עזרה אשכול נספח למאבק המטלטל של גולשי פרוג למען הכותל המערבי

קו 990 של אגד הנוסע מחיפה לאילת דרך ירושלים ביצע 548 נסיעות והסיע רק 441 נוסעים, כלומר פחות מנוסע אחד בממוצע לנסיעה. עלות של הקו הזה בלבד היא כ־3 מיליון שקלים ב־2017.
...
מחויבים לתת שירות
משרד התחבורה מסר: "מספר הנסיעות שביצעו קווי האוטובוסים המדוברים מהווה פחות מאחוז אחד מכלל הנסיעות שבוצעו במהלך 2017. יתרה מכך, הנתונים שהוצגו אינם משקפים את המצב
הקיים, שכן מספר הנוסעים אינו כולל את החיילים, וכן נסיעות מוזמנות מראש באזורי פריפריה.

הנסיעות בקווי הערבה ואילת, ברובן המוחלט מוזמנות מראש.
כך שאם הנתונים לא כוללים נסיעות מוזמנות, הם חסרי משמעות לגבי קווים אלו.

אגב, קו 990 לא נוסע דרך ירושלים, אלא מחיפה ישירות לערבה, דרך דימונה.

תשלחו מכתב לרב הכותל אולי משהו יזוז שם מחאה ציבורית
ידוע לי כי הממשלה הקצתה סגום גדול לסדר את ענין התחבורה
לפעמים כבר יותר קל לעלות לרכבת

בעית התחבורה בכותל היא קצת יותר מסובכת משאר חלקי העיר (שגם שם תנאי השטח לא תותים...)
הדרך היחידה להגיע לכותל הוא דרך כביש צר שדרכו אמורים לעבור
מכוניות פרטיות+ אוטובוסים של תיירים+ תחבורה ציבורית.
אה, ושכחתי, עוד בקשתם תגבור...

אז זהו, שלא יודעת עד כמה חתימות ומחאות יעזרו במקום שהפתרון בו לא פשוט.
אולי אם יאסרו כניסת רכבים פרטיים- זה יעזור במשהו.
לא בטוח...

אם רוצים, זה אפשרי.
העניין הוא שעד שלא תקום מחאה רצינית ודרישה רצינית מלמטה, לאף אחד מלמעלה לא בוער בינתיים להזיז את עצמו.

בעית התחבורה בכותל היא קצת יותר מסובכת משאר חלקי העיר (שגם שם תנאי השטח לא תותים...)
הדרך היחידה להגיע לכותל הוא דרך כביש צר שדרכו אמורים לעבור
מכוניות פרטיות+ אוטובוסים של תיירים+ תחבורה ציבורית.
אה, ושכחתי, עוד בקשתם תגבור...
לכן לא שולחים אוטובוסים לתחנות?

הבעיה היחידה היא שאגד שולטים בירושלים בלי מכרז.
כל מקום שיש מכרז, יש תנאי סף ויש קנסות ויש ידיעה ברורה למפעיל, שזמנו קצוב עד המכרז הבא.
אגד מקבלים סובסידיות אדירות ממשרד התחבורה על ההפעלה בירושלים, ויש להם כוח מאוד חזק שמופעל על המשרדים הרלוונטיים שלא ייקחו להם את ביצת הזהב ששמה 'ירושלים בלי מכרז'.

כמו שהוזכר כמה פעמים באשכולות שונים,
ישנו טופס פניה מקוון ופשוט מאוד למשרד התחבורה.
https://motssl5.mot.gov.il/FORMS/he/compl-pbl/plaint-public-transport-form
בשונה מתלונה על המעונות והצהרונים, אף אחד לא יתנקם בכם, כך שאין תירוצים...
(כדאי להפוך את הקישור ללשונית בראש העמוד יחד עם הלשונית של 'איש את רעהו')

אם משרד התחבורה יוצף במסה קריטית של תלונות מקוונות, ואין סיבה שלא,
בדיון הבא בוועדת התחבורה של הכנסת (אם יש כזו), סביר להניח שכוח המיקוח של אגד להמשיך להחזיק את ירושלים בגרון ירד משמעותית.

נכון.
ועם זאת, השאיפה צריכה להיות לאוטובוסים חצי ריקים.
כך המצב בכל מקום שפוי.
כנראה שטוקיו וניו יורק וכל עיר גדולה הם מקום לא שפוי...
(בבקרים בטוקיו יש אוטובוסים נפרדים לגברים ונשים מחמת הצפיפות האיומה. הסדרנים דוחפים את האנשים בכוח מבחוץ כדי שהנהג יוכל לסגור את הדלתות)

המצב בכל מקום שפוי שישנה שאיפה לאוטובוסים חצי ריקים...
אבל יש מציאות בשטח.

זה לא נורא שאוטובוסים יהיו מלאים או כמעט-מלאים
אבל שיהיו

סתם להמחשה מה הנורמה:
בשוויץ יש לוח על עמוד התחנה עם השעות והדקות בהן האוטובוס יגיע.
לא אמור, אלא יגיע. זה לוח קבוע, לא אלקטרוני.
ויהי היום ואני מחכה בתחנה לאוטובוס שאמור להגיע ב4:03 והאוטובוס לא הופיע.
ב4:06 דקות הגיע האוטובוס.
המסקנה שלי באותו רגע היתה-שהשעון שלי לא מכוון!!! מה שהיה נכון...

אחד האוטובוס המתין בתחנה חצי דקה, כי הגיע מהר מדי, ולא יכל לעזוב לפני הזמן.

התחבורה שלנו תהיה צ'יזבט עבורם..............
כנראה שאלעד היא שוויץ של המזרח התיכון.

כל אוטובוס יוצא בזמן על הדקה.
בימים כמו ל"ג בעומר או אסרו חג שבועות שהוסטו אוטובוסים רבים לנסיעות בין עירוניות, יש טבלת זמנים מעודכנת לאותו יום.
דילוגים כמעט ולא קורים, אולי קו עירוני שיוצא כל 10 דקות מדולג לפעמים, או קו בינעירוני שתדירותו גבוהה מדולג לעיתים רחוקות.

אלעד היא לא שוויץ, פשוט היה בה מכרז עם תנאים ברורים (וסליחה מתושבי מודיעין עילית שלקחנו להם את כל האוטובוסים).
לא רוצים שוויץ. רוצים שבירושלים יהיה מכרז.
ואם אין לאגד מספיק אוטובוסים, אז שגם חברות בינלאומיות יוכלו להתמודד בו.

בזמן האחרון קשה מאד בירושלים כל הישובים מסביב מגיעים לעבוד כאן כגון גוש עציון ביתר,קרית ספר בית שמש וכ'ו , יש תנופת בניה ענקית והתשתית נשארה אותו דבר
בנו מגדלים של מאות תושבים באזור שמגר
נכנסו לאחרונה מאות משפחות וזה משפיע מאד על העיר אף אחד לא חושב שבמגדלים אלו יש בלי עין הרע מאות תינוקות , מעון גני ילדים פארק משחקים העיקר בונים

כל תרוץ כזה או אחר, לא מתקבל על הדעת.
ל'אגד' יש חוזה עם משרד התחבורה, והיא מחוייבת לעמוד במינימום של לוחות הזמנים ותדירויות הקווים שהיא מפרסמת. אם היא לא מסוגלת מכל סיבה שהיא, היא יכולה לבחור שלא להפעיל את הקו מראש.

בזמן האחרון קשה מאד בירושלים כל הישובים מסביב מגיעים לעבוד כאן כגון גוש עציון ביתר,קרית ספר בית שמש וכ'ו , יש תנופת בניה ענקית והתשתית נשארה אותו דבר
בנו מגדלים של מאות תושבים באזור שמגר
נכנסו לאחרונה מאות משפחות וזה משפיע מאד על העיר אף אחד לא חושב שבמגדלים אלו יש בלי עין הרע מאות תינוקות , מעון גני ילדים פארק משחקים העיקר בונים
מה קשור הכותל?

הכותל זה בכלל סיפור מההפטרה להגיע לכותל צריך לקחת זמן של לפחות 3 שעות
כמי שעובדת באזור
אני נוסעת שעה + לעבודה ולא דרך קו 1 או 3 שזה ממש סיוט
אני רואה מה קורה שם אני פשוט לא מתקרבת אני נוסעת רק דרך הרכבת ושער יפו וכ'ו

עלה פה קובץ של דיון בוועדת הכנסת בנושא. ההצעות שם פשוט מגוחכות, ויסלחו לי כל הח"כים והיועצים המומחים שהשתתפו בדיון. די ברור שמדובר באנשים שמזה עידן ועידנים לא נסעו בתח"צ, ועל אחת כמה וכמה לא בתח"צ לכותל.

בקיצור, אם אנחנו מארגנים מחאה רצינית, ובונים על זה שקולנו יישמע ברמה וישפיע על המצב, עלינו להציע פתרונות הולמים והגיוניים לבעיה. כי הרי מלבד הדרישה הבסיסית והאלמנטרית, שהאוטובוסים שאמורים להגיע - יגיעו, אנחנו גם רוצים תגבור, אוטובוסים דו מפרקיים וכו'...

אפשר לנסות לערב את חבר כנסת מקלב שפועל הרבה למען הציבור

עלה פה קובץ של דיון בוועדת הכנסת בנושא. ההצעות שם פשוט מגוחכות, ויסלחו לי כל הח"כים והיועצים המומחים שהשתתפו בדיון. די ברור שמדובר באנשים שמזה עידן ועידנים לא נסעו בתח"צ, ועל אחת כמה וכמה לא בתח"צ לכותל.

בקיצור, אם אנחנו מארגנים מחאה רצינית, ובונים על זה שקולנו יישמע ברמה וישפיע על המצב, עלינו להציע פתרונות הולמים והגיוניים לבעיה. כי הרי מלבד הדרישה הבסיסית והאלמנטרית, שהאוטובוסים שאמורים להגיע - יגיעו, אנחנו גם רוצים תגבור, אוטובוסים דו מפרקיים וכו'...
תן להם לשבור את הראש ולמצוא פתרונות.
אנחנו לא צריכים להציע פתרונות, אנחנו צריכים לתבוע ממי שצריך שילך לחפש אותם.
הם לא חושבים בכלל שצריך למצוא פתרונות, כי אין להם מושג מה המצב בשטח -
קובעי המדיניות המעונבים לא ראו אוטובוס מבפנים בעשרות שנים האחרונות...

כנראה שאלעד היא שוויץ של המזרח התיכון.

כל אוטובוס יוצא בזמן על הדקה.
בימים כמו ל"ג בעומר או אסרו חג שבועות שהוסטו אוטובוסים רבים לנסיעות בין עירוניות, יש טבלת זמנים מעודכנת לאותו יום.
דילוגים כמעט ולא קורים, אולי קו עירוני שיוצא כל 10 דקות מדולג לפעמים, או קו בינעירוני שתדירותו גבוהה מדולג לעיתים רחוקות.

אלעד היא לא שוויץ, פשוט היה בה מכרז עם תנאים ברורים (וסליחה מתושבי מודיעין עילית שלקחנו להם את כל האוטובוסים).
לא רוצים שוויץ. רוצים שבירושלים יהיה מכרז.
ואם אין לאגד מספיק אוטובוסים, אז שגם חברות בינלאומיות יוכלו להתמודד בו.
הלואי אני לא יודע באיזה תחנה אתה עולה בד"כ אבל בארבע תחנות האחרונות בעיר כמעט ולא עוצרים אוטובוסים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה