אשמח לטיפים לצילום הכנסת ספר תורה

• הוסף לסימניות
עדשה 17-55 F2.8
עד כמה צמצם אפשר לרדת
ועד כמה במהירות
התאורה של החופה עצמה מספיקה?
יש לי אפשרות לחבר 2 תופסנים לחופה על גלגלים ולשים עליהם ספיידלייטים (חיבור איכותי שלא יפול)
לשים לכיוון הקהל מקדימה? מאחורה?לתוך החופה? או שזה רק יי מטרד?
אשמח ליעוץ מבעלי נסיון

• הוסף לסימניות
קשה לענות בלי לראות את הסטייג' הספציפי, איזו חופה? כמה אור? יש תאורת רחוב?

אבל הנה החצי שקל שלי:
אישית לא הייתי מחבר ספידלייטים בכלל, אין תקרה ואי אפשר להקפיץ אותם לשום מקום, ובכינון ישיר לא תרוויח כלום. הקונטראסט בין החושך בתהלוכה ובין האיזור המואר ממש לא פרודוקטיבי.

בעצם התשובה היא שאם אין לך ארבעה אסיסטנטים [על הגגות מסביב או עם פלאשים ממש גבוהים], הדרך הבטוחה היא להשתמש באור הקיים עם קצת מילוי מפוזר מהפלאש שלך.
באופן שבו אני עובד, זה הזמן לחנוק את האיזו, לפתוח צמצם ולקבל כמה שיותר אור ממקורות טבעיים.
אני תמיד מצלם RAW, במקרים כאלו זה ממש משתלם!

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
איזו גבוה, צמצם פתוח בגבולות ההגיון, לפחות עוזר אחד עם פלאש מרוכך שיזוז איתך ועם האנשים ויכניס לך קצת אור בין האנשים מזוית צידית בפיזור רחב, בלי להכנס לפריים כמובן.

פלאש בתוך החופה בעייתי, דווקא על הרכב המוביל יכול להיות רעיון במקרים מסויימים

בקיצור, לוקחים מחיר בהתאם ומביאים 2 עוזרים.. קשה להסביר ללקוחות למה אתה דורש על הכנסת ספר תורה לפעמים יותר מחתונה..

תחשוב על עוד כמה נקודות:
תאורה בכתיבת אותיות (המגבעות של הכותבים ישגעו אותך..)
מי אוסף את התאורה אחרי שסיימת ואתה נע עם הקהל בתהלוכה..
איפה להשאיר את הרכב..
צילום שורות לפידים ללא פלאש
תאורה בנקודת היעד (ריקודים / סעודה) ומי שומר על הציוד שאתה פורס שם והולך לכתיבת אותיות
אופציה ליום גשום

• הוסף לסימניות
אין לי נסיון בזה, אבל אולי תאורת לד קבועה ולא פלאש?

• הוסף לסימניות
LED הרבה יותר חלש, את מה זה יפתור?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה