מידע שימושי אשמח לשמוע מאיזה גיל מביאים תינוקות לכל הנערים?

• הוסף לסימניות
שמעתי ממשהו מגיל חודש.
מעניין אותי לדעת מקור אם יש לעניין.

• הוסף לסימניות
אין שום ענין בגיל הילד
רק צריך להיזהר כשמביאים ילדים מדי קטנים שיכולות להיווצר כל מיני בעיות
כמו נקיות, וכן רעש שמפריע לציבור לשמוע את הקריאה, או ביזוי בית הכנסת וכו' וכו'
(שערי סוכות, להרב טשזנר שליט"א)

• הוסף לסימניות
לכל התינוקות ;) (צר לי, אני רגישה לזה...)

כמה שיותר מוקדם-עדיף. אגב, בהרבה מקומות יש 'כל הנערים' מיוחד, ככה מתגברים על הבעיות, בטח של הרעש והבלגן.

• הוסף לסימניות
לכל התינוקות ;) (צר לי, אני רגישה לזה...)

כמה שיותר מוקדם-עדיף. אגב, בהרבה מקומות יש 'כל הנערים' מיוחד, ככה מתגברים על הבעיות, בטח של הרעש והבלגן.
ממש לא מחויב.
אבא שלי, למשל, הכניס ל'כל הנערים' רק את הילדים (שלו, שלו. יש בלע"ה חפלה של בנים) מגיל 3

• הוסף לסימניות
מגיל 0 אבל שמעתי , שנגיד יש ילד שמלא מלכלך בטיטול אז מומלץ לא להביא , וכתוב את זה בההלכה

• הוסף לסימניות
מגיל 0?
הרב שלנו אמר שלא מומלץ
וזה בגלל הסוכריות שיכולים לפגוע בו.

היינו עם תינוק בן 11 יום. ולמרות שהבאתי אותו לבית הכנסת הרב ביקש שלא ישימו אותו בעזרת הגברים כלל.- בגלל הסוכריות שמתעופפות מכיוונים לא צפויים

• הוסף לסימניות
מגיל 0?
הרב שלנו אמר שלא מומלץ

היינו עם תינוק בן 11 יום. ולמרות שהבאתי אותו לבית הכנסת הרב ביקש שלא ישימו אותו בעזרת הגברים כלל.- בגלל הסוכריות שמתעופפות מכיוונים לא צפויים
זו סברא מאד יפה וחשובה
אבל דברו כאן על היבטים הלכתיים

• הוסף לסימניות
מגיל 0?
הרב שלנו אמר שלא מומלץ

יש מקומות שלא זורקים סוכריות.....

• הוסף לסימניות
מגיל 0 אבל שמעתי , שנגיד יש ילד שמלא מלכלך בטיטול אז מומלץ לא להביא , וכתוב את זה בההלכה
דווקא ילד בגיל 0 שמלכלך בטיטול זה לא בעיה הלכתית, מה שאין כן ילד גדול יותר.

• הוסף לסימניות
זה מנהג(חסידי יותר שנכנס לכולם....)!
בעלי השנה לכבודי ;) הכניס את הבן בן השנתיים.
ברעיון זה מיועד לילדים הקטנים שיענו אמן.

• הוסף לסימניות
דווקא ילד בגיל 0 שמלכלך בטיטול זה לא בעיה הלכתית, מה שאין כן ילד גדול יותר.
ילד שבגיל 0 מלכלך זה אסור בכלל , ואסור לברך ליד אותו תינוק, וילד גדוול קל וחומר שאסור
מאיפה זה שמותר ?

• הוסף לסימניות
ילד שבגיל 0 מלכלך זה אסור בכלל , ואסור לברך ליד אותו תינוק, וילד גדוול קל וחומר שאסור
מאיפה זה שמותר ?
ממש לא!!!
ילד שעדיין לא יכול לאכול כזית מחמשה מיני דגן בשיעור אכילת פרס, צואתו אינה אוסרת בדברים שבקדושה!!!

• הוסף לסימניות
מאיפה זה שמותר ?
מההלכה.
תינוק שלא אוכל חמשת מיני דגן - אין שום בעיה לברך וללמוד לידו, גם כשמלכלך

• הוסף לסימניות
ממש לא!!!
ילד שעדיין לא יכול לאכול כזית מחמשה מיני דגן בשיעור אכילת פרס, צואתו אינה אוסרת בדברים שבקדושה!!!
מאיפה זה לקוח ?
ילד קטן שעושה בטיטול והטיטול מלוכלך אסור לברך לידו
אלא אם כן הטיטול נקי , זה כן מותר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה