לגבי השנייה צמצם סגור היה משפר במצב כזה?נכתב ע"י הגלים;896981:ראשונה באנדר שניה באובר.
לגבי זווית צילום אחרת-נכתב ע"י הגלים;897010:יותר מאשר צמצם סגור היה כדאי למצוא זוית צילום אחרת.
נכתב ע"י anat77a;897036:לגבי זווית צילום אחרת-
לא תמיד אנחנו מצלמים רק לפרנסה סטודיו ילדים חתונות ועוד...
מה אם אנחנו בטיול והילדים שלנו משתובבים ונהנים, השעות לא ממולצות לצילום
הנוף והרקע לא הכי.....
נכתב ע"י רבקה.;897397:במצב כזה - כמובן שנצלם. אבל... האם נעלה את זה לפורום צילום לחוות דעת? אולי ניתן לעצמנו את חוות הדעת, ונגלה שהתמונה מקסימה ומרגשת באלבום המשפחתי, אבל נטולת ערך מקצועי (ולפיכך אין טעם להציגה בתיק עבודות פומבי)?
אני מקווה שהסמיילים הם לא רמיזה לתמונה שהלעיתי מיום ההולדת של האחיין שלי...נכתב ע"י מיכאל דב;897404:
יש פעמים רבקה שתגובות שבאות על "הלא מקצועי" יביאו למקצועי ביותר...נכתב ע"י רבקה.;897397:במצב כזה - כמובן שנצלם. אבל... האם נעלה את זה לפורום צילום לחוות דעת? אולי ניתן לעצמנו את חוות הדעת, ונגלה שהתמונה מקסימה ומרגשת באלבום המשפחתי, אבל נטולת ערך מקצועי (ולפיכך אין טעם להציגה בתיק עבודות פומבי)?
נכתב ע"י anat77a;897467:יש פעמים רבקה שתגובות שבאות על "הלא מקצועי" יביאו למקצועי ביותר...
ואם ישבו באלבום ללא חו"ד של צלמים טובים אז.......
והתגובות כאן "ברובן" הן תגובות שבאמת משפרות את הידע בצילום.
![]()
מכל מלמדי השכלתי (גם מה לא להעלות לפורום פומבי). נחשוב....
נכתב ע"י anat77a;897467:יש פעמים רבקה שתגובות שבאות על "הלא מקצועי" יביאו למקצועי ביותר...
ואם ישבו באלבום ללא חו"ד של צלמים טובים אז.......
והתגובות כאן "ברובן" הן תגובות שבאמת משפרות את הידע בצילום.
![]()
מכל מלמדי השכלתי (גם מה לא להעלות לפורום פומבי). נחשוב....
נכתב ע"י רבקה.;897582:תראי, השיחה ביניכם היתה כזו (במילים שונות) :
ענת: <מצרפת תמונות> "אשמח לחוות דעת"
הגלים: "התמונה הזו בהירה מדי, והיית צריכה לצלם מזווית אחרת כדי לשפר אותה."
<הערת רבקה: זו לגמרי ביקורת בונה, מסכימה?>
ענת: "אבל זה בטיול משפחתי, ואי אפשר לצלם מאיזו זווית שרוצים, ולא תמיד מצלמים בשביל הפרנסה, ויש עניין גם להנציח רגעים יפים, וזה וזה."
אז מה את מצפה שיגידו לך?
אם אלו תמונות שלא מצאת בהן פגם, ואת לא מצליחה להסתכל עליהן וללמוד מה צריך לשנות בפעם הבאה כדי שהתמונות יצאו יפות יותר - אז טוב שהעלית אותן לפורום! בפורום יעזרו לך להבין מה כן טעון שיפור (למשל: רקע שרוף) ואיך ניתן לשפר את זה (למשל: לשנות זווית). (ואולי גם יחמיאו לך. זה גם בסדר...)
אם את רואה בעצמך שהתמונות חביבות לאלבום המשפחתי, אבל לא מוצלחות כתמונות מקצועיות להציג בתיק העבודות - אז הנה, אין לך צורך להעלות אותן לפורום כדי שיעזרו לך להבין את זה. (ברור שאת יכולה להעלות אותן לפורום בכל זאת, כדי שיעזרו לך להבין איך להשתפר לפעם הבאה. אבל במקרה כזה אולי פחות מתאים לבקש "חוות דעת", ויותר מתאים לבקש עצות איך להשפר לפעם הבאה.)
אני לא מבקרת את עצם העלאת התמונות לפורום. אני מבקרת את העובדה שהעלית תמונות שאת בעצמך רואה בהן תמונות בסיסיות-משפחתיות בלבד, וכשנותנים לך ביקורת בונה - את נותנת תירוצים...
מקווה שאני לא פוגעת, כי זו בהחלט לא הכוונה. אני רק ממליצה לך על גישה שאולי תעזור לך ללמוד יותר דרך פורומים. (ואני אומרת את זה בתור מי שכל הידע שלה בצילום הוא מפורומי צילום ומהתנסות. מעולם לא למדתי צילום בשום מקום מסודר.)
עריכה: אנצל את ההזדמנות להגיד שהתמונה השלישית היא המוצלחת מהסט, וזאת כי:
1. הזווית שלה מחמיאה, בניגוד לתמונה הראשונה (צילום מזווית ממנה רואים את פנים הנחיריים - בד"כ לא מחמיא.)
2. אין בה רקע מבולגן (כמו בתמונה השניה)
3. המבט של הילדון המתוק נינוח, ולא באמצע תנועה (כמו בתמונה השניה)
מקווה שעזרתי במשהו.
בהצלחה!
נכתב ע"י album;897729:מידי פעם יוצא לי להכנס קצת לפורום המתוק הזה -----
ושוב אכזבה!
חבר'ה,
תהיו עיניניים!
ביקשו חו"ד, תענו יפה!
משהו לא מוצא חן בעינך, אל תגיב.
שכל אחד יזכור מהיכן הוא הגיע....
ותזכרו, לפי התגובות (המתנשאות) אפשר להבין באיזה צלם/צלמת אבחר...
לפעמים לא רק המקצועיות קובעת...
נכתב ע"י הגלים;897752:הערתך לא ענינית בכלל לדיון עניני....
התודה היתה בטעות. באתי לצטט כדי להגיב.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים