כללי אשמח להתייעץ בפרטי עם מעצבי עיתון מהבית,

• הוסף לסימניות
אם יש פה כאלה...
תודה.

• הוסף לסימניות
אשמח לעזור....

• הוסף לסימניות
אפשר לפנות גם אלי, בשמחה...

• הוסף לסימניות
אשמח לעזור
(וגם להעזר לפעמים) בסדר?

• הוסף לסימניות
מצטרפת לעוזרים...

• הוסף לסימניות
אשמח לעזור גם אני
למה שלא בפורום????? (לטובת כולם)

• הוסף לסימניות
נכון אני גם אשמח לראות תגובות של אנשים בפורום עצמו

• הוסף לסימניות
תודה לכל הנרתמים, לא חשבתי שיהיו כל כך הרבה

אז אני באמת אשאל על גבי הפורום למרות שאחת השאלות היא לגבי תמחור ואני יודעת
שלא ששים פה לענות על שאלות כאלה ובצדק...

קיבלתי הצעה לעצב עיתון פרסומי של 72 עמודים מהבית. העיתון יוצא פעם בחודש.
איך מתמחרים עבודה שכזאת? לפי מה? (שעות, עיתון)

בעל העיתון רוצה שאני גם אעבוד מול הלקוחות ואשיג את האישור הסופי מהם,
מצד אחד אני מבינה אותו כי לו זה יותר נוח, אבל לי זה נראה כאב ראש רציני להתחיל
לרדוף אחרי לקוחות, לפעמים בשעות לא שיגרתיות.
אם אכן אני אמורה לעשות את זה, אני מניחה שאני צריכה לדרוש תוספת למחיר, כמה?

ושאלה אחרונה לעכשיו.... כמה זמן מוערך לוקח לעצב עיתון שכזה. (אני יודעת שזה תלוי בהרבה גורמים, אבל פחות או יותר...)

המון תודה לכל המשיבים, פה ובמסרים:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי ברקאי;360548:
אשמח לעזור
(וגם להעזר לפעמים) בסדר?

בוודאי שבסדר. אם אוכל לעזור, בשמחה:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shira;360630:
בעל העיתון רוצה שאני גם אעבוד מול הלקוחות ואשיג את האישור הסופי מהם,
מצד אחד אני מבינה אותו כי לו זה יותר נוח, אבל לי זה נראה כאב ראש רציני להתחיל
לרדוף אחרי לקוחות, לפעמים בשעות לא שיגרתיות.
אם אכן אני אמורה לעשות את זה, אני מניחה שאני צריכה לדרוש תוספת למחיר, כמה?

זה תפקיד של מזכירה, או שלו, או שלך (:))
בכל מקרה לא בחינם, או כלול במחיר...:)

• הוסף לסימניות
אני מתמחר את עבודות העיתונים שלי לפי עמוד.
להשיג אישור סופי מהלקוחות זה סיוט שלא מהעולם הזה. דעי לך שלנו יש מזכירה במשרה מלאה כמעט אך ורק לדבר הזה. (מצד שני - אנחנו 6 עיתונים שבועיים)
אני אישית לא הייתי לוקח את זה על עצמי בשום מחיר. לדבר עם לקוח צריך נינוחות ושלווה. גרפיקאי שעובד בלחץ (והרבה פעמים - בעצבים), לא יכול לייצר את השלוה הזו.
אם תקחי - אני חושב שתוספת של 15 אחוזים מעל למחיר הפרסום זה נורמלי.
לגבי זמן זה מאוד תלוי במהירותו של הגרפיקאי + איטיותם של הלקוחות לאשר, לתקן להגיה ושוב לאשר, לתקן להגיה וכו' וכו'...
אני מעריך שעיצוב ראשוני יקח כמה ימים, עיצוב סופי יקח מבחינת משך הזמן הרבה יותר, אם כי מבחינת העבודה הגרפיקאית עצמה (נטו) פחות....

בהצלחה

<!-- / message --><!-- sig -->

• הוסף לסימניות
לרדוף אחרי לקוחות זה:
1. סיוט
2. לא העבודה שלך
3. אם בכל זאת את מוכנה לעשות לו טובה ולקחת את הכאב ראש הזה על עצמך, בוודאי שבתשלום מלא!

• הוסף לסימניות
כל לקוח צריך את השירות שלו ואי אפשר גם לעצב וגם לקבל אישורים ותיקונים וכ' , לא נראה לי שיעברו עליך ימים קלים. בכל אופן תתחילי קודם רק עם העיצוב.
לעמד עיתון של 72 דף זה לא מודעה אחת וגם לא שתיים, אם תראי שאת עומדת בלחץ ונשאר לך סבלנות לדבר להקשיב ולהבין את הלקוח קחי את זה, וכמובן במחיר מלא!
בהצלחה מאד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דני;361281:
קחי את זה, וכמובן במחיר מלא!

נכתב ע"י ariels;360895:
3. אם בכל זאת את מוכנה לעשות לו טובה ולקחת את הכאב ראש הזה על עצמך, בוודאי שבתשלום מלא!

מה זה תשלום מלא? לפי מה אני צריכה לתמחר את ה"מרדף אחרי הלקוחות"?
רק מלראות את הביטוי הזה לא בא לי לעשות את זה... אני מקווה שאני אוכל להוריד את זה מעצמי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shira;361375:
מה זה תשלום מלא? לפי מה אני צריכה לתמחר את ה"מרדף אחרי הלקוחות"?
רק מלראות את הביטוי הזה לא בא לי לעשות את זה... אני מקווה שאני אוכל להוריד את זה מעצמי.

אם לא בא לך תגידי לו חד משמעית שזה לא התחום שלך בכלל, זו לא העבודה שלך, והראש שלך יהיה פחות פנוי לגרפיקה.
ובנוסף:
וגם לא בטוח שזה ישתלם לו, צריך מישהו מתחום המכירות כדי לרדוף אחרי לקוחות (ותשלומים? הכי גרוע), אם הוא נותן את זה לגרפיקאית הוא עלול להפסיד לקוחות/כסף.
ואם במילא הוא יצטרך לשלם לך תוספת מכובדת על כך, אז שכבר ימצא מישהו נוסף שיעשה לו את זה. יש אנשים שבשבילם זה לא כאב ראש אלא פשוט עבודה, והם טובים בזה.

• הוסף לסימניות
כלקוח שמפרסם מעת לעת,
אני יכול לספר שבממוצע אני בקשר טלפוני לאישור הפרסום 5 פעמים עד שיש הסכמה.
אז, תשלום, בוודאי.

ואני כבר לא מדבר על חוסר תקשורת בסיסית בהבנת עיצוב ובשיגעונות הלקוחות.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
המלצה אישית מנסיון: כדאי לך לעבוד אך ורק לפי שעה!!! (ולא תתחרטי על זה)
לסכם סכום מסויים לשעות עבודה שמקובלות עלייך (לדו' עד השעה 16:00)
ומשעה זו והילך סכום גבוה יותר.
אם את מסכמת איתו מחיר לפי מודעה, קשה מאד לתמחר את זמן ההתעסקות של הסגירות, העימוד, תיקונים, מיילים וכו'.
אם הוא מתעקש שאת תעשי טלפונים, תסבירי לו חשבון פשוט: זה המון זמן לרדוף אחרי הלקוחות והוא צריך לשלם על זה לפי שעה של גרפיקאית, שזה יכול להיות פי שתיים משעה של מזכירה אז עדיף לו להעסיק מזכירה במקומך.
בהצלחה רבה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה