ליאוניד הוא זה שכל הזמן לחוץ ש"אין הרבה זמן".
ליאוניד בהחלט סבור שהוא עומד למות.
עם זאת, הסיבה שהוא חושב כך, היא לאו דווקא הפציעה. בפרק הוא צוטט אומר במפורש:
״בקרוב אני כנראה לא אהיה כאן. יש תחרות רצינית בין הפציעה, נמרוד והשבלולים. השאלה היא רק מי זה יהיה.
הפציעה מופיעה ראשונה, כך שהוא בהחלט רואה אותה כגורם שמסוגל להביא למותו, אולם עדיין - אי אפשר להתעלם מהעובדה, שהוא רואה את הגילויים האחרונים ככאלו שעתידים להביא למותו בכל אופן, מה שאומר שהיחס הכללי שלו לכל העניין הוא קצת שונה ממה שנראה לאלישע (ולנו. אפילו עבורי, על אף שמבחינה מסוימת כבר הייתי בעתיד וחזרתי כדי לספר - לא ברור מה בדיוק העתיד צופן לליאוניד, ועד כמה הנבואה הזו - שהיא עמוקה מכדי להבין אותה עכשיו, עתידה להתגשם).
קשה לעקוב אחר הפרטים הקטנים בסיפור הארוך הזה...

מי אמר שיש די אן אי?
עמיקם...
אלישע לא ראה אלא את החומר שעמיקם העביר לו, אם עמיקם באמת היה משת"פ של נמרוד אזי כל החומר שהוא העביר היה שגוי ומוטעה, כמשנ"ת.
רק לחשוב על אלישע שצריך שוב להתחיל כמעט מאפס.. חוץ מהרמזים ליאוניד השאיר לו בטלפון...
לא מדויק.
אם תעבור על הפרטים בפרקים ההם, תוכל להבחין שהרבה מהפרטים מגובים בראיות. לעמיקם היו תצלומים, חוות דעת מקצועיות, ועוד הרבה הוכחות שעברו תחת עיניו של אפרים - מה שאומר שעמיקם לא בדה אותן מליבו, אלא הייתה שם עבודה של השוטרים מכלל המחלקות. לגבי הפרט הספציפי, אין תגובה לעת עתה. הנחת היסוד שהנחת (עמיקם משתף פעולה עם נמרוד) תצטרך להתברר. בקיצור - נחזור ונדבר עוד בערך חמש פרקים (על הפרט הזה, כן?! - על השאר, אתה יכול לדבר כמה שבא לך, וגם על הפרט הזה - תוכל לדבר עם אחרים כמה שתרצה, וגם תוכל לנסות לפרש את מה שכתבתי כרצונך).
מה זה אומר? כאילו אם הוא שקרן הוא יעשה את זה לאט לאט?...
ברור שהוא יגיד אין זמן, אם הוא אמיתי - כי הוא הולך למות, ואם הוא שקרן - א. כי הוא רוצה להראות אמיתי. ב. כי הוא רוצה לסיים את העניין ולא למרוח אותו.
קשה לי להאמין שהוא שקרן, כי התגובות הפיזיות שלו, כמו ההתעלפות והחולשה, הן משהו שקשה לזייף.
באופן עקרוני, יש מיעוט שקרנים בעלילה הזו. מה שיותר מצוי, אלו דמויות שרואות רק חלק מהתמונה, ולכן המידע מעובד אצלם בצורה לא נכונה. לסיפור קוראים ׳אשליה׳ וזה מבהיר יותר מהכול את הטכניקה. אשליה היא תעתוע ראייה. אתה לא משקר, אבל אתה גם לא מצליח להבין מה אתה רואה. אני חושב שגם המשחק מול הקוראים, הוא משחק של אשליות. תדמיינו כדור עם חלונות, כאשר כל פעם נפתח חלון אחר לכיוון אחר. ליאוניד מזווית אחת, הוא לא ליאוניד מזווית שנייה. עמיקם מלמעלה הוא לא עמיקם מהצד.
כשנגיע לדמויות החשובות, כמו משפחת חזן, או כמו ... וכמו... זה יהיה מחריד, וזה חלק מהמשחק הפסיכולוגי שעליו אני מלהג על כל במה שניתנת לי.
אבל דווקא מההכחשה המהירה יחסית של
@mic003 נשמע לי שזה אמיתי...
לא הייתי מציע לך לבנות על זה. התגובות שלי ומהירותן, מבוססות רק על זמינות. לפעמים צריך יותר זמן להשיב, כמו עכשיו - נניח, כשצריך להיזהר לא לרמוז כלום, ולא לאכזב אף אחד, ולא לגרום לאף אחד לשנוא את העולם, אז זה לא אומר שאם השבתי למשתמש א׳ ולא השבתי למשתמש ב׳, יש מי מהם שאינו ראוי לתגובה בעיניי. אדרבה, כשמישהו זורק שאלה שהתשובה עליה עלולה לחשוף משהו שאני לא רוצה לחשוף - אני אחשוב הרבה איך להגיב, ולעיתים (נדירות) אני אמנע מלהגיב לגמרי. אל תראו בזה כלל, כי יש גם סיבות אחרות לעיכוב בתגובה, וברוב הפעמים - הסיבה היא משום שיש לי מעט מאוד זמן להשקיע בכתיבה, ואני מעדיף לנצל אותו עבור פרוייקטים אחרים - שהעלילה הזו היא רק אחד מהם.

Reactions: מרגלת, בתיה טוב, אוראל סולטן ועוד 8 משתמשים11 //