חידות תורניות אשכול חידות תורניות

• הוסף לסימניות
אני כבר שנים מכור לחידות ושאלות.
פותר כאלה, כותב כאלה, קורא כאלה. אפשר למצוא כמה שלי באשכול הזה.

ראיתי פה באתר המון אשכולות של חידות. המון. אבל משום מה, להפתעתי, כמעט ולא מצאתי (מלבד אשכול אחד מפוזר ומבולגן) חידות ושאלות תורניות מעניינות ומסודרות, שזה חבל.

זה חבל כי זה מחדד שיניהם של ישיבישערס, זה חבל כי זה מענג מוחם של אברכים עמלים, זה חבל כי זה מתבל את הלימוד וזה חבל כי זה תורה, אחרי הכל. וזה חשוב לנו הרבה יותר מאזורי תפוצה של ארנב הקטפוליבמבה האימתני או לנסות לנחש מילה רנדומלית.

קיצור אמרתי לעצמי בוא נרים את הכפפה, ונפתח אשכול חביב ומסודר של חידות ושאלות תורניות.

אפשר שאלות הלכתיות מסקרנות, שאלות עניין יהודי, שאלות בפשוטו של מקרא וכו׳ וכו׳.

רק כמה כללים חשובים:
לחדי החידות: בבקשה - רק שאלות שיש לכם תשובה מוכנה עליהן. לא פתחנו שו״ת סמס, אלא אשכול נחמד של חידות בעלות תשובה.

ולעוני התשובות: בבקשה לא להשתמש במאגרי מידע מקוונים למיניהם. קצת אידישע קאָפּ, חבר׳ה.

נא לא להספים ולכתוב הודעות של שווא והבל. רק שאלות, תשובות וניסיונות לתשובה, למען הסדר ושמירה על אשכול קריא ונוח.

אני אשתדל להעלות פה שאלות מדי פעם, מי שירצה יוכל להשתדל לפתור וגם להעלות שאלות משל עצמו.

בעזרת השם נעשה ונצליח

שאלה מס׳ 1 | התחום: עניין יהודי

למה רבי טרפון קידש 300 נשים?
אם יהיה קושי בפיתרון, נוסיף גם רמז בעז״ה.

יש לאדם בחירה אם להידרס או לא...
אם זה היה כ"כ פשוט, אף אחד לא היה בוחר להידרס
בכל מקרה בעלי קנה לי טילון וזה קצת עזר
לא יודעת על איזה משחק מדובר
היה לי יום קשה, הייתי בדאון (בלי קשר לחידה)
עכשיו קצת יותר טוב

נערך לאחרונה ב:
אם זה היה כ"כ פשוט, אף אחד לא היה בוחר להידרס
לדעתי זאת לא טענה, אבל זה לא הזמן והמקום להתווכח על זה...
בכל מקרה בעלי קנה לי טילון וזה קצת עזר
הטילון עוזר רק עד שהוא נגמר, אז צריך לקנות הרבה...
וזה הזמן לשיר "...ועוד יותר טוב" וכו'

בטח ששכחת ......
אותי ......... {ועוד בחודש אלול } אני עניתי כמה תשובות נכונה ,
א. התנצלותי הכנה
ב. ת'אמת שזכרתי אותך, רק שהתייחסתי בהודעתי בעיקר למה שסבב סביב החידה האחרונה ושמה היית נוכח נפקד, והתלבטתי אם להציק לך על עוול בכפך...
ג. היה יכול להיות הרבה יותר אקשן ועניין אם הייתה ספירה/פילוח/ניקוד כלשהיא לאלופי הפתירות נכונות

א. התנצלותי הכנה
ב. ת'אמת שזכרתי אותך, רק שהתייחסתי בהודעתי בעיקר למה שסבב סביב החידה האחרונה ושמה היית נוכח נפקד, והתלבטתי אם להציק לך על עוול בכפך...
ג. היה יכול להיות הרבה יותר אקשן ועניין אם הייתה ספירה/פילוח/ניקוד כלשהיא לאלופי הפתירות נכונות
מקבל את התנצלותך הארוכה והמפורטת ,
אם כי לא כ"כ מדוייקת , הרבה שמות שהזכרת גם לא היו שותפים לדיון "הדמעות והגלגלים" שהיה לאחמ"כ כמו: @חסדיאל שופק @יצחק. @מתגעגע @איששש @מנצפך,

לדיון "הדמעות והגלגלים" שהיה לאחמ"כ
ממש מתנצלת על זה
בדיוק פגשתי מישהי שעברה טרגדיה (הבת שלה טבעה למוות) ומיד אח"כ גיליתי שהתשובה שלא כתבתי היתה נכונה והכל הציף אותי
זה לא היה במקום להתבכיין על זה כאן

ממש מתנצלת על זה
בדיוק פגשתי מישהי שעברה טרגדיה (הבת שלה טבעה למוות) ומיד אח"כ גיליתי שהתשובה שלא כתבתי היתה נכונה והכל הציף אותי
זה לא היה במקום להתבכיין על זה כאן
ממש לא התכוונתי לזלזל חלילה בדמעות או בכאב של יהודי/ה ,
אני כתבתי בפיוטיות / {ציניות} כהמשך לסגנון כאן בדיון,

מקבל את התנצלותך הארוכה והמפורטת ,
אם כי לא כ"כ מדוייקת , הרבה שמות שהזכרת גם לא היו שותפים לדיון "הדמעות והגלגלים" שהיה לאחמ"כ כמו: @חסדיאל שופק @יצחק. @מתגעגע @איששש @מנצפך,
אם לא הבנת/ם עדיין מהכמה רמיזות שלי אומר זאת ברור -

גם מי שמליייק נחשב אצלי לשותף פעיל לעומת מי שהציץ והתעלם

מתוך תקנון החידות:
5.1.2.1: ע"מ לשמור על פרטיות המשתתפים מערכת חידות ביטוי/מושג יהודי/תורני (להלן 'המערכת') אינה מנטרת כלל
כניסות וצפיות של אלפי המשתמשים אלא מתבססת רק על גילויי נוכחות גלויים (תגובה/ליוק וכדו')

נערך לאחרונה ב:
חידה מס' 34 - כל חידה מביאה לביטוי/מושג תורני/יהודי

נ.ב.
נא לענות תשובות רק במטושטש/ספוילר

ושוב, המשיכו והעלו בבקשה חידות ככל העולה על רוחכם הטובה

חידה 34.jpg

לית דין ולית דין
יש דין ויש דין?
א. לא, עוד קצת מאמץ
ב. התכוונתם לשני הצעות נפרדות 1. 'לית דין ולית דין' 2. 'יש דין ויש דין'? כי אם כן זה לא עונה על כך שמסומן בחידה גם 'X' וגם 'V'

כשיש דין למטה אין דין למעלה, נחמד להופיע אחרי תקופת היעדרות ולראות שלא מסתדרים בלעדי...
הסתדרו גם הסתדרו :p:p:p, אבל אמר החכם 'עוד אחד יותר נחמד'

אל תעלב, זה היה רק בשביל שלא תיפול לגייאוס ח"ו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה