***---אשכול טיפים לאימונים בציור ורישום עם דוגמאות---***

• הוסף לסימניות
שם ארוך קצת...חח

אוקיי, אז אני יודע שלהרבה חסרים ידע, מושגים ודרכי עבודה ואימון בציור.

זהו נסיון לחלוק קצת ידע בדרכי עבודה המבוסס על נסיוני האישי
יש לציין שאני יחסית רק בתחילת דרכי וכיום לומד ושואב ידע בעיקר עצמאית, בזכות האימונים האלה וההבנה למה הם מיועדים התקדמתי מטאורית בשנה האחרונה מאז שהחלטתי לקחת את הנושא ברצינות (בעצם לראשונה מאז שהפסקתי בגיל 13).
- כמובן שלא כל אחד יכול לבד לשאוב ידע, ללמוד, לבקר את עצמו ולדעת על מה צריך לעבוד כדי להשתפר, אבל זו סגולה בדוקה ומנוסה!

אז מקווה שזה יעזור ושכל אחד שיכול יתרום גם מנסיונו לטובת כולם.

האימון הראשון הוא של ציורי ראש מהירים (הנקראים סקיצה/רישום מהיר - Quick sketch או Gesture drawing - ציור מחווה בתרגום מילולי)
המטרה היא לנסות לתפוס את התמצית של המבנה וההבעה מבלי להיתפס לפרטים,
לכן חשובה הגבלת זמן כי זה מאוד קשה לצאת מההרגל הזה (פה מדובר על בין 5 ל- 10 דקות כל אחד).

• הוסף לסימניות
מעוניין להוסיף שהמקור יכול להיות תמונה או מודל חי, פה מדובר על תמונה.

• הוסף לסימניות
אוואו, מדהים....

אבל ת'אמת, די נבהלתי.
לא הייתי רוצה להתקל עם אף אחד מהם לבד בסימטא חשוכה...:eek::eek:

• הוסף לסימניות
אתה צודק, לצערי המודלים אינם בדיוק גדולי הדור, לצורך האימון לקחתי מכל הבא ליד...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אורי לוי;2395806:
אתה צודק, לצערי המודלים אינם בדיוק גדולי הדור, לצורך האימון לקחתי מכל הבא ליד...

* ציורים מעולים.
המון הצלחה נראה פוטנציאל אדיר.
ידני או דיגיטלי?
* די נכנסת לפרטים ציור מהיר\סקיצה אלו ציורים אף של 20 שניות. לדוג' כמו שצרפתי למטה.
* עדיף לא להתאמן על גדולי ישראל בכדי שלא יצא קריקטורה.
את ציורי הרבנים עדיף להשאיר כשנהייה ממש בטוחים ברמת הטכניקה שלנו..

הרבה הצלחה!

קבצים מצורפים

• ציור מהיר בחתונה מענינת.jpg
    KB 253 · צפיות: 30
  • הוסף לסימניות
תודה, צודקת, שכחתי לציין, מדובר ברישומי פחם ידניים על נייר ניוזפרינט (נייר עיתון), זול במיוחד אך לא עמיד, מעולה לפחם, ניתן להשיג בחנויות לאומנות.

• הוסף לסימניות
מקלות פחם, או עיפרון כזה של פחם דחוס?
הרישומים מדהימים

• הוסף לסימניות
רישומים יפיפיים!

• הוסף לסימניות
עיפרון פחם למעשה, דרגת רכות בינונית.

• הוסף לסימניות
הנה דוגמא נוספות לרישומים מהירים של אבייקטים או דמויות (שוב, מתמונה או מודל חי)
אחד בעפרון פחם כמו הראשון שהעליתי (האובייקטים לא קשורים אחד לשני)
והשני בשילוב של טוש שחור והצללה עם water brush - סוג של מכחול סינטטי לצבעי מים עם ידית חלולה בה אפשר לשים מים שמוציאים ע"י לחיצה - כדי לחסוך סרבול של עבודה עם מיכל מים בשטח. אני שמתי מעט צבע שחור מדולל במים בפנים וככה אני עושה את ההצללה. :)

• הוסף לסימניות
אחלה כשרון!

• הוסף לסימניות
מדהים.
שתף אותנו בעוד יצירות.

ואין כמו תרגול. אין!

• הוסף לסימניות
אני רוצה לשתף אתכם בחשיבותו של עקרון או חפץ הנקרא:
סקצ'בוק (=מחברת לסקיצות ורישומים) וכמה הוא עזר ועוזר לי להתקדם כצייר.

1. לי, כבנאדם שעובד משרה מלאה כאיש הייטק ומנסה לעבור להתפרנס כצייר, אין הרבה זמן להתאמן ולשייף את היכולות.

2. תוסיפו לזה שהדרך כנראה הכי מהירה (וזה מתחבר לעקרון הרישום המהיר שכבר כתבתי עליו) להתקדם, היא פשוט לסקץ (=לצייר סקיצות. מזל טוב!:Dמונח שהרגע נולד) כל מה שרואים, בכל מקום וכל הזמן, ודווקא בצורה מהירה זורמת וקולחת כדי להטמיע את היכולת האינטואיטיבית להתבונן על משהו ולהעביר את התמצית של ההתבוננות לצופה.

בדיוק לשם כך הומצאה ה- מחק"צ (=מחברת הסקיצות. מזל טוב!:Dעוד מונח שהרגע נולד)
היא פותרת לי (וכנראה לרוב האמנים המקצועיים בארץ ובעולם) את 2 הבעיות שנכתבו לעיל באלגנטיות יתירה - 1. לרוב אני משתמש בה באוטובוס או בהמתנה אליו או בכל יציאה אחרת לשטח כאשר תמצא ידי וזה נותן לי עוד זמן אימון שלא הייתי מקבל בשום צורה אחרת 2. בגלל תנאי השטח ואילוצי הזמן, היא מכריחה אותך לעבוד מהר, ביעילות ובקליעה למטרה.
- ישנם הרבה סוגים של מחק"צות, כאלה המתאימות יותר לעפרון, לפחם, לצבעי מים וכו', תלוי במדיום בו אתם כרגע מרוכזים. אפשר לעבוד גם עם סתם לוח כתיבה לדפים, אני אישית מעדיף היום ספירלה - גם אפשר לסובב את הדפים 360 מעלות, גם להחזיק אותה ביד אחת בנוחות וגם להוציא דפים בעת הצורך.

אז לכל מי שאין עדיין ורוצה להתקדם מהר - קדימה תשיגו אחת !

בהצלחה.

אה.. והנה כמה סקיצות לדוגמא...הראשונה מהראש, השאר לא.

• הוסף לסימניות
כישרון מטורף

• הוסף לסימניות
הראשונה וואו!!!!!

• הוסף לסימניות
מצטרפת לנאמר. גם לי יש כמה מחברות סקיצות. יש גם כאלה שמתאימים לציור עם דיו או עם צבעי מים.
מעולה!
יש גם קטנים (A5) שניתן לקחת בקלות למקומות.
עוזר מאוד לתרגול!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה