דרוש מידע אשמח לשמוע על טיפול טבעי לקשב וריכוז לבחור בן 20

• הוסף לסימניות
הייתי מנסה רופא נוסף ויודעת שממליצים יותר על פסיכיאטר מאשר רופא קשב או נוירולוג
פסיכיאטר מבין מאוד בהרכב של כל תרופה ומומחה בהתאמה של סוג הכדור והמינון לבנאדם במינימום תופעות לוואי

אגב חוץ מקושי להתרכז בגמרא יש לו עוד מאפיינים של ADD?
אולי זה באמת לא קשב וריכוז.. לפעמים זה יושב על קושי רגשי/בעיות במיקוד בראיה/קושי בקריאה
אפשר לפנות באישי, ואשתדל לעזור,
ניסיון רב בקשב וריכוז ובמקביל בקשיי למידה ובמיוחד בגמרא.

• הוסף לסימניות
בהתייחסות לפותח השרשור, אשמח לעזור, פנו לאישי.

• הוסף לסימניות
כן, היה אצל רופאה של קשב וריכוז, טוענת שהשאלונים שלנו ושל הרב'ה לא מצדיקים טיפול תרופתי.
בקשר לקושי בגמרא- היא טוענת שגמרא זה משהו מאד קשה לכולם ונצמיד לו מורה פרטי.
@אפרת פולי
אני חושבת שזה לא הוגן לרכב על אשכול פעיל
למה שלא תפתחי חדש?
זה נהיה פה ממש בלאגן כל אחד עונה למישהו אחר....

• הוסף לסימניות
כן, היה אצל רופאה של קשב וריכוז, טוענת שהשאלונים שלנו ושל הרב'ה לא מצדיקים טיפול תרופתי.
בקשר לקושי בגמרא- היא טוענת שגמרא זה משהו מאד קשה לכולם ונצמיד לו מורה פרטי.
יש הרבה אמת בדברים האלו.
זה לא סותר שיתכן והיא טועה. כי יש גם טעויות אצל רופאים.
אבל בהחלט יתכן והבן שלך מצויין. ורק קשה לו עם גמרא.
בין כך מומלץ מאד חונך פרטי, בדגש על מקצועי!!!
לא לשכוח שעוד מעט בחינות לישיבות. והזמן קצר...

איך הוא בשאר מקצועות? אם יש...

• הוסף לסימניות
יש הרבה אמת בדברים האלו.
זה לא סותר שיתכן והיא טועה. כי יש גם טעויות אצל רופאים.
אבל בהחלט יתכן והבן שלך מצויין. ורק קשה לו עם גמרא.
בין כך מומלץ מאד חונך פרטי, בדגש על מקצועי!!!
לא לשכוח שעוד מעט בחינות לישיבות. והזמן קצר...

איך הוא בשאר מקצועות? אם יש...
הממוצע שלו זה 85% בשאר המקצועות. בואי נגיד הוא לא עילוי
אבל עכשיו בגמרא הכל מתפוצץ לו בפנים...
הוא ככ מתקשה ומשווע לעזרה, משווע להצליח, מתחנן להבין!! וזה כ"כ כואב לי בתור אמא.
בעלי יושב איתו מידי ערב, עובר איתו על החומר מסביר ומיישב.
אבל זה לא מה שעוזר.
הוא צריך עזרה תרופתית, רק זה יוכל לעזור לו.
יש לציין שהוא ילד טוב, לא מפריע בשיעורים מאד משתדל...

• הוסף לסימניות
הממוצע שלו זה 85% בשאר המקצועות. בואי נגיד הוא לא עילוי
אבל עכשיו בגמרא הכל מתפוצץ לו בפנים...
הוא ככ מתקשה ומשווע לעזרה, משווע להצליח, מתחנן להבין!! וזה כ"כ כואב לי בתור אמא.
בעלי יושב איתו מידי ערב, עובר איתו על החומר מסביר ומיישב.
אבל זה לא מה שעוזר.
הוא צריך עזרה תרופתית, רק זה יוכל לעזור לו.
יש לציין שהוא ילד טוב, לא מפריע בשיעורים מאד משתדל...
אמא יקרה!
אגיב ישירות ואם זה יישמע כמבקר אז אני מתנצל מראש.

כחלק מהמקצוע שלי אני גם מלווה בחורים בתפקידי חונכות וקידום בגמרא כבר שנים רבות, ויש לי הסמכה מקצועית גם בתחום הזה.
אני אומר מפורשות לאחר ניסיון רב:
אי אפשר לקבוע שהילד צריך עזרה תרופתית ורק זה יעזור לו, על בסיס חשיבה או קביעה כזו או אחרת הנובעת מהסתכלות אמהית או ככל שרק יהיה, ולא על בסיס דעה מקצועית,
וגם אם ידוע לנו הכלל שלב של אמא יודעת להרגיש, וזה נכון, בכל זאת...

וגם אם בעלך יושב איתו כל ערב, עדיין אין זה אומר שכבר עלינו על נקודת הקושי ואנו מגיבים לה בצורה המקצועית והנדרשת.

איני מערער חס וחלילה על המאמצים שלך, אלא להיפך אני מעריך אותם מאד מאד, ואני אומר זאת בכנות רבה.

בכל זאת לדעתי (הענייה במקום אחד ועשירה במקום אחר...)
כדי לפתוח את הראש לרעיונות נוספים, ולפנות לאנשי מקצוע בתחום הספציפי הזה, וייתכן מאד שזה יהיה הדרך לעזור לבנך היקר! ואין מה להפסיד, אם לא יועיל לא יזיק, (אם תפנו לאיש מקצוע מוסמך בתחום ויר"ש).

כולי תפילה ותקווה שתרוו נחת מכל יוצ"ח ושיגדל בתורה ועבודה ויר"ש.

• הוסף לסימניות
אמא יקרה!
אגיב ישירות ואם זה יישמע כמבקר אז אני מתנצל מראש.

כחלק מהמקצוע שלי אני גם מלווה בחורים בתפקידי חונכות וקידום בגמרא כבר שנים רבות, ויש לי הסמכה מקצועית גם בתחום הזה.
אני אומר מפורשות לאחר ניסיון רב:
אי אפשר לקבוע שהילד צריך עזרה תרופתית ורק זה יעזור לו, על בסיס חשיבה או קביעה כזו או אחרת הנובעת מהסתכלות אמהית או ככל שרק יהיה, ולא על בסיס דעה מקצועית,
וגם אם ידוע לנו הכלל שלב של אמא יודעת להרגיש, וזה נכון, בכל זאת...

וגם אם בעלך יושב איתו כל ערב, עדיין אין זה אומר שכבר עלינו על נקודת הקושי ואנו מגיבים לה בצורה המקצועית והנדרשת.

איני מערער חס וחלילה על המאמצים שלך, אלא להיפך אני מעריך אותם מאד מאד, ואני אומר זאת בכנות רבה.

בכל זאת לדעתי (הענייה במקום אחד ועשירה במקום אחר...)
כדי לפתוח את הראש לרעיונות נוספים, ולפנות לאנשי מקצוע בתחום הספציפי הזה, וייתכן מאד שזה יהיה הדרך לעזור לבנך היקר! ואין מה להפסיד, אם לא יועיל לא יזיק, (אם תפנו לאיש מקצוע מוסמך בתחום ויר"ש).

כולי תפילה ותקווה שתרוו נחת מכל יוצ"ח ושיגדל בתורה ועבודה ויר"ש.
תודה על ההודעה המפורטת, מעריכה ממש.
אתה נשמע מבין בתחום.
השבוע קניתי לו את התוכנה של אקטיב הד, בתפילה שנתחיל לראות שיפור.
איך אני יכולה עוד לעזור לו??

• הוסף לסימניות
אתה נשמע מבין בתחום.
השאלה לא הופנתה אלי. אבלי אענה ואשמח גם לקורא את דעתו של טיפול ישראלי.

א. להתייעץ עם המחנך שלו. במידה והוא באמת איש חינוך.
ב. לקחת חונך מקצועי.
ג. להמשיך לעודד אותו עוד ועוד. להמין בו ולשמוח בו.

כיוון שהוא מקבל ממוצע 85% אז לא נשמע שהוא בעייתי. יש לו קושי בגמרא ותו לא.
ובעז"ה עם הכוונה נכונה תצליחו.

ממליץ לכם לפנות לייעוץ חינוכי.

• הוסף לסימניות
איך התפקודים הניהוליים שלו? קוגפן זו שיטה עם הרבה תוצאות.

• הוסף לסימניות
אתה נשמע מבין בתחום.
תודה על המשוב.

בכנות אומר, שקצת קשה לי להציג רעיונות ופתרונות בשלט רחוק ללא הכרות מפורטת, כי אין דומה מקרה אחד לחבירו, וחשוב שאיש מקצוע יראה כמה שיותר אינפורמציה לפני שהוא מביע דעה, ייתכן שיש כאלו שעובדים אחרת, ועם כל הכבוד הראוי אין זה דרכי ואני חושב אחרת.

לכן המלצתי בעינה עומדת לפנות לאיש מקצוע אמין, יר"ש, מקצועי, והכי חשוב אמיתי, (אפשר להציץ באחד המאמרים שלי, על המושג 'אמיתי' אצל אנשי מקצוע.

בהתייחסות ל'אקטיב הד', חשוב לציין, ראשית מדובר בתוכנה מעולה, פרי פיתוחו של הד"ר גד דואר, אשר כל מי שמתעסק אפילו קצת בתחום מקבל ולו קצת דרך ארץ כלפיו.

אבל חשוב לי להבהיר: ייתכן (ואני מדגיש ייתכן) שבמקרה הזה ספציפית לא זו התרופה, ומסיבה פשוטה:
התוכנה הזאת פותחה כדי לסייע לקשיי למידה אצל ילדים בעלי הפרעת קשב כזו או אחרת, (ואכה"ל), ואין זה בטוח שלפי מה שאת מתארת כקושי ממוקד בגמרא זה הנקודה הנדרשת לפתרון, כי בגמרא ספציפית יש קשיים ספציפיים ודרכי פעולה מיוחדים, ולכן המלצתי כנ"ל.

בכל אופן, מה שרק לא יהיה, על בן כזה אפשר לומר 'אשרי יולדתו', מעריך מאד את מסירותכם למען ילדכם הצדיק, בכדי שיוכל לגדול בתורה ויר"ש.

בברכת הצלחה והרבה נחת

• הוסף לסימניות
השאלה לא הופנתה אלי. אבלי אענה ואשמח גם לקורא את דעתו של טיפול ישראלי.

א. להתייעץ עם המחנך שלו. במידה והוא באמת איש חינוך.
ב. לקחת חונך מקצועי.
ג. להמשיך לעודד אותו עוד ועוד. להמין בו ולשמוח בו.

כיוון שהוא מקבל ממוצע 85% אז לא נשמע שהוא בעייתי. יש לו קושי בגמרא ותו לא.
ובעז"ה עם הכוונה נכונה תצליחו.

ממליץ לכם לפנות לייעוץ חינוכי.
תודה על המשוב.

בהתייחסות להודעתך, אגיב ברשותך על ראשון ראשון...

א. זה מוגדר כשלב אל"ף בי"ת.
ב. מתוך הודעתי ניכר כי יש מקום לבדוק כיוון כזה.
ג. זה ברור כשמש + התפילה כמובן, (אני בטוח שגם אתה התכוונת לזה).
ד. כבר כתבתי לעיל, שקשה לענות ללא ישיבה מול כלל הפרטים, אבל זה מאד יכול להיות כמו שכתבת.
ה. בעניין ייעוץ חינוכי, לדעתי זה עוד לא השלב, גם אם זה דבר נכון תמיד. (ושוב הכל לפי מה שידוע לנו עד כה).

בברכה

• הוסף לסימניות
שלום ידידי טיפול ישראלי. ניכרים הרגישות והמידות הטובות שלך, בכתיבה.

כטבעם של התכתבויות קוראים חוסר הבנות. מה שכתבתי לא הופנה אליך אלא אל השואלת. ברור לי כשמש שאתה מסכים עם מה שכתבתי. מה שכתבתי שאשמח לקרוא את דעתך, זה בנוגע לשאלה שהופנה אליך. ואכן לאחמ"כ כתבת את דעתך. ישר כח!

שלושה דברים אשמח לבדוק איתך:
א. אתה מכיר מקרוב ילדים שהתוכנה של הרב גד עזרה להם?
אני שואל בתמימות. ממש בשביל לדעת. (אגב, אני מאד מכבד את הרב גד!!!).

ב. ייעוץ חינוכי מטרתו לכוון את ההורים למקום הנכון בחינוך בנם. מעניין אותי להבין למה אתה חושב שבמקרה הזה, עוד לא הגיע השלב.

ג. איפה ניתן לקרוא את המאמרים שלך על יועץ אמיתי?

תודה.

• הוסף לסימניות
שלום ידידי טיפול ישראלי. ניכרים הרגישות והמידות הטובות שלך, בכתיבה.

כטבעם של התכתבויות קוראים חוסר הבנות. מה שכתבתי לא הופנה אליך אלא אל השואלת. ברור לי כשמש שאתה מסכים עם מה שכתבתי. מה שכתבתי שאשמח לקרוא את דעתך, זה בנוגע לשאלה שהופנה אליך. ואכן לאחמ"כ כתבת את דעתך. ישר כח!

שלושה דברים אשמח לבדוק איתך:
א. אתה מכיר מקרוב ילדים שהתוכנה של הרב גד עזרה להם?
אני שואל בתמימות. ממש בשביל לדעת. (אגב, אני מאד מכבד את הרב גד!!!).

ב. ייעוץ חינוכי מטרתו לכוון את ההורים למקום הנכון בחינוך בנם. מעניין אותי להבין למה אתה חושב שבמקרה הזה, עוד לא הגיע השלב.

ג. איפה ניתן לקרוא את המאמרים שלך על יועץ אמיתי?

תודה.
ראשית, תודה רבה על המשוב החם, יש"כ, זה מחמם את הלב.

באשר למה שכתבת:
א: גילוי נאות - לא!, בעניין התוכנה (ולא בעניין הרב גד דואר), זה על פי המלצות של אנשי מקצוע מהתחום הדידקטי, אבל שוב מקרוב ממש ברמה האישית לא. וטוב ששאלת, למפרע אני חושב שהייתי מציין את זה, כדי לא לגרום לפירוש לא נכון של דבריי. (שים לב לחתימה שלי, אני משתדל ליישם את זה).
ב: נכון, שים לב, כתבתי שבאופן כללי זה דבר מועיל תמיד, אבל בל נשכח שזה עולה סכומים מכובדים, ולא תמיד זה ממש נצרך באופן חיוני, אבל אדרבה ואדרבה למי שיש יכולות ומרגיש שזה יכול להועיל לו המלצתך נכונה. (ספויילר - אני כמעט התמקצעתי בייעוץ חינוכי, אבל עוד חזון למועד, בינתיים אני בקשר קרוב עם אנשיי מקצוע מוסמכים לייעוץ חינוכי).
ג: אפשר לקרוא במאמרים שלי, אין הרבה כי אני לא מרבה לכתוב, וגם לא כל כך ותיק פה, ובנוסף אני לא כל כך יודע איך לקדם את זה ואדרבה אשמח שיחכימו אותי בעניין. אבל בכל אופן אני חושב בצניעות, שזה מאמרים יפים ונכונים, ואדרבה אשמח לתגובה ולמשוב.​

בברכה
ושוב תודה רבה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה