התייעצות אשמח לעזרה מתושבי חריש (ובנוסף: רשמים מסיור בעיר)

אברך חסידי צריך מקוה, קהילה חסידית בנויה, או לכל הפחות ידיעה שתהיה כזאת קהילה, מוסדות, תמיכה מעסקני החסידות להקמת הקהילה,
וגם-
מחירים שיותר קרובים למליון.

מה לעשות שחריש יותר קרובה למליון וחצי?

אני מאד מאמין בפוטנציאל של חריש, אבל היא מיועדת לבעלי הון עצמי ורוב החסידים הם לא כאלו, מה לעשות?

נערך לאחרונה ב:
אני מאד מאמין בחריש, אבל היא מיועדת לבעלי הון עצמי ורוב החסידים הם לא כאלו, מה לעשות?
ולכן אגב.
אצל החסידים מדד המחירים אינו לדירת ארבעה חדרים אלא לדירת שלוש חדרים.

ללא קשר לנאמר קודם, צריך לדעת שחריש היא מקרה בוחן, שלדעתי לא קרה מאז.. אם בכלל.. בארץ הקודש..
שמצוקת הדיור מביאה את הציבור לחפש בעצמו פתרונות מלמטה, בלי להזדקק לעסקנים ולפוליטקאים.
שזו הסיבה האמיתית שהמחירים לא עולים, כי אין התאגדות ונהירה המונית ועליה מהירה של מחירים וכו'.
אגב...
זו הסיבה גם שקשה לציבור להתרגל לאמירה הזו אנחנו רגילים שדואגים לנו!! שיש עסקנים שסוללים את הדרך ומרפדים אותה.
נכון שזה סכום גבוה, אבל ביחס למטר זה יוצא משהוא כמו 16 אל''ש למטר עבור דירה חדשה בבנין חדש.
שזה בערך העלות למטר של דירה ישנה בפריפריה, בד''כ.
אבל מכיוון שזה דירות גדולות הסכום הסופי יוצא גבוה. שיקול.
זה כמו לקנות מארז ענק באושר עד של מוצר צריכה, כשהסכום הסופי של כל יחידה במארז יוצא שליש מול כל יחידה כזו בנפרד. שזה מצוין - אם יש לך את האפשרות...
אהבתי את ההגדרה, אמת.
בכל מקרה,
באזור השרון, אור עקיבא, פרדס חנה, חדרה
שווי הדירות נע באזור 2-2.3 מיליון!!!
בחריש מוכרים ב 1.45 מיליון
פעם עצום של 700.000 ש"ח!!!
שוב אותה טענה שסותרת את עצמה
אתה מנסה לשכנע אנשים לבוא ומסביר להם שהדירה שלהם עתידה להתייקר כי בערים ליד וכו'
אממה אם האנשים יבואו באמת, אז לא יהיה שום משמעות והשוואה בין חריש לערים ליד.
אלא מאי, אתה בונה שלא יהיה מסה גדולה, ויהיה משהו באמצע, בשביל זה צריך גילוי נאות. [אגב אתה אולי משקיע ולא תושב תקן אם אני טועה]

ו60 דקות מירושלים,
כשנותנים לי מידע, אני משתדל לבדוק.
אם כי לא תמיד גוגל זה המילה האחרונה, וצריך לחיות את המציאות בשביל לדעת את האמת.
אבל מבדיקה קצרה, תוצאות שונות לחלוטין.
מצרף תמונה.
שעה וחמישים ושתים דקות, זה כמעט פי 2 ממה שמוכרים לי תושבי חריש.
בדבר שעתיד להתגלות, לא עשויים אנשים לשקר...

ועכשיו לגוף העניין...
כדי שאני יגיע לגור במקום,
אני ואישתי צריכים לרצות את זה.
אנחנו נרצה, כשניהיה בטוחים [על פי הנתונים הקיימים - פחות מדבר אלינו הבטחות של חוזי עתידות ועסקנים למיניהם, כן נסמוך ונאמין ל'דעת תורה'] שיהיה לנו ולילדינו טוב שם.
רשימה לא מלאה של פרמטרים שעושים טוב.
* חינוך ילדים בצורה הכי טובה ששייך, בלי שום צורך להתפשר על קוצו של י', אל מול מגורים במקום היקר.
* צמוד לשירותי בריאות בסיסיים.
* מגורים בתוך הקהילה [או מקסימום צמוד ממש].
* פרנסה ותעסוקה, לכתחילה לגמרי, מבחינת הלכה ושכר.
* סמיכות לשירותי בריאות נוספים - מקצועיים.
* עיר מפותחת מספיק - שממשיכה להתפתח יותר [לא רוצה עיר מתפתחת...]
* מגורים בסמיכות להורים.
* אאה, וגם עוד משהו, פחות חשוב מכל הנ"ל, מחיר דירה שפוי. [ומהיות וזה האחרון, אקנה דירה גם במחיר לא שפוי, כאשר יש את כל הנ"ל]
וכשיש מקום שרוב מוחץ מהאוכלוסיה שם [בכל אופן לפי מה שמשודר כאן] הנתון האחרון מעניין אותם יותר מהקודמים, לי אישית זה גורם לברוח, הרבה אחרים אולי לא יברחו, אבל לא ימשכו באופן טבעי להגיע לשם.

קבצים מצורפים

• חריש.png
    חריש.png
    KB 48.9 · צפיות: 13
נערך לאחרונה ב:
אבל מבדיקה קצרה, מצרף תמונה.
כבר כתבתי שתלוי איך מחשבים את המרחק? הוא מחשב את המרחק משער הגיא עד מחלף באקה, ואז זה יוצא שעה,
או שעה ורבע עד לכביש 6 שמקבילה לחריש, שגם זה מטעה מאוד כי משם עד לתוך חריש לוקח עוד רבע שעה.
ואתה מחשב את המרחק הנכון...

כבר כתבתי שתלוי איך מחשבים את המרחק? הוא מחשב את המרחק משער הגיא עד מחלף באקה, ואז זה יוצא שעה,
או שעה ורבע עד לכביש 6 שמקבילה לחריש, שגם זה מטעה מאוד כי משם עד לתוך חריש לוקח עוד רבע שעה.
ואתה מחשב את המרחק הנכון...
ואם אבא/אדמור שלי, או החתונה שאליה אצטרך לבוא וכד'.
לא נמצאים במחלף גהה.
ואני לא הולך לקנות דירה במחלף באקה.
אז זה מובן שמישהו כאן לא משיב כהלכה?

גילוי נאות: תושב חריש.
החשבונות הללו מגוחכים לחלוטין 40 דקות נסיעה או 43 דקות נסיעה
תושב אמיתי מספר על הקהילה שלו, ולא עסוק מבוקר עד ליל בלספר כמה זמן לוקח לברוח ממקום מגוריו.
מסתבר שמדובר במשקיעים שמעוניינים להעלות את ערך הדירה[/ISPOILER

אתמול זכיתי לנסוע בקו 942 המדובר לשני הצדדים בשעות העומס
בקו של 9:00 בבוקר לירושלים, ובקו של 14:45 לחריש
הנסיעה לקחה סביבות 1:50 שעות
בשעות העומס ועמדנו בפקקים מטורפים בכביש 6 ובכביש 1
לא ברור לי למה טרחת לעשות נסיעה מבר אילן דווקא ולהוסיף אוטובוסים
על כל פנים
אני נוסע באופן קבוע ברכב לירושלים
לוקח 1:10 מדלת לדלת ואני נוסע זהיר.
לא באתי להתווכח רק לציין את העובדות הידועות אצלי

הוא מחשב את המרחק משער הגיא עד מחלף באקה, ואז זה יוצא שעה,
זה בלי פקקים.
משער הגיא עד מחלף באקה עם פקקים (עכשיו לדוגמא) לוקח שעה וחצי
מבנייני האומה עד בצוותא חריש לוקח שעתיים וחצי.

זה כמעט פי 2 ממה שמוכרים לי תושבי חריש.
תושבי חריש לא מוכרים לך כזה נתון.
חבל להכליל ולתקוף.
לעצם הודעתך - אתה מאלו שבורא עולם הועיד להם מגורים בלבד, שיהיה בהצלחה, אני בטוח בלי שום שמץ של ספק שהקב"ה ידאג לך.
וברכב הנסיעה מחריש לירושלים בשעות נורמליות היא שעה ורבע, אבל באמת שזה לא מה שמעניין אותי אישית.

אבל מבדיקה קצרה, תוצאות שונות לחלוטין.
מצרף תמונה.

ועכשיו לגוף העניין...
כדי שאני יגיע לגור במקום,
אני ואישתי צריכים לרצות את זה.
אנחנו נרצה, כשניהיה בטוחים [על פי הנתונים הקיימים - פחות מדבר אלינו הבטחות של חוזי עתידות ועסקנים למיניהם, כן נסמוך ונאמין ל'דעת תורה'] שיהיה לנו ולילדינו טוב שם.
רשימה לא מלאה של פרמטרים שעושים טוב.
* חינוך ילדים בצורה הכי טובה ששייך, בלי שום צורך להתפשר על קוצו של י', אל מול מגורים במקום היקר.
* צמוד לשירותי בריאות בסיסיים.
* מגורים בתוך הקהילה [או מקסימום צמוד ממש].
* פרנסה ותעסוקה, לכתחילה לגמרי, מבחינת הלכה ושכר.
* סמיכות לשירותי בריאות נוספים - מקצועיים.
* עיר מפותחת מספיק - שממשיכה להתפתח יותר [לא רוצה עיר מתפתחת...]
* מגורים בסמיכות להורים.
* אאה, וגם עוד משהו, פחות חשוב מכל הנ"ל, מחיר דירה שפוי. [ומהיות וזה האחרון, אקנה דירה גם במחיר לא שפוי, כאשר יש את כל הנ"ל]
וכשיש מקום שרוב מוחץ מהאוכלוסיה שם [בכל אופן לפי מה שמשודר כאן] הנתון האחרון מעניין אותם יותר מהקודמים, לי אישית זה גורם לברוח, הרבה אחרים אולי לא יברחו, אבל לא ימשכו באופן טבעי להגיע לשם.
ההשוואה שלך לא הוגנת.
גם כשאומרים שקריית ספר היא חצי שעה מבני ברק מתכוונים רק ברכב פרטי ובאופן הכי מהיר שיש.
בפועל בשעות השיא זה יוכל לקחת אפילו שעה ורבע ועם תחבורה ציבורית במסלול ארוך אפילו שעה וארבעים.
וככה גם משווים מרחקים בכל עיר.
אף אחד לא משווה מרחקים בתחבורה ציבורית ואו בשעות שיש עומס.

גם בחריש בלא פקקים המינימום שאפשר לעשות את זה מירושלים זה 65 דקות,
עם חיבור עתידי לכביש 6' זה יוצא בדיוק 60 דקות...

לגביי חריש,
בחריש יש כמעט 12 אלף דירות, למרות שהיא רק 7 שנים היא כבר יותר גדולה מביתר עילית, טבריה, צפת, אופקים. בית שאן ועוד ועוד.
היא גדולה מערים שהם פי כמה יותר רחוקות שהציבור לא שואל עליהם אפילו שאלה אחת.
עיר נחשבת לעיר שבנו במהירות הכי גדולה שהייתה אי פעם!!!
היום יש שם שדרה רחבה של חנויות, מרכזים מסחריים, מרכזים רפואיים עשרות פארקים יפים רחבי ידיים ועוד
גם המסחר החרדי מאד מפותח כמו: קידישיק, שרייבר, סופר KT של משנת יוסף, פיצות מאפיות של העדה לנדא, בהמשך יש חסד וגוד מרקט ועוד ועוד
משקומות שקיימים פי כמה שנים מחריש אין להם חצי מזה...

ב, חריש היא לא עיר באיזה שהוא מקום בודד (דווקא חלק מהערים הנ"ל הם ככן אלה ), נהפוך הוא,
5 דקות מחריש יש עיר (שגם יותר גדולה מכל הערים הנ"ל) וותיקה ויוקרתית ששמה פרדס חנה, ששם אתה יוכל למצוא הכל בנוסף לחריש, ועוד בנוסף 9 דקות מהיציאה מחריש יש לך עיר גדולה בשם חדרה (בערך 3 פעמיים מודיעין עילית) שיש עוד ועוד.

ג. תסתכל על המיקום מסביב, אתה נמצא במיקום מאד מבוקש יוקרתי, קיסריה, פרדס חנה, אור עקיבא, חדרה.
שיש ביקוש מאד גובה לסוג התעסוקה שצורך הציבור החרדי...
גם מבחינת תעסוקה יש את פארק תעסוקה קיסריה, פארק תעסוקה עמק חפר ועוד.
גם בחריש זכו לאחרונה יזמים באזור התעסוקה "חריש דרום"

ד, חריש היא בהרבה יותר מרכזית ללא השוואה, 27 דקות מנתניה 30 דקות מכפר סבא-רעננה,
עם חיבור ישיר לכביש 6' חריש תהיה 25 דקות בלבד מכפר סבא-רעננה....הערים האלו הם בעצם ממש המרכז.
(ולצד השני יוקנעם וחיפה גם קרובות לחריש...)

מה עדיף לגור בעכו "המעלה" שלה שהיא 20 דקות "מחיפה"
או בחריש שהיא 25 דקות מכפר סבא-רעננה??????

אם בגלל שאולי חסר בחריש איזה חנות (פועל כמעט שלא חסר כלום...)
שהיא כבר תהייה בכל מקרה בעוד שנה שנתיים,
עדין מדובר בעיר חדשה, וכל מקום חדש שבונים עובד תהליך
לכן תעדיף לגור כל החיים במקום שהוא בהרבה יותר רחוק באותו מחיר???

אגב מקומות החדשים שעכשיו בונים יגיעו לרמה של חריש בעוד 8 שנים...
מי שהולך לגור בעכו או בהר יונה ואני כבר לא מדבר על כסיף...יום אחרי זה יחכה לו אוטובוס ורופא מתחת לבית?
ראיתי אשכול אפילו על על עמנואל שהיא נמצאת באיו"ש , היא תגיע לרמה של חריש אולי בעוד 15 שנה...

ד, תסתכל גם על ההמשך
לחריש הולך להיות רכבת ישירה לירושלים, אלעד, ואפשרות החלפה לבני ברק.
כל המקומות שהציבור הולך אליהם לא הולך להיות לעולם להם כזה דבר.
אושר לעתיד אפילו הקמת בית חולים גדול ומרכזי בחריש..
מתי הולך להיות רכבת או בית חולים במודיעין עילית או ביתר עילית?

נערך לאחרונה ב:
סיכום קצר

ברור שחריש היא מקום מעולה והתמורה הכי גבוהה ביחס למחיר
זה נתון שא"א להתווכח עליו
מצד שני ברור שהיא לא פתרון למצוקת הדיור גם אם המחיר היה יותר נמוך מ1.45 בגלל שברגע שיתחילו להגיע מסות המחירים יקפצו
בדיוק לרגע הזה מחכים כל אלפי המשקיעים בארץ ובפרוג
פיתרון למצוקת הדיור יכול לבוא רק ברכישה מוקמת כמו עכו וכדו' שאז המחירים לא קופצים - וכמו אם חריש הייתה משווקת מלכתחי' לחרדים - מה שלצערנו נכשל..

סיכום קצר

ברור שחריש היא מקום מעולה והתמורה הכי גבוהה ביחס למחיר
זה נתון שא"א להתווכח עליו
מצד שני ברור שהיא לא פתרון למצוקת הדיור גם אם המחיר היה יותר נמוך מ1.45 בגלל שברגע שיתחילו להגיע מסות המחירים יקפצו
בדיוק לרגע הזה מחכים כל אלפי המשקיעים בארץ ובפרוג
פיתרון למצוקת הדיור יכול לבוא רק ברכישה מוקמת כמו עכו וכדו' שאז המחירים לא קופצים - וכמו אם חריש הייתה משווקת מלכתחי' לחרדים - מה שלצערנו נכשל..
לדעתי יקח הרבה זמן עד שהמחירים יקפצו בגלל שלוקח זמן לשנות מצב
כרגע הנתון הוא שאין מספיק ביקוש יחסית להיצע לקניה למגורים בגלל הכמות המטורפת של המשקיעים שזה חסר תקדים בכל הארץ וכדי שזה ישתנה עד כדי ביקוש חזק למגורים זה יכול לקחת הרבה זמן אם בכלל
זה בדיוק כמו באר שבע שמפוצצת משקיעים ואין ביקוש חזק למגורים ולכן היא העיר הכי מדשדשת וזה לא משתנה המון שנים
נ.ב. זה הולך להיות בעוד מקומות, אין לי את הדוגמאות אבל אחת מאוד חזקה היא אפיקי הנחל- שכונה של 7,000 יח"ד עם 80% משקיעים (אולי יותר)

נכון בדיוק כמו באר שבע שגם היא לא פתרון
ולכן- נגיד- לא הגיעו לשם כמויות
ולכן המחירים לא עלו

מכיוון שאני רואה שהאשכול עדיין פורח..

עוד כמה תובנות שעלו לי בחודש האחרון מאז כתבתי כאן לראשונה:
- מחירי הדירות להשכרה בחריש עלו במשהו כמו 1000 שקל בחודש האחרון (כנראה בגלל הביקוש הרב) - הערכה גסה שלי ממה שאני רואה.

- לפני כמה ימים פורסמה באחד הערוצים החרדיים ידיעה על תגרה שאירעה בין תושבי חריש לנהג אוטובוס של אגד לכיוון ירושלים - האוטובוס הגיע לחריש מחדרה כשהוא מלא לחלוטין והנהג לא נתן לתושבים לעלות (לפי התמונה היה מדובר על משפחות עם ילדים. האירוע התרחש במוצאי שבת ונראה שהיתה שם הרבה מאוד עגמת נפש. אני רק מעלה את זה כדי להזכיר שהתחבורה הציבורית לחריש היא ממש על הפנים, היה נחמד אם תושבי חריש יגידו את האמת לגבי דברים כאלה ולא יכבסו הכל במשפטים כמו "העיר הכי מתפתחת במדינה.." - בשביל זוג צעיר שעומד בתחנת אוטובוס במוצאי שבת זה משמעותי מאוד אם יש אוטובוס או אין. ומה לעשות. כרגע יותר אין מיש..

- דבר נוסף, חלק מתושבי חריש (במכוון או שלא) ממשיכים לפמפם מתחת לכל עץ רענן את ההערכות המאוד לא מדויקות של זמני הנסיעה (ברכב פרטי) מחריש לכל מקום אחר בארץ.
"45 דקות מחריש לאילת..".
אני באופן אישי נוסע הרבה בכביש 6 לכיוון צפון וזה ממש מתסכל להרגיש מפגר כשנסיעה שלוקחת לך שעה+ הופכת בתיאורים של תושבי חריש ל25 דקות.
אנשים שיבחרו לגור בחריש יצטרכו למצוא עבודה במרכז וכדו' - לפיכך הם יצטרכו לבלות חלק משמעותי מהיום שלהם על הכביש וההבדל בין חצי שעה נסיעה לשעה וחצי הוא משמעותי מאוד מאוד.

- דבר אחרון, לפני כמה ימים התעניינתי לגבי דירה באזור שכונת החורש בחריש.
פנה אלי אי מי מיהודי העיר והסב את תשומת ליבי לכך שהרחוב שבו התעניינתי (בתמימותי?) הוא רחוב שחלק גדול מתושביו הם ערבים.
אחרי שנרגעתי קצת מההלם - הוא הסביר לי שיש כמה רחובות כאלה באזור והמליץ לי להתמקד ברחובות מסויימים בשכונת החורש "שהם בסדר".
עם כמה אנשים מחריש נתייגעתי ודיברתי על העיר עד עכשיו ואף אחד לא טרח לציין נושא פשוט כזה?

מקווה שלא פגעתי באי מי מבאי הפורום.
רק מעלה פה כמה נקודות לתשומת ליבם של הקוראים.

אַנְשֵׁי אֱמוּנָה אָבָדוּ.

1748591450654.png

נערך לאחרונה ב:
וואו
לא ידעתי שיש ערבים בחריש

לא שבעכו ועפולה ולוד ונוף הגליל לא אבל עדיין..

וואו
לא ידעתי שיש ערבים בחריש

לא שבעכו ועפולה ולוד ונוף הגליל לא אבל עדיין..

הייתי ממש מופתע.
זה אזור שהתמקדנו בו אחרי בדיקות רבות (קירבה לגנים, קרבה לבתי כנסת וכו' וכו') ופתאום מישהו אומר לך "שים לב, זה רחוב של ערבים..".

- מחירי הדירות להשכרה בחריש עלו במשהו כמו 1000 שקל בחודש האחרון (כנראה בגלל הביקוש הרב) - הערכה גסה שלי ממה שאני רואה.

- לפני כמה ימים פורסמה באחד הערוצים החרדיים ידיעה על תגרה שאירעה בין תושבי חריש לנהג אוטובוס של אגד לכיוון ירושלים - האוטובוס הגיע לחריש מחדרה כשהוא מלא לחלוטין והנהג לא נתן לתושבים לעלות (לפי התמונה היה מדובר על משפחות עם ילדים. האירוע התרחש במוצאי שבת ונראה שהיתה שם הרבה מאוד עגמת נפש. אני רק מעלה את זה כדי להזכיר שהתחבורה הציבורית לחריש היא ממש על הפנים, היה נחמד אם תושבי חריש יגידו את האמת לגבי דברים כאלה ולא יכבסו הכל במשפטים כמו "העיר הכי מתפתחת במדינה.." - בשביל זוג צעיר שעומד בתחנת אוטובוס במוצאי שבת זה משמעותי מאוד אם יש אוטובוס או אין. ומה לעשות. כרגע יותר אין מיש..

- דבר נוסף, חלק מתושבי חריש (במכוון או שלא) ממשיכים לפמפם מתחת לכל עץ רענן את ההערכות המאוד לא מדויקות של זמני הנסיעה (ברכב פרטי) מחריש לכל מקום אחר בארץ.
"45 דקות מחריש לאילת..".
אני באופן אישי נוסע הרבה בכביש 6 לכיוון צפון וזה ממש מתסכל להרגיש מפגר כשנסיעה שלוקחת לך שעה+ הופכת בתיאורים של תושבי חריש ל25 דקות.
אנשים שיבחרו לגור בחריש יצטרכו למצוא עבודה במרכז וכדו' - לפיכך הם יצטרכו לבלות חלק משמעותי מהיום שלהם על הכביש וההבדל בין חצי שעה נסיעה לשעה וחצי הוא משמעותי מאוד מאוד.

פנה אלי אי מי מיהודי העיר והסב את תשומת ליבי לכך שהרחוב שבו התעניינתי (בתמימותי?) הוא רחוב שחלק גדול מתושביו הם ערבים.
אחרי שנרגעתי קצת מההלם - הוא הסביר לי שיש כמה רחובות כאלה באזור והמליץ לי להתמקד ברחובות מסויימים בשכונת החורש "שהם בסדר".
עם כמה אנשים מחריש נתייגעתי ודיברתי על העיר עד עכשיו ואף אחד לא טרח לציין נושא פשוט כזה?

צפה בקובץ המצורף 1977540
בעניין הנסיעות אל תקשיבו לניק שמעלה צילומי מסך וכו
פשוט תיסעו את זה----------
והפער בין מה שאנשים כותבים זה כי ברכב הנסיעות באמת קצרות משמעותית.
מנסיון רב ברכב:
לבני ברק בין 45-60 דקות
לקרית ספר בין שעה ו10 לשעה וחצי
לחדרה בין 20 דקות ל40 דקות תלוי מאיזה כביש

בענין הערבים, יש גוש של 8/4 בנינים עם ערבים בשכונת החורש,
לא מציינים את זה כי רוב החרדים המיינסטרים שמגיבים פה גרים בבצוותא ובאמת! לא רואים, לא פוגשים ,לא זוכרים! באמת!
זה קצת כמו שיהיה ערבים בעיר סמוכה:)

רק רציתי להוסיף.

מאזורים מסוימים ברמה ד' לוקח להגיע בתחבורה ציבורית לאזור בר אילן לפחות שעה ועשרים לפני פקקים.
ואף אחד לא קופץ כנחוש נחש, מביא צילום מסך מגוגל מפס של נסיעה בתחבורה ציבורית
וזועק "איך בכלל אפשר להגיד שבית שמש היא חצי שעה מירושלים"?

אוהבים גם לדבר על פקקים,
אומרים שאחיסמך היא הכי "במרכז" כי היא רק 20 דקות מבני ברק,
אף שבשעות העומסות זמן הנסיעה מרביע את עצמו, והוא הופך לשעה פלוס...
גם שם משום מה אף אחד לא מספר אל החוויה האישית הנוראה שלו בכביש 40
וזועק על זה שכולם לא דוברים אמת, "אחיסמך היא בכלל לא ליד בני ברק"...

הנקודה תמיד נמצאת בחוסר מודעות
ובתדמית השלילית.

מקום שיש לו תדמית שלילית נהיה כלפיו מאד ביקורתיים ואז כל חסרון יהפוך ל"הר"
ונרצה לראות תוצאות מידיות כאן ועכשיו, אנו לא נאמין לשום דבר.

ומנגד למקומות שיש לנו כלפיהם תדמית חיובית
אז כל חסרון לא יתפוס אצלנו מקום והוא יהיה רק כ"גיגית",
מקסימום בתת מודע אנו נפטור לעצמנו ונגיד:
שזה בס"ה רק חסרונות "זמניים", שיפתרו בעוד כמה שנים עם שיפור התחב"צ,
או עד שיסיימו לבנות את כביש או את מחלף פלוני אלמוני.

(בנוגע לחריש, התחילו כבר לעבוד על הרחבת כביש 6' לארבע נתיבים! ממחלף קסם ועד מחלף עירון,
בנוסף בעתיד כביש 444 מאלעד יגיע עד לחריש ככביש אורך נוסף במקביל לכביש 6'.
וגם הרכבת מתחנת חדרה מזרח הסמוכה לחריש תתחיל לפעול כבר בעוד חצי שנה,
בנוסף לרכבת הישירה מחריש שתפעל יחסית בעתיד הקרוב)

למי שלא יודע,
התדמית השלילית של חריש קיימת בציבור הכללי לא פחות ואולי אף יותר מאשר הציבור החרדי.
זה הגורם לריסוק מחירי הדירות בחריש ביחס למיקומה והערים באזור שלה.
בנוסף גם לזה שיש בעיר ריבוי שוכרים ומשקיעים, העיר עם הכי הרבה שוכרים מכל הערים בארץ!

התדמית השלילית של חריש נובעת מכמה סיבות.
דבר ראשון, חריש זה מוצר חדש וכל מוצר חדש צריך לבנות את המותג שלו.

אבל חריש עברה כבר בתחילתה תהפוכות רבות,
עיר חרדית למהדרין, עיר חילונית למהדרין, עיר מאד מעורבת.
כל מגזר זוכר פרק אחר בהיסטוריה,
כל אחד חושב בדיוק הפוך מהמגזר השני והוא בטוח שהעיר שייכת דווקא למגזר השני.

שנית,
השם "חריש" הוא שם בעייתי,
אילו שמה היה: "שרון עילית" או "מצפה השרון", כולם היו רצים לשם בעיניים עצומות.

דבר שלישי,
ההכרות הפיזית הרבה יחסית של הציבור עם חריש
הוא תמיד בנסיעה בכביש 6' צפונה, ולאחמ"כ כביש 65',
רואים על גבעה שלט ניילון שכתוב עליו "חריש" ולידו כמה בניינים.
כל מי שאז עובר שם בטוח
שמדובר בישוב קטן של שני רחובות ללא חנויות כלל, שירותי רפואה, בנקים וכדומה,
אי שם בצפון הרחוק ליד הר יונה,
באזור מבודד בין יישובים ערבים בלבד...

(פלא ממש איך זה שחריש היא "ליד" הר יונה, ומבני ברק היא "רחוקה" אף שהמרחק לשניהם הוא זהה בדיוק)

השאלה מי הוא החכם
שביכולתו להתעלם מהתדמית, להדבק בעובדות, ולהרוויח.

נערך לאחרונה ב:
הייתי ממש מופתע.
זה אזור שהתמקדנו בו אחרי בדיקות רבות (קירבה לגנים, קרבה לבתי כנסת וכו' וכו') ופתאום מישהו אומר לך "שים לב, זה רחוב של ערבים..".
בחריש יש שכונה ישנה שנקראת גמחא רחוב אחד בלבד מלפני כ30 שנה חמולה ערבית שהגיעו מלוד
ברוך ה' חוץ ממי שגר צמוד אליהם לא מרגיש אותם בעיר
{להפך הם ברמה מסוימת שומרים על העיר מכל צפון השומרון }
בשאר העיר אין ערבים!!! למעט עוד כמה בודדים ברחוב רובין ואולי עוד אחד פה ואחד שם
ובדיוק לכן בשביל שלא תיפול בפח מומלץ לקחת מתווך מתוך העיר שידאג לתת לך את המידע המדויק
ואם אתה רוצה להיות מחובר לקהילה אז צריך מתווך מאנ''ש שיידע מה ההבדל בין כל קהילה וקבוצה
ואם זה להשקעה בכלל חובה לקחת מתווך יש בניינים עם בעיות יש כאלה קבוצות רכישה או קבלן
אתה משקיע הרבה והרבה כסף בלקנות דירה תתיעץ עם מי שמבין
בהצלחה רבה

"45 דקות מחריש לאילת..".

צפה בקובץ המצורף 1977540
חשבתי על זה הרבה.
מההערכה שלי כל אלו שבחצי שנה האחרונה רבים בצורה חולנית בפורום על חריש הם לא גרים פה. כנראה משקיעים שמחכים שהדירה שלהם תכפיל את המחיר.
הנרטיב שלהם דומה, חנויות, מרכז. קרבה לשרון היוקרתי, על כביש 6, דקה ממירון ועוד כהנה וכהנה.
מי שגר פה יספר לכם על דירות רחבות, קהילה מחבקת, רווחות הדעת, מנוחת הנפש, אוירה צעירה ותוססת, תחושת וחדוות יצירה.

לגבי התח"צ- יש פה אנשים שנלחמו על האוטובוס הזה, והם עכשיו נלחמים לשיפור המצב וקוים ישירים, לא ביום אחד נבנתה רומא. מי שגר פה לא מוכר לאף אחד שהתח"צ פה במצב מצוין, אולי ביחס למה שהיה לפני 3 שנים כן, אבל זה לא מושלם.

ולגבי הערבים - הם פה עוד לפני העיר כמו שצויין, הם לא מורגשים בכלל, זה לא לוד או עכו ואפילו לא ירושלים.
זו הסיבה שלא שמעת על זה מאף אחד, וכמובן שאם אתה רואה דירות בחריש שנמוכות ב300 אלף ממחיר השוק אז זה תפקידך לברר.

בהצלחה לכולם. אני כבר מיואש מלהסביר לכולם מי הם באמת תושבי חריש. מי שמחפש אותם הם בתחילת האשכול

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה