשה לא להשתמש במאגרי מידע מקוונים למיניהם. קצת אידישע קאָפּ, חבר׳ה.

נא לא להספים ולכתוב הודעות של שווא והבל. רק שאלות, תשובות וניסיונות לתשובה, למען הסדר ושמירה על אשכול קריא ונוח.

אני אשתדל להעלות פה שאלות מדי פעם, מי שירצה יוכל להשתדל לפתור וגם להעלות שאלות משל עצמו.

בעזרת השם נעשה ונצליח

שאלה מס׳ 1 | התחום: עניין יהודי

למה רבי טרפון קידש 300 נשים?
אם יהיה קושי בפיתרון, נוסיף גם רמז בעז״ה.

חידה מס' 17 - כל חידה מביאה לביטוי/מושג תורני/יהודי

נ.ב.
נא לענות תשובות רק במטושטש/ספוילר

חידה 17.jpg

יש פנ"י שמחשב איך מגיעים לסכום התפילות, מניח שעלה פעם, למרות שכרגע לא זוכר
אגב, יש בחת"ס שיטות מנוגדות לזה של הפני יהושע, (אולי גם עלה, צריך לחפש) אולי אחרי זה אעלה

יש לי פני יהושע נדיר על ואתחנן
ברכות לב. ד"ה דרש רבי שמלאי
שמחשב איך מגיעים לסכום התפילות,
וגם מחדש שאם היה מתפלל עוד תפילה אחת (בנוסף על תקט"ו תפילות כמנין ואתחנן) היה נענה ולכן אמר לו הקב"ה אל תוסף דבר
אגב, יש בחת"ס שיטות מנוגדות לזה של הפני יהושע,
במקום אחד כותב שהתפילה האחרונה היתה ביום שני של סוכות
ובמקום אחר כותב שהיה תפילת נעילה

במקום אחד כותב שהתפילה האחרונה היתה ביום שני של סוכות
ובמקום אחר כותב שהיה תפילת נעילה
אכן, ובפשטות מה שכתוב שזה יוצא ביום שני, לפי חשבון שמוזכרים בתורה, מסתדר יותר, עי"ש.

אגב, בחיפש באשכול, מצאתי מה שהבאתי פה לפני שנה מהגר"א, מעניין מאוד: (וגם בהמשך שם)

נערך לאחרונה ב:
כבר נפתר למעלה: איכה יועם זהב
ראיתי את הפתרון הזה ולא היה נראה לי שזו התשובה הנכונה, כי היא פחות ממוקדת ומתאימה לתמונה כמו התשובות האחרות.
בכל אופן, תודה שטרחת למצוא את התשובה.
חופשה נעימה!

כי היא פחות ממוקדת ומתאימה לתמונה כמו התשובות האחרות.
דווקא בסדר...
סימן שאלה = איכה
זהב מעומעם = יועם זהב
אבל זה נכון שסימן שאלה לא מגדיר דוקא את השאלה הזאת, זה כבר חלק מהחידה...

@מתגעגע @שם נפלא @עמרם ספרא שם בדוי
מקווה שחיכיתם בסבלנות, בכ"א היינו טרודים במצוות עשה שהזמן גרמא... ;)
חידה מס' 18 - כל חידה מביאה לביטוי/מושג תורני/יהודי

נ.ב.
נא לענות תשובות רק במטושטש/ספוילר

חידה 31.jpg

נערך לאחרונה ב:
ברוכים השבים, אני מקוה שבכוחות רעננים, איזו התרגשות להמנות בין מנוייו של @ויש לומר, ו-תודה על ההשקעה בחידות, זה לא מובן מאיליו, בהתחלה חשבתי שבאיזשהו שלב זה יתחיל לעלות כסף...
והפתרון: דור הולך ודור בא

ברוכים השבים, אני מקוה שבכוחות רעננים, איזו התרגשות להמנות בין מנוייו של @ויש לומר, ו-תודה על ההשקעה בחידות, זה לא מובן מאיליו, בהתחלה חשבתי שבאיזשהו שלב זה יתחיל לעלות כסף...
והפתרון: דור הולך ודור בא
א. מתרגש בהתרגשותך
ב. מי שכתב/ליייק את ההודעה הזו קיבל הזמנה אישית, כל השאר 'הזמנות פרטיות לא נשלחו, נא לראות...' ;)
@ויש לומר מחכים לחידה היומית...
ג. לא חכמה לליייק רק כשאין, ניתן לליייק גם את החידות... ;) , כמובן רק אם אתה נהנה...:p
ד. דווקא רעיון טוב....
בהתחלה חשבתי שבאיזשהו שלב זה יתחיל לעלות כסף...

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה