כללי אשמח לשמוע חוו"ד על פונט :)

• הוסף לסימניות
פונט תוצרת הארץ של פונטביט-
יש לכם? משתמשים? נראה לכם שימושי?
אני יודעת שזו שאלה קצת מוזרה ובאוויר, אבל יש לי חבילה שעוד לא מנוצלת עד הסוף מפונטביט ויש לי שיעורי בית שנראה לי שהפונט הזה יתאים לה בול. אני מתלבטת אם לקחת אותו בחבילה או להתפשר על פונט אחר לצורך התרגיל (זה לא העיקר בתרגיל שאני עושה ואני יכולה לעבוד עם הפונטים של מקום הלימודים...)
או שאולי הפונט הזה די שימושי (איזה שימושים אתם עושים בו?)

לינק למי שלא מכיר-
http://www.fontbit.co.il/fonts/pdf/font1_TozeretHarez.pdf

ואם יש לכם עבודות שעשיתם עם הפונט הזה, אשמח לראות!

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
דומני שהפונט כרגע בשימוש בבאנרים של יום סדנא בפוטושופ.
פונט שימושי למודעות
ללוגו
אולי לתוויות של מוצרים שונים
פחות לתחום של עימוד
בוודאי לא לעימוד ספרי קודש
וגם לא לתחום של יודאייקה
אז השאלה לאן תרצי לשייך את עצמך

• הוסף לסימניות
פונט בסגנון רטרו, שזה דווקא דבר שימושי כשלעצמו, אבל אצלי שוכב כאבן שאין לה הופכין כי הוא לא עשוי מספיק טוב בעיניי. יש מספיק רטרו-אים אחרים, טובים יותאר, לבחור מביניהם.

• הוסף לסימניות
אני אישית אוהב אותו, ומריץ אותו כלוגו לרשת מקומונים.

• הוסף לסימניות
השמשתי בו מספר פעמים לכריכות של ספרי קודש (הטבעות) יצא מקורי ומרענן ועם זה מספיק קלאסי כדי שלא יהיה חריג מדי

• הוסף לסימניות
גם אני בעד

• הוסף לסימניות
שימושי
שילוב מעניין של ישן וחדש
של קודש וחול
וכמובן יש בו משהו ישראלי כזה...
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
הוא בסה"כ פונט טוב, יש בו יחודיות ומסר שלא מצאתי כמעט פונטים בתחום, אבל הרגיל שלו לא מוצלח, אני השתמשתי בסוף תמיד רק בבולד. (לא טקסט רץ, כותרות, לוגואים וכו')

• הוסף לסימניות
מאוד משעשע אותי שאתם רואים בפונט הזה משהו של קודש, ושאף שימש לספרי קודש...
הפונט הוא, כאמור, פונט רטרו - מחווה לטיפוגרפיה עברית (ישראלית) משנות ה-30-40-50...
אדם חילוני לא יראה בו שום דבר שקשור לקודש, זה ישלח אותו ישירות לנוסטלגיה של טרום קום המדינה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;527991:
מאוד משעשע אותי שאתם רואים בפונט הזה משהו של קודש, ושאף שימש לספרי קודש...
הפונט הוא, כאמור, פונט רטרו - מחווה לטיפוגרפיה עברית (ישראלית) משנות ה-30-40-50...
אדם חילוני לא יראה בו שום דבר שקשור לקודש, זה ישלח אותו ישירות לנוסטלגיה של טרום קום המדינה.

ומה תגידי על הצבי, על פרנריהל, על מרים, על דויד, ועל הדסה, ועל הגופן "סתם" של פרנצ'סקה ברוך?

הם קשורים לקודש???
פרנקריהל ומרים עוצבו ע"י רפאל פרנק, שאמנם היה בן של חזן אך אינני יודע אם יותר מזה היה לו קשר ליהדות
הדסה עוצבה ע"י הנרי פרידלנדר עבור אירגון הדסה.
הצבי - הוא אחד ממקורות ההשראה של תוצרת הארץ
וסתם - עוצב עבור הלוגו של עיתון "הארץ"

אז בעבר לא היה קשר בינם לבין קודש, כיום הם "התקדשו"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;527998:
ומה תגידי על הצבי, על פרנריהל, על מרים, על דויד, ועל הדסה, ועל הגופן "סתם" של פרנצ'סקה ברוך?

הם קשורים לקודש???
פרנקריהל ומרים עוצבו ע"י רפאל פרנק, שאמנם היה בן של חזן אך אינני יודע אם יותר מזה היה לו קשר ליהדות
הדסה עוצבה ע"י הנרי פרידלנדר עבור אירגון הדסה.
הצבי - הוא אחד ממקורות ההשראה של תוצרת הארץ
וסתם - עוצב עבור הלוגו של עיתון "הארץ"

אז בעבר לא היה קשר בינם לבין קודש, כיום הם "התקדשו"

אני באמת לא רואה מה הקשר בין הפונטים שהוזכרו לבין קודש.
אלה פונטים 'חילוניים' - וזה כמובן לא אומר שאי אפשר להשתמש בהם, אבל מכאן ועד לטעון שהם "התקדשו"..

מעבר לזה, יש הבדל בין פרנקריהל, מרים, דוד והדסה - שהם פונטים קלאסיים ומאוד ורסטיליים (= יכולים לשמש לשימושים מגוונים) לטקסט רץ - לבין פונט כמו "תוצרת הארץ" שהוא "פונט קטע" שאמור לשמש לכותרות, והוא נוצר במיוחד על מנת לעורר אסוציאציות מאוד ספציפיות בצופה.

• הוסף לסימניות
אל דאגה, לא התכוונתי שצריך לשים אותם בגניזה אלא שמקובל מאד להשתמש בהם לספרי קודש, בניגוד לפונטים כמו פקאן, ספויילר וכד'

מה שמצחיק הוא שהסגנון שאת קוראת לו רטרו, הומצא דוקא ע"י המתנערים מקדושה, והשתמשו בו הקומוניסטים הישראלים בכוונה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;528004:
אל דאגה, לא התכוונתי שצריך לשים אותם בגניזה אלא שמקובל מאד להשתמש בהם לספרי קודש, בניגוד לפונטים כמו פקאן, ספויילר וכד'

כן, כי הם פונטים קלאסיים ונתפסים כמיושנים, ולכן הם "הולכים" עם ספרי קודש ולא נראים חריגים וזרים.
מנגד, הם גם משמשים לספרי חול חילוניים לחלוטין - פרנקריהל הוא הפונט בו מודפסים כמעט כל ספרי הקריאה בישראל.

נכתב ע"י אברהם;528004:
מה שמצחיק הוא שהסגנון שאת קוראת לו רטרו, הומצא דוקא ע"י המתנערים מקדושה, והשתמשו בו הקומוניסטים הישראלים בכוונה.

זה לא מצחיק, זה בדיוק מה שאני אומרת.
אותי (אולי כמי שנחשפה רבות לסגנון העיצוב הזה במהלך לימודי העיצוב במוסד חילוני) זה שולח לאסוציאציות כאלו, של עיצוב שמבוסס על עיצוב קומוניסטי, לכן הייתי מתפלאת מאוד לו הייתי נתקלת בספר קודש שעל כריכתו מתנוסס הפונט "תוצרת הארץ".

• הוסף לסימניות
המקור לבלבול הוא פשוט שהפונט הזה הוא בעל ניחוח מיושן
בניגוד לפונטים עם קוים חדישים, חלקים ומודרניים.
החרדים שביננו מקשרים אוטומטית כל משהו מיושן יותר - למקורות.
בעיקר משום שהפונטים המודרניים באמת חפים מכל אסוסיאציה הגיונית לדבר שבקדושה.

אבל תוצרת הארץ הוא באמת פונט ישראלי-צברי מאוד.

הפונטים ה"יהודיים" הם הפונטים הסריפיים יותר. כמו: ליבורנה וכו'.

נו, בטח הבנתם אותי.

• הוסף לסימניות
פונט נהדר, בעל תנועה סוחפת קדימה ומאוד ייחודי
באמת מתאים מאוד לרענון הטיפוגרפיה של ספרי הקודש, מכיוון שהוא לא כמו כל השאר ומאידך לא חריג בצורה צועקת
אני דווקא נרתע משימוש במשקל השחור בגדול, ואוהב להשתמש ברגיל ולא להגזים עם הגודל

• הוסף לסימניות
תודה לכולם!
השאלה הזו של הרטרו מול השימוש בספרי קודש היא מה שמעסיק אותי.
בנתיים ההחלטה נדחתה. תודה.

• הוסף לסימניות
לפחות הרווחנו דיון מעניין.
(ולמה יצא לי טקסט נטוי?)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה