אשמח לברר בענין הצטרפות להסתדרות המורים..

• הוסף לסימניות
ידוע לכם שמורה זכאית לתשלום עבור חצי שעת התפילה בבוקר לפי החוק? מה שאף אחת לא מקבלת...
וכן ששעת ההתנדבות שנכפית על המורות בחינוך העצמאי אינה חוקית כלל וכלל?
מה זה שעת התנדבות?
לגבי התפילה, זה נכון ברפורמות. בעולם הישן לא שילמו מעולם על שעת התפילה

• הוסף לסימניות
אכן הקרן למורים וגננות אינה בכשרות גלאט הון.

אלא אך ורק הקרן למורים בעל יסודי.
אני שוחחתי עם אחד מרבני 'גלאט הון' שאישר לי שכהיום יש פיתרון גם למורים וגננות.
אך עדיין ישנה בעיה עם הכסף שהצטבר עד היום
ויש לפנות אליהם ישירות לקבלת הדרכה מפורטת.

• הוסף לסימניות
אני שוחחתי עם אחד מרבני 'גלאט הון' שאישר לי שכהיום יש פיתרון גם למורים וגננות.
אך עדיין ישנה בעיה עם הכסף שהצטבר עד היום
ויש לפנות אליהם ישירות לקבלת הדרכה מפורטת.
הפתרון הוא שכשאין שעות בז' או ח' אפשר להצטרף לקרן השתלמות רגילה {לא של עובדי הוראה }והם מפרישים 2.5 עובד ו7.5 מעסיק.
אפשר רטרואקטיבית מתחילת 2019 {ובקרנות הרגילות שנתיים אחורה}

• הוסף לסימניות
ידוע לכם שמורה זכאית לתשלום עבור חצי שעת התפילה בבוקר לפי החוק? מה שאף אחת לא מקבלת...
וכן ששעת ההתנדבות שנכפית על המורות בחינוך העצמאי אינה חוקית כלל וכלל?

מאיפה את לוקחת את זה?

עוד איזה זכויות אנו לא מקבלות?

• הוסף לסימניות
לאחר מחשבה רבה אני מנסה להבין למה רוב המורות והמורים רשומים להסתדרות מורי אגו"י שאיננה גוף שדואג לזכויות המורות והמורים החרדים מול משרד החינוך כידוע, ולא נרשמים להסתדרות המורים הכללית, הרווחים שיווצרו לציבור הם: ראשית במו"מ שלהם מול משרד החינוך הם ידעו שיש כמה אלפי מורות חרדיות שנשארו במסלול הישן, שאם לא ידאגו להן הם לא יבחרו בהם. ובנוסף ישנם הטבות בכרטיסי אשראי תמורה או אשמורת שאין בהסתדרות מורי אגו"י. וחוץ מזה ישנם הטבות למורים כמו דמי ניהול לקרן פנסיה נמוכים בהרבה מהסתדרות מורי אגו"י ..
אשמח לקבל מידע מכל מי שיש לו מידע בענין, כמובן שאם ישנה בעיה הלכתית בענין אין לי שום השגה ח"ו...
בברכת שנה טובה לכל המורים והמורות...

בלת"ק
1. ע"פ שאלת רב אין בעיה בהצטרפות לארגון המורים
2, הסתדרות מורי אגו"י- זה גוף ששיך לחינוה"ע ומחפה עליו-הזוי.
3. אחד המעשים המחוצפים ביותר-זה שדמי החברות בארגון- יורדים מהתלוש...

• הוסף לסימניות
החינוך העצמאי מכריח להיכנס להסתדרות מורי אגו"י.
כך שזו אפילו לא בחירה.
לפחות מקבלים את הכסף הזה בערב פסח..

שאלתי את אחת העובדות בהסתדרות:ומה אם אני לא מעונינת להיות חברה בארגון שלכם?
היא ענתה לי : לפי החוק את חיבת להיות חברה באחד מארגוני המורים והיות והחינוה"ע לא יאפשרו לך להיות חברה בארגון חילוני, את חיבת להיות בארגון מורי אגו"י...
א"ל: ואם אני עוברת כביש באדום?
אני לא מעונינת להיות אצלכם ולא באף ארגון...
לא היה לה מה לענות לי!!

הכסף בע"פ הוא מתנה מהמדינה למורים וההסתדרות גוזרת קופון של 45 ש"ח.
והמדהים- כל דבר חוקי שאת צריכה בו עזרה- אין להם תשובות...
העו"ד יענה תוך שנה...

• הוסף לסימניות
חוץ מזה שהחינוך העצמאי מקפיד לשלם לפי תנאי השכר בחוק ולא מנסה אפילו לשחק עם זה. כך שמהבחינה הזו, מה שהם עושים, זה חוקי. (כמו למשל תשלום לא מלא כמו בחינוך הרגיל וכו).

שעת התנדבות?
תוספת חוק מ.?
קרן תורה של 99 ש"ח כל חודש?
גזל.

• הוסף לסימניות
לא צלחתי מעולם להבין את השורה הזו. מה פירושה?
ושעות התנדבות לא ראיתי כזו שורה מעולם,
וקרן תורה- תלוי.השנה לא ראיתי בתלוש.
תוספת חוק מ' זה השלמה לשכר מינימום, זה אומר שכל גמול נוסף או תואר נוסף לא יעלה באמת את השכר כיוון שזה מתקזז מההשלמה לשכר המינימום...
שעות התנדבות לא מופיע בתלוש כיוון שהם פשוט לא מדווחים על השעה הנ"ל...
וקרן התורה הבנתי שאחרי כמה שנים אפשר להפסיק את ה"תרומה". אשמח לשמוע האןם זה אכן כך..

• הוסף לסימניות
תוספת חוק מ' זה השלמה לשכר מינימום, זה אומר שכל גמול נוסף או תואר נוסף לא יעלה באמת את השכר כיוון שזה מתקזז מההשלמה לשכר המינימום...
וזה נמצא רק בחינוך העצמאי?

וזה בעצם אומר שמי שיש לו תואר או גמולים, יכול לקבל תוספת רק כאשר היא עולה בהרבה על ההשלמה של שכר המינימום?

• הוסף לסימניות

וזה בעצם אומר שמי שיש לו תואר או גמולים, יכול לקבל תוספת רק כאשר היא עולה בהרבה על ההשלמה של שכר המינימום?
כן כולל גמולי חינוך וכדו' . חוץ מוותק שמחושב בנפרד.

• הוסף לסימניות
זה בכל עובדי ההוראה כולל אלו העובדים ישירות מול משרד החינוך.
כך גם לגבי
3. אחד המעשים המחוצפים ביותר-זה שדמי החברות בארגון- יורדים מהתלוש...
גם דמי חבר להסתדרות המורים הכללית יורדים ישירות מהתלוש.

• הוסף לסימניות
סליחה על האיחור!
עד היום לא משלמים על חצי שעה ראשונה בבוקר, (8:00-8:30).
שעת התנדבות היא למורות מקצועיות. ולפי אחוזי משרה, נע בין שעה לשעתיים בשבוע.
קרן חינוך לתורה זהו תרומה לשעות שאינן בתקן, ומחייבים לתרום ב5 שנים ראשונות לתקן, לאחר מכן ניתן לבטל תרומה זו.
אם ידוע לכם על שינויים או על דברים נוספים אשמח לדעת.

• הוסף לסימניות
לא בעולם הישן. רק באופק חדש/עוז לתמורה.
ובזה ארגוני המורים הכלליים לא יעזרו, כי מבחינתם מי שלא ברפורמה- זאת בעיה שלו.
אגב, אני עובדת בממ"ד באופק חדש, ולמרות
זה לא שהחינוך העצמאי גוזל בזה את המורות, ובעיקרון זה קיים גם בממלכתי או בממ"ד. העניין הוא שברגע שעובדים באחת מהרפורמות השכר בד"כ ממילא מספיק גבוה כדי לא לקבל תוספת מינימום.
הבעיה כאן היא שעובדים בעולם הישן והרבה פעמים גם בלי תואר, ולכן השכר כ"כ נמוך שצריך השלמה למינימום.

• הוסף לסימניות
יש כאן מישהו שעובד בחנע"צ ולא חבר בהסתדרות המורים של אג"י אלא בהסתדרות או בארגון?
ידוע לי שיש הרבה מן המורים בחנע"צ שחברים גם בהסתדרות של אג"י כי לא נעים להם לצאת או לא יודעים אם שווה/נכון (פוליטקלי קורקט) לעשות זאת וגם חברים בהסתדרות או בארגון בשביל לקבל הטבות אמיתיות וגב חזק במידה ו..
אשמח לקבל תגובה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה