כלכלה נבונה אשראי או מזומן????

• הוסף לסימניות
האמת, זה נשמע פנטסטי. אבל הרעיון של "תקציב" יוצא מתוך נקודת הנחה שכל שנה ההוצאות וההכנסות שוות ושיש איזשהו סכום ש"מותר" להוציא וסכום ש"אסור". אצלי זה לא עובד ככה. כל שנה והשפע שלה ב"ה. יש שנים שמתאים לי לעבוד יותר, ויש שנים שפחות. יש הוצאות לא צפויות, ויש הכנסות לא צפויות גם. אני אישית מעדיפה להשקיע את האנרגיה בצריכה חכמה, ולא בחיזוי העתיד. אני לא מתחברת לתפיסה שאומרת שקונים או לא קונים לפי הכסף שיש. אבל יכולה להבין שיש אנשים שהתהתנהלות הזאת עובדת להם והם חיים איתה טוב מאוד.
דווקא אצלי ההכנסות זה הסעיף שהכי קשה לחזות כי אני עצמאי
ובכל זאת כמו בכל עסק וארגון אפשר לבנות תקציב ולעדכן אותו במשך הזמן
וכמו שבעסק אי אפשר להוציא בלי ניהול מסודר ככה גם בהוצאות האישיות.

אם יש לכם שיטה אחרת לצריכה חכמה שעובדת בצורה שיטתית ולא עם תחושות בטן נשמח לשמוע.

• הוסף לסימניות
ראיתי כמה המלצות בכלכלה נבונה להשתמש רק במזומן, מה הרעיון בזה, ולמה זה יותר יעיל כדי לחסוך?
שימוש רק במזומן, מונע את האשליה של "כסף בלתי מוגבל"
ומסייע להימנע מחובות מיותרים.

----

• הוסף לסימניות
ברור שמי שיכול להשתמש ברייזאפ לדוגמא, אין שום עניין להשתמש במזומן
כי אפשר להשתמש שם בדיוק בשיטת המעטפות, עם מעקב מדויק אונליין על כל החשבונות וההוצאות
הבעיה היא שצריך וואצפ בשביל זה...
כיום לא צריך ווצאפ, מספיק SMS

• הוסף לסימניות
ולנו יש במצטבר בערך 20 כרטיסי אשראי ביחד, זמינים לשנינו בפלאפון, ולא קונים דברים שלא צריכים, לא מחזיקים מזומן בכלל.
בעיני השיטה של להחביא את הכרטיס היא שיטה גרועה מאוד כי היא לא מלמדת צרכנות נבונה ולא פותרת את הבעיה מהשורש.
כדי לפתור את הבעיה מהשורש צריך להבין מה הם באמת הצרכים האמיתיים , ומהו התקציב שיש ולחיות לפי הרמת חיים האמיתית שלכם ברמה המהותית.
כשאני מסתכלת מסביבי, רוב מוחלט של האנשים לא חיים לפי רמת החיים שלהם וקונים בעיקר מה שמתחשק ומתי שמתחשק
(ואני לא חיה במסכנות. להיפך, רוב האנשים מסביבי חושבים שאני חיה ברמת חיים גבוהה מהממוצע, אני פשוט לא קונה דברים שאני לא צריכה.
לדוגמא- יש עגלת בוגבו באושר עד? אני לא אקנה סתם כי זה במבצע. יש טרפת של שואב שוטף? אני לא יחליט פתאום לקנות כי כולם קונים. אני כן למשל אסע לחו"ל כמה פעמים בשנה אם זה מה שמתאים לי, או יחזיק 2 רכבים כשזה הצורך של המשפחה, אבל כשמדובר בצרכים ולא בקריזות)
ועוד טיפ שלמדתי- לא לעבוד כל כך קשה. עבודה קשה היא מתכון לפיצויים רגשיים שעולים המון כסף!
ואו מקווה שביטלתם את כל העמלות על הכרטיסים
אפשר ממש לעבוד בזה יום שלם :)
לבטל עמלה לכרטיס אחד לקח לי לפחות רבע שעה של המתנה לנציג...

• הוסף לסימניות
ואו מקווה שביטלתם את כל העמלות על הכרטיסים
אפשר ממש לעבוד בזה יום שלם :)
לבטל עמלה לכרטיס אחד לקח לי לפחות רבע שעה של המתנה לנציג...
היום אפשר לבטל בקלות דרך הווצאפ, סיפור של כמה דקות

• הוסף לסימניות
בנושא האשכול הגעתי למסקנה אחרי שלמדתי את הנושא היטב
ותמצית הרעיון הוא שאם יש. קונים!!
ובעצם שאדם מחליט מראש כמה כסף הוא משתמש הוא ממילא פחות משתמש כי אין (שכל המיותר נמצא בחיסכון וכדו' לא סתם בעו"ש) וכדי ליישם את זה יותר פשוט וקל ע"י מזומן.

• הוסף לסימניות
דיירקט, או כל "מזומן" דיגיטלי שלא מפתיע בסוף החודש הוא הפתרון המאוזן ביותר
לא מסורבל כמו מזומן עם אגורות וכד'
אבל לא מודחק לסוף החודש...

• הוסף לסימניות
שימוש רק במזומן, מונע את האשליה של "כסף בלתי מוגבל"
ומסייע להימנע מחובות מיותרים.

----
אין ספק שיש יתרון עצום בלחיות על המזומן
אבל מצד שני אין רישום מסודר להוצאות.

הפתרון המושלם הוא, לחיות על מזומן דרך האשראי, כלומר לשלם באשראי על בסיס הכסף שכבר קיים בחשבון, לא ללוות מאשראי כסף לא קיים, אלא להשתמש בו כמין דיירקט, או פשוט להשתמש בכרטיס דיירקט עצמו.

• הוסף לסימניות
רק לזכור שצריך גם להחזיק כרטיס אשראי
זה פגש אותנו לראשונה בתחנת דלק שדיירקט לא עבר
וזה לא היה נעים...

• הוסף לסימניות
הפתרון המושלם הוא, לחיות על מזומן דרך האשראי, כלומר לשלם באשראי על בסיס הכסף שכבר קיים בחשבון, לא ללוות מאשראי כסף לא קיים, אלא להשתמש בו כמין דיירקט, או פשוט להשתמש בכרטיס דיירקט עצמו.
אם למישהו יש משמעת עצמית לא לעבור סכום מסויים באשראי אז גם לא צריך להחזיק מזומן רק צריך לדעת שיש לו תקציב של X שקים החודש בכרטיס פלוני ופשוט לא לעבור אותו

לפי מה שנכתב כאן לעיל נשמע שהבעיה היא משמעת עצמית ומודעות איפה אוחזים בהוצאות (כי אנשים נוטים לגהץ בלי לשים לב כמה הוציאו עד עכשיו וכו')

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
פירוט, קשה לי כעת. אולי בהזדמנות, אכתוב מדריך בנושא.
בקצרה ממש:
השלב הראשון בהתנהלות כלכלית נכונה, הוא תקציב. כלומר, אני יודע כמה כסף עומד לרשותי באופן כללי, וכמה לכל הוצאה והוצאה.
תנסה לחשוב, איזו צורת תשלום תעזור לך להתנהל כך.
אם אשראי יגרום לך לא לבדוק כמה כבר הוצאת וכמה נשאר לך, יתכן ותצטרך להשתמש בשיטת המעטפות. אישית, לא אוהב... עדיף ללמוד לעקוב אחרי האשראי, ואפשר ללמוד! אבל זה כבר ענין שלך...
אם אשראי יעזור לך לבדוק בצורה מפורטת, כמה הוצאת כבר החודש וכמה על כל הוצאה, עדיף שתשתמש רק באשראי.
זה בקצרה ממש...
מה אם בני הזוג שונים בזה מאוד? אחד מאבד מזומן כמו מים
חייב לקנות באשראי שיהיה כתוב מה יצא לאן
והשני באשראי מגהץ בלי לדעת כמה יש כמה אין צריך להרגיש את הכסף

• הוסף לסימניות
מה אם בני הזוג שונים בזה מאוד? אחד מאבד מזומן כמו מים
חייב לקנות באשראי שיהיה כתוב מה יצא לאן
והשני באשראי מגהץ בלי לדעת כמה יש כמה אין צריך להרגיש את הכסף
נשמע שהפתרון מופיע בגוף שאלתכם:
כל אחד ישתמש באמצעי תשלום הנכון לו ביותר!
פשוט וקל.

• הוסף לסימניות
ישנם כאלו שהבעיה שלהם היא בזבוז ולזה צריכים את כל הטריקים שידעו בדיוק כמה יש וכמה אין
וישנם שהבעיה היא העדר הכנסות
הם יודעים שאין להם ... אז מה יעזור שימוש במזומן?

• הוסף לסימניות
ישנם כאלו שהבעיה שלהם היא בזבוז ולזה צריכים את כל הטריקים שידעו בדיוק כמה יש וכמה אין
וישנם שהבעיה היא העדר הכנסות
הם יודעים שאין להם ... אז מה יעזור שימוש במזומן?
שאלה טובה!

המציאות מוכיחה ששימוש במזומן
מפחית את ההוצאות בכ-20% לכה''פ מפני:

1. יש יותר 'כאב תשלום'.
2. יש יותר מודעות והרגשת שליטה על הכסף.
3. חיים בתוך ועפ''י מסגרת קיימת (ולא בעולם קסום של מסגרת גבוהה..)
4. מגביר בדר''כ את המוטיבציה להוסיף הכנסות.

הדברים אמורים ונבדקו על כ-70% מהאנשים שאני מכיר
אם אתה לא בטוח שאתה נמנה על ה-70% הללו
שווה לך לנסות תקופה ולראות האם אתה מרגיש אצלך שינוי כלשהוא
לטוב או למוטב?

שאלה טובה!

המציאות מוכיחה ששימוש במזומן
מפחית את ההוצאות בכ-20% לכה''פ מפני:

1. יש יותר 'כאב תשלום'.
2. יש יותר מודעות והרגשת שליטה על הכסף.
3. חיים בתוך ועפ''י מסגרת קיימת (ולא בעולם קסום של מסגרת גבוהה..)
4. מגביר בדר''כ את המוטיבציה להוסיף הכנסות.

הדברים אמורים ונבדקו על כ-70% מהאנשים שאני מכיר
אם אתה לא בטוח שאתה נמנה על ה-70% הללו
שווה לך לנסות תקופה ולראות האם אתה מרגיש אצלך שינוי כלשהוא
לטוב או למוטב?
מצד שני:
1) יכולת מעקב פחותה
2) יש רבים וטובים שכסף מזומן נוזל להם מהר יותר
3) כיום מזומן טוב בעיקר לקניות מזון וצריכה שוטפת
לתשלומים (חשמל/לימוד/הו"ק) ורכישות משמעותיות זה פחות פרקטי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת