כללי אשמח להתייעץ בפרטי עם מעצבי עיתון מהבית,

• הוסף לסימניות
אענה על ראשון ראושן ועל אחרון אחרון...
איך מתמחרים עבודה כזו?
איך שנוח לך. את יכולה לסכם איתו מחיר גלובלי לעיתון (לפעמים תרוויחי מזה ולפעמים תפסידי), את יכולה לקחת לפי שעות (שזה יכול להשתלם רק צריך לעקוב אחרי השעות כל הזמן) ואת יכולה לקחת לפי פרסומות (כמה פרסומות שיש בחודש + מחיר קבוע לעימוד. הבעיה עם זה שאם יש תיקון קטן במודעה של חודש שעבר את תרצי לחשב את זה כפרסומת בעוד הוא יגיד שהוא כבר שילם בחודש שעבר, אבל אפשר לקבוע מחיר לתיקונים קטנים ולפתור את זה).
כמובן שעל עיתון ראשון לוקחים מחיר גבוה יותר מכיוון שהוא כולל את עיצוב הגריד, הלוגו וכו'.
האם לקחת על עצמי את המרדף אחרי הלקוחות וכמה לגבות על כך?
כבר שמענו מכולם שזה כאב ראש רציני לרדוף אחרי לקוחות, ואכן זה כך משום שזהו תפקידה של המזכירה במערכת עיתון תקינה. מצד שני לעיתים זה עדיף (בתשלום נוסף כמובן) מכיוון שזה חוסך טלפון שבור בין הלקוח לגרפיקאית דבר שיכול לגרום לסקיצה אחר סקיצה ללא סיבה ("תגידי לה להזיז את העיטור ימינה", "לא כ"כ ימינה, רק קצת", "עכשיו זה מידי במרכז" וכו') - כשאת מדברת עם הלקוח את יודעת מה לשאול, את שואלת אם אלו כל השינויים ואם יש עוד משהו שיגיד לפני שאת שולחת שוב - ובדר"כ זה חוסך כאב ראש (אבל לוקח זמן - שעל זה אמרנו, את לוקחת כסף).
כמה? קודם כל טלפון על חשבון העבודה (מי ישלם את החשבון הנפוח שתקבלי בסוף החודש?) + 10-20 ש"ח ללקוח בערך נראה לי סביר (בלי התחייבות).
כמה זמן לוקח לעצב כזה עיתון?
התשובה הזו נחלקת לשניים. יש את הזמן שלוקח העיתון הראשון ויש את הזמן של שאר העיתונים. גם שם זה מתחלק לזמנים עמוסים יותר (לפני חגים) וזמנים יבשים יותר (ספירת העומר). אני הייתי אומרת שכולל הריצות אחרי הלקוחות וכו' זה בערך שבועיים של עבודה, שוב תלוי אם זה זמן לחוץ יותר, אם יש לך הרבה פרסומות שחוזרות על עצמן או לא וכו', אבל זה לדעתי הממוצע.
(אם העיתון כולל גם כתבות זה משנה את כל מה שנכתב כאן כמעט, כי כתבות לוקח הרבה פחות זמן לעמד בדר"כ).
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
אני עבדתי על עיתון 32-48 עמודים, היום האחרון, הוא היום הכי קשה 24 שעות רצוף
אז מקבלים את כל העבודה, כל השבוע כמעט אין עבודה
ממליצה לך בהמשך למצוא מישהיא מטעמך שאת מעסיקה שתעזור לך.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אני גם עבדתי עם עיתון של 30+ עמודים
בפועל עבדתי רק ימי שלישי ורביעי בלחץ מטורף.

המרדף אחרי לקוחות היה גורם לי לבטל את העסקה ח"ו (זה בוץ) הייתי מוותרת בכל מחיר.

• הוסף לסימניות
אני מוציאה פעמיים בשנה מגזין של 100 דפים בממוצע, וגם זאת שעומדת מול הלקוחות, בסיום העיתון, זמני הלחץ, אני מתגברת במזכירה, שווה לי לשלם למזכירה 22 ש"ח, ושהוא ישלם לי מחיר מלא, וגם לו זה שווה כי כל הכאב ראש מרוכז עלי, הוא משיג את הלקוחות ואני מגישה לו עבודה מוגמרת.
אני מתמחרת רק לפי מודעה (התחלנו לפי שעות וזה סיוט בשבילי, כל פעם לרשום, ופאתום אחה"צ לקוח מתקשר או המנהל ואני מדברת איתו לפעמים אפילו חצי שעה, האם זה גם נחשב או לא?! ולפעמים באמצע אני קמה לילדים המחודים, או לטלפונים אישיים, איך לחשב????)
קבענו מראש מחיר טוב על כל מודעה, וכן מחיר לתיקונים (-מודועת חמוכנות שיש לבצע תיקונים קלים או מודעות ישנות שחוזרות עם תיקונים קלים)

מה המחיר- שאלת השאלות, תלוי ברמה שלך, ותלוי הרבה במה שהוא מחפש, האם הוא מחפש משהו יוקרתי או זול.

בהצלחה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה