אלמוג טלולקר
משתמש פעיל
- הוסף לסימניות
תוכלי אולי להסביר לי את זה?העיקר משהו אחד הם שכחו, החינוך שכתוב במשלי זה ״חנוך לנער על פי דרכו״ - על זה יש להם תשובות מגוכחות.
תוכלי אולי להסביר לי את זה?העיקר משהו אחד הם שכחו, החינוך שכתוב במשלי זה ״חנוך לנער על פי דרכו״ - על זה יש להם תשובות מגוכחות.
חבל שאת מכבה את הרגש הטבעי בתור אמאנראה שאתם לא מבינים מזה אילוף, אילוף זה מכות ואיומים על הילד.
זה לא אילוף זה הרגל רע של הילד לקום למוצץ או לנדנודים של הורים.
תמשיכו לקום בלילות במשך שנה שנתיים ואם ישאר המוצץ אז יהיו ימים שאפי' תקומו בגיל שלוש וארבע כי נפל לה מוצץ בהצלחה.
אישית מסכימה שלטובת התינוק שישן לילה רגוע, וגם לנו רופאת ילדים גדולה מאד אמרה לא להביא לאכול בלילה ולנסות כמה שאפשר להביא לשינה רצופהנראה שאתם לא מבינים מזה אילוף, אילוף זה מכות ואיומים על הילד.
זה לא אילוף זה הרגל רע של הילד לקום למוצץ או לנדנודים של הורים.
תמשיכו לקום בלילות במשך שנה שנתיים ואם ישאר המוצץ אז יהיו ימים שאפי' תקומו בגיל שלוש וארבע כי נפל לה מוצץ בהצלחה.
כשאומרים בריאות הנפש אין הכוונה למשהו שחייבים לראות מבחוץ כמו התפרצויות זעם/דכאונות וכד'הילדים שלי גדולים ובריאים בנפש ב"ה
כן,תוכלי אולי להסביר לי את זה?
לא בדיוקכן,
שילדים הם יצורים חיים, לא פחות מאיתנו,
שיש להם רצונות, יש להם צרכים, יש להם את עצמם וזה המתנה הכי גדולה שאמא יכולה לתת לילד, היכרות עם עצמו, קשיבות לעצמו ומתוך כך הוא יגדל בעז״ה.
אז לא, ״חנוך לנער על פי דרכו״ לא אומרת לחנך את הילד כדי שיהיה שקט להורה, אלא לחנך את הילד שיהיה לילד טוב, כדי שהילד יגדל וידע מה לעשות ואיך, לא בשביל שקט, אלא בשביל עצמו.
יש לך ילדים בכלל?אתם נראה לי ממש מעוותים את הדברים שלי, היא דיברה על ילדה בת שנה שכמה כמה וכמה פעמים למוצץ,
למה לקום להביא לה, זה הרגל והיא תקום ככה תמיד.
אין לה בעיה ח"ו, למה לקום?
אז רואים שלא ראית איך מאלפיםממליצה לבדוק איך מאלפים חיות,
ממש ממש לא מרביצים או מאיימים,
מתעלמים או לא נותנים משהו טוב או מתנים אהבה וקשר בשקט תעשייתי.
עצוב.
בעיקר בעיקר מתעלמים מהצרכים של המאולף לטובת צרכי המאלף.
נואז רואים שלא ראית איך מאלפים
לא מחייבזה הרגל והיא תקום ככה תמיד.
וואי, זה יכול ממש להרוס את השינה לחלק מהאנשים.כמה זמן לוקח לקום, לישם מוצץ, ללטף ולחזור לישון?
זה כבר סיפור אחר לגמריממש מזדהה איתך...
הבן שלי בן שנה גם ככה, אמנם לא 10 פעמים בלילה אבל כמה וכמה פעמים, בד"כ אני מכניסה לו מוצץ מלטפת אותו כמה שניות שמה אותו בתנוחה שהוא אוהב והוא נרדם...
אבל------זה לא תקין!
זה ילדים שבד"כ (אם הכל בסדר מבחינה בריאותית ומדדים) צריכים איזושהי שיטה להרגלי שינה תקינים (לא שפר!)
יש איזשהו ספר שאני מכירה כמה שישמו את השיטה שלה וראו תוצאות מדהימות תוך מספר ימים זה מבוסס על עיקרון שבו אנחנו מרגילים את הילד להתמודד בכוחות עצמו ולהרדם בכוחות עצמו בלי להיות תלותי באיזושהי פעולה (כמו להכניס מוצץ , תנוחה מסוימת, בקבוק וכו'..) אצל ילדים כל פרק שינה היא באזור ה30-40 דק', ואצל ילד תקין הוא מרדים את עצמו מיד בחזרה לבד, מה שאין כן אצל ילדים עם בעיות שינה...שצריכים עזרה על ממנת להרדם שוב.
אין שום בעיה במוצץ כאשר הוא יודע להסתדר עם זה בכוחות עצמו, אבל לצורך הענין והדוגמא, אם למשל הוא רגיל להרדם רק עם בקבוק לפני שינה אז להרגיל אותו לבקבוק עוד לפני שנכנס למיטה ואז טקס השינה לא כולל בקבוק , והוא מתרגל שההרדמות שלו לא תלויה בבקבוק ,זה כבר סיפור אחר לגמרי
מסכימה מאד מאד שלטובת הילד, כדאי ללמד אותו איך להרדם לבד בלי תלות בפעולה מסוימת (אם כי מוצץ בגיל קטן אני מחריגה, כי טוב לילד שיהיה לו חפץ מעבר שיעזור לו).
יכולה לכתוב את שם הספר?ש איזשהו ספר שאני מכירה כמה שישמו את השיטה שלה וראו תוצאות מדהימות תוך מספר ימים זה מבוסס על עיקרון שבו אנחנו מרגילים את הילד להתמודד בכוחות עצמו ולהרדם בכוחות עצמו בלי להיות תלותי באיזושהי פעולה (כמו להכניס מוצץ , תנוחה מסוימת, בקבוק וכו'..) אצל ילדים כל פרק שינה היא באזור ה30-40 דק', ואצל ילד תקין הוא מרדים את עצמו מיד בחזרה לבד, מה שאין כן אצל ילדים עם בעיות שינה...שצריכים עזרה על ממנת להרדם שוב.
לפני ההרגל, תבדקי אם גם במהלך היום הוא שותה הרבה.יכולה לכתוב את שם הספר?
הבן שלי רגיל לשתות המון (מים) בלילה
והייתי שמחה להרגיל אותו לישון בלי זה..
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים