הי אני אפרת
משתמש סופר מקצוען
- הוסף לסימניות
- #1,901
מפאת המחיר הגבאים לא קונים מזלגות עבור הקוגלפעם בקידוש בבית כנסת היינו לוקחים לבית,
צלחת חד פעמית אחת עם כמה קוגלים...
היום כמה צלחות חד פעמי עם קוגל אחד...
על זה נאמר: מנהג אבותינו בידינו
מפאת המחיר הגבאים לא קונים מזלגות עבור הקוגלפעם בקידוש בבית כנסת היינו לוקחים לבית,
צלחת חד פעמית אחת עם כמה קוגלים...
היום כמה צלחות חד פעמי עם קוגל אחד...
ובכלל, הקריין באוטובוס מכריז ללא בושה:כמה חוסר רגישות..
אני: מחפשת חניה בסמיכות לבית עלמין
הוויז: הגעת ליעד
קודם קול תוריד טוןהמלצה שלי לשמן ההוא שצועק על כל מה שזז:
קודם כל תוריד טון![]()
מהוותיקים לא ציפיתי...מכירים את ההוא,
שרוצה לעשות הרבה טבילות,
יורד מתחת למים, ומוציא ומכניס את היד במהירות - - -
הוא שׁוֹרֵץ וְטוֹבֵל בְּיָדוֹ...![]()
ההוא במקווה שנמצא מתחת למים ועושה ככה עם היד..
'שורץ וטובל בידו'
(מפי השמועה)
לא נורא צריך 4 גלגליםפאדיחה...
חשבתי שאני המצאתי את הגלגל...
ואם על תחנות עסקינןקו 54 בירושלים:
תחנה אחרונה - הר המנוחות.
(השמועה אומרת כי בקו הנ"ל בוטלה הודעת החפצים האישיים הנ"ל לאחר פניות של נוסעים).
ומה היה אומר הרב כהנמן זצ"ל אם היה יודע שבכל יום יכריזו כמה וכמה פעמים: "הרב כהנמן - קוקה קולה!"ואם על תחנות עסקינן
ברמת שלמה כל הקוים מכריזים בריש גלי
חזון איש מליובאוויטש
כמו המלמד החסידי בת"ת ליטאי, שסיפר את כל סיפורי החסידים עם שמות ליטאים, עד שסיפר איך הרב שך היה מחלק דולרים בימי ראשון
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים