אשכול טיימלפס (זרימת עבודה)

• פותח הנושא trew
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אז כך כבר זמן מה שאני חושב לפתוח אשכול כזה ולהעלות סרטוני זרימת עבודה של אנשים אישית אני לומד מזה המון בעיקר על צורות עבודה בכל אופן מחכים מאוד.
אני מעלה כאלו שרציתי להעלות מזמן רק לא היה לי זמן וסבלנות להעלות וידאו לשרתים כדי שיורידו לי אותו אחרי שבועיים, בכל אופן הנה אני מתחיל כולם מוזמנים להעלות סרטונים טובים ובעיקר להשתכלל בתלת ממד.

הרי לכם לינק לשתי סרטונים התוצאה היא כמצורף בתמונות הבאות.
(סליחה על האיכות)

מנוע רינדור: בלנדר אינטרנל (BI)
מידול, ריג, טקסטור, רינדור, קומפוזיטינג,
צפה בקובץ המצורף 144118

מנוע רינדור: בלנדר סייקלס
מידול, חומרים, תאורה.
צפה בקובץ המצורף 144119

הורדה לסרטונים פה

קבצים מצורפים

• פרפר חנוט.jpg
    KB 55.6 · צפיות: 15
  • Trumpet.jpg
    KB 52.3 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
אפשר לינקים גם למיקום המקורי של הסרטונים?

• הוסף לסימניות
תודה רבה כל הכבוד על היוזמה

• הוסף לסימניות
אשכול מבורך ביותר.
תמיד יש מה להחכים וללמוד, והכי חשוב זה ללמוד ליעל את שיטת העבודה.

שאלה לגבי הסרטון של החצוצרה, האם הוא הפך את הריבועים שהוא שם סביב החצוצרה לגופי תאורה, או שהוא נתן חומר עם השתקפות לחצוצרה והריבועים עם ראמפ?

תודה רבה רבה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמי ווייס;885815:
אשכול מבורך ביותר.
תמיד יש מה להחכים וללמוד, והכי חשוב זה ללמוד ליעל את שיטת העבודה.

שאלה לגבי הסרטון של החצוצרה, האם הוא הפך את הריבועים שהוא שם סביב החצוצרה לגופי תאורה, או שהוא נתן חומר עם השתקפות לחצוצרה והריבועים עם ראמפ?

תודה רבה רבה
תאורה, תכונה שזמינה גם בVray ואינה במנטל ריי.

• הוסף לסימניות
ראיתי את הסרטון על החצוצרה, יפה מאוד, איך הוא עשה את זה כל כך מהר.:)
כמה הערות על הבניה, לפחות מה שהצלחתי לקלוט, ברשותכם:
א. ברידג' לא צריך לעשות לכל edge בנפרד, אפשר לבחור את כל ה - edges בצד אחד ביחד.
ב. לשים לב שבאופן שהוא בנה יש faces שנורמל שלהם הפוך, הרי הוא בנה מבפנים החוצה, אמנם לטקסטורה שהוא עשה אין לזה השפעה מכיון שהוא שם רק חומר, אך אם רוצים גם טקסטורה מסוימת אז יש לכך השפעה, מה שניתן זה לעבוד עם curves ו - revolve.
בכל מקרה לענ"ד היכן שיש כל-כך הרבה שינוים בפני השטח, אפשר לעשות הרבה יותר מהר באופן הנ"ל, בלי כל-כך הרבה אקסטרודים.

• הוסף לסימניות
תצטרך להכיר את התוכנה כדי להבין למה ההערות שלך לא אקטואליות
בכל אופן הסברים
1. הכלי שהוא השתמש אינו ברידג' אלא מילוי פייסים, לפעמים אנשים לא משתמשים בברידג' בגלל הרגלי עבודה לפעמים זה בגלל שהברידג' מתהפך ואז יותר מהר מלסדר אותו זה לחבר את הפייסים ידנית (גם במאיה הברידג' מתהפך לעיתים).
2. בבלנדר אין בעיה לבנות עם נורמלים הפוכים, קונטרול N וכל הנורמלים מיושרים לכיוון הנכון (מאמין שגם במאיה יש אפשרות כזאת).
3. curves יכול להיות נהדר, בכל אופן יש מקומות שאקסטרוד עובד מהר יותר כמו כל המקומות של הוספת הפרטים.

נשמח לראות הדגמה שלך לגבי הcurve כמה הוא יותר מהיר :)

• הוסף לסימניות
העליתי תמונה שבאמצע עבודה, רק כדי להמחיש שיותר מהר ויעיל לעבוד עם curves.
בהצלחה.
נ.ב.
חוץ מהפלטה, הכל עם curves. וכמובן פוטושופ לבאמפ.

קבצים מצורפים

• Curves.png
    KB 110.2 · צפיות: 17
  • הוסף לסימניות
אין עם זה בעיה, לא אמרתי שזה לא נראה טוב אבל מהירות עבודה לא ראינו פה.

הדיון מעניין אבל כמה הערות
1. מהסרטונים תוכל ללמוד גם מה לא לעשות ולא רק מה כן.
2. לא הבאתי פה את אלופי העולם במידול אלא רק כדי לקבל רעיונות.
3. נשמח אם תעלה גם חומר :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;885969:
תצטרך להכיר את התוכנה כדי להבין למה ההערות שלך לא אקטואליות
בכל אופן הסברים
1. הכלי שהוא השתמש אינו ברידג' אלא מילוי פייסים, לפעמים אנשים לא משתמשים בברידג' בגלל הרגלי עבודה לפעמים זה בגלל שהברידג' מתהפך ואז יותר מהר מלסדר אותו זה לחבר את הפייסים ידנית (גם במאיה הברידג' מתהפך לעיתים).
2. בבלנדר אין בעיה לבנות עם נורמלים הפוכים, קונטרול N וכל הנורמלים מיושרים לכיוון הנכון (מאמין שגם במאיה יש אפשרות כזאת).
3. curves יכול להיות נהדר, בכל אופן יש מקומות שאקסטרוד עובד מהר יותר כמו כל המקומות של הוספת הפרטים.
לא התכוונתי להתנצח, ח"ו, רק רציתי לומר שלענ"ד הסרטון הזה לא מראה ביצוע מהיר אלא מהירות הסרטון.

נשמח לראות הדגמה שלך לגבי הcurve כמה הוא יותר מהיר :)
1. במאיה זה נקרא - append to polygon tool, אם זאת לענ"ד ברידג' יותר מהר, וניתן לפתור את הבעיה שציינת, מהר מאוד.
2. גם במאיה יש אפשרות כזאת, אך למה ללכת עקום כשאפשר ישר, אך כל אחד והשיקול שלו.
3. במקרה כזה חבל על הזמן, בגרסת 2011 יש bezier curve כמו בפוטושופ, וכפי שניתן לעשות בפוטושופ, ניתן גם כאן, יעיל מאוד, ומקצר תהליכים.
לגבי ההדגמה, אני עסוק בשביל לעשות סרטון אך תחשבן לבד כמה זמן יקח לך כל דבר.

• הוסף לסימניות
לגבי מהירות עבודה, כל אחד יכול לחשבן מה יקח לו יותר מהר. בשל כך אני חושב שהאשכול הזה חשוב, מכיון שדיון כזה מעלה אפשרויות שונות, היתרונות וחסרונות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גיל קוליוק;885990:
1. במאיה זה נקרא - append to polygon tool, אם זאת לענ"ד ברידג' יותר מהר, וניתן לפתור את הבעיה שציינת, מהר מאוד.
2. גם במאיה יש אפשרות כזאת, אך למה ללכת עקום כשאפשר ישר, אך כל אחד והשיקול שלו.
3. במקרה כזה חבל על הזמן, בגרסת 2011 יש bezier curve כמו בפוטושופ, וכפי שניתן לעשות בפוטושופ, ניתן גם כאן, יעיל מאוד, ומקצר תהליכים.
לגבי ההדגמה, אני עסוק בשביל לעשות סרטון אך תחשבן לבד כמה זמן יקח לך כל דבר.
1. מעולה
2. כי זה מהר יותר והתוצאה אותו דבר.
3. מה מיוחד דווקא בגרסה הזאת של מאיה?
ברור שאני יחשבן לבד מה מהיר לי יותר לעבודה מפה אני לוקח רעיונות רואה כמה זמן לוקח לבצע אותם ואיזה כלי מתאים יותר לאיזה אופי עבודה.

• הוסף לסימניות
תשכילו אותי איך מסדרים את הנורמלים במאיה בלחיצת כפתור, אני מכיר רק את האפשרות להפוך את הנורמלים לצד השני אבל לא מכיר כלי שמסדר את הנורמלים לצד הנכון.

• הוסף לסימניות
אני התכוונתי למה שאתה מכיר, אתה מסמן את ה - faces הרצויים ובוחר באפשרות להפוך face, יתכן שיש קיצור מקשים, אינני מכיר, אם אתה רוצה אני יבדוק מאוחר יותר בעז"ה בלנ"ד, מ"מ אם רוצים אפשר ליצור.
אינני בטוח אם trew התכוון ממש לצד הרצוי, מכיון שצד רצוי תלוי בך אם אתה רוצה את הצד הפנימי של המודל, כמו תוכו של קוביה, או את הצד השני.

• הוסף לסימניות
כך זה בבלנדר מקווה שזה מספיק ברור.
נ.ב. הפורמט וידאו פועל על כל נגן וידאו נורמלי.

קבצים מצורפים

• Flip_Normal_blender.ogv.zip
    3.8 MB · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
תודה רבה על ההשקעה.
האם טעיתי? אתה בוחר איזה fases להפוך.

• הוסף לסימניות
חבל מאוד שאיני יכול לערוך את ההודעה הראשונה שלי כדי להוסיף את הסרטון הזה לשם, בכל אופן הנה עבודה נוספת מרחבי הנט, אני משתדל להעלות לפה דברים מעניינים על מידול וצורות עבודה, הסרטון הבא בהחלט עונה על ההגדרה.

תוכנה: בלנדר.
מידול, טופולוגיה.
https://docs.google.com/open?id=0B7FBoysqXigQaHRIUGxQRXBTd3c

צפה בקובץ המצורף 149023

הלינק מגוגל דרייב מי שסגור לו מוזמן להתלונן לחברה החוסמת.
להורדה של הסרטון Ctrl S.

קבצים מצורפים

• 780x438.jpg
    KB 105.6 · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
עוד סרטון מעולה, מה שמייחד אותו זה שאין רינדור בכלל, כל התצוגה זה הכל Open-GL, הסרטון בונה הכל מ-0 וזה כולל גם טקסטורות עץ אפיה של מפות נורמל ועוד כמה דברים מעניינים.

תוכנה: בלנדר
מידול, טקסטור, UV, אפייה.
תצוגה: Open-GL

https://docs.google.com/open?id=0B7FBoysqXigQT1N1aVB6R21zX2M

לא ממש הצלחתי להביא תמונה נורמלית מהסרטון כרגע זה מה יש.

קבצים מצורפים

• Axe-TL.jpg
    KB 22.4 · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
זה מטורף לחלוטין!!!!
כזו תוצאה עם זמן רינדור = 0....
חייב ללמוד את התחום...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה