דרוש מידע אשרי העם- עזרה

מצב
הנושא נעול.
לא הבנתי אתה לא מתפלל 'רוממנו מכל עם '
בתור מה אתה אומר את זה?
סתם כנוסח?
מה האוגאוסטיות הזו לחשוב שה' בחר אותך יותר מאחרים? שדוקא אתה נבחרת לעמוד בהר סיני ולקבל תורה ומצוות?
לחשוב שמי שנטש/תינוק שנשבה נוהג ככל העמים
ומפספס את המטרה הנשגבה של להיות בן העם הנבחר, יש דברים שווים ביננו לבינם, זה עצוב מאד
והמשפט למה להיות אגואיסטים-
במחילה מכבודך תואם את שיח ההשכלה 'למה להתבדל?'
אז לך תחפש את התשובות בהסטוריה של עמינו מה קרה אח"כ............
רוממנו מכל "עם"

במקרה הנ"ל קצת צורם לראות בחורצ'יק צעיר הולך עם נרתיק לאתרוג ולולב מעור אמיתי+יהלומים ששווה לפחות 300 ש"ח ואבא שלו הולך עם אריזת קרטון פשוטה
אפשר להסתכל על זה ככה,

אבל בציבור הדתי חילוני ילד מחזיק פלאפון בשווי 6000 שח ואבא שלו עם פלאפון של 2000,
הילד קיבל מחשב לכל ילד כתוכנית לימוד מתנה, או קיבל משו בגלל שהגיע לילדי הנבחרת בכדורגל
והאבא לא...
האם האבא יקנא? לא. כי הוא לא בגיל, כי הוא שמח בשביל הילד שלו [אמור להיות] , וזה האידיאל שלו.

ב"ה שאצלינו זה ההשווצה "קופסת אתרוג ונרתיק מהודר"
ולא איזה חולצה שלבש איזה שחקן במשחק האחרון של מכבי / אוזניות יוקרתיות מחו"ל...

אפשר למצוא היום כמעט בכל דבר פסול, ואפשר להפוך אותו ליופי.
ולהסתכל שב"ה אצלינו זה יוצא ומנקר עיניים בדברים שבקדושה ולא על איזה נעל מותג או תיק וכדומה...

במקרה הנ"ל קצת צורם לראות בחורצ'יק צעיר הולך עם נרתיק לאתרוג ולולב מעור אמיתי+יהלומים ששווה לפחות 300 ש"ח ואבא שלו הולך עם אריזת קרטון פשוטה
רובם מתפדחים ללכת עם זה (אחרי הכל אנחנו לא אדמורים),
ועכ"פ לא נראה לי שיש אדם מבוגר שהיה רוצה נרתיק כזה עם סמל ענק של עטר"ש ותמונה ענקית של הארון קודש על הקופסא של האתרוג............

כנראה שלא הבנתם, סורוצקין חילק לכל בחור בישיבה נרתיקים לאתרוג ולולב מפוארים בסדר גודל שיש רק לאדמורי"ם (אולי, גם זה לא בטוח), וזו הבעיה, למה להכניס לבחור כאלה מושגים??
הוא מייצר גאוות יחידה
וזה משהו מאד חיובי לבחורים בדור היום

רובם מתפדחים ללכת עם זה (אחרי הכל אנחנו לא אדמורים),
ועכ"פ לא נראה לי שיש אדם מבוגר שהיה רוצה נרתיק כזה עם סמל ענק של עטר"ש ותמונה ענקית של הארון קודש על הקופסא של האתרוג............
החלופה הייתה חליפה של המקום הנכון עם הארון קודש מודפס

זה לא עונה לי.
אני שואל: למה צריך להיות אגואיסיטים. כאילו אצלם אין מעלות. ואנחנו הטובים, הנורמלים אנחנו האנשים הכי טובים על פני האנושות ואין מבעלדינו כל השאר...
כי במצב במדינה הזו שיש כל כך הרבה שנאה לחרדים והשמצות ו"משתמטים" וכו'
אין שום סיבה שלא לכתוב כאן דברים יפים שיש בציבור שלנו.
כי דברים לא טובים שמפורסמים עלינו בציבור הכללי לא חסר, אז למה לא להעלות לעצמינו קצת?
יאללה מספיק עם הנחיתיות הזו.

משהו יפה שחבר אמר לי בנר ראשון
ראינו אנשים מתרגשים לפני ההדלקת נרות אז הוא אמר
"עם ישראל! אתם מתרגשים כאילו זה פעם ראשונה ואחרונה שלכם!
לפני 11 חודשים היה לכם את זה
עוד 11 חודשים יהיה לכם את זה
ואנחנו מתרגשים כל פעם כאילו זה פעם ראשונה! כאילו זה פעם אחרונה!"
אמר את זה גם בסוכות כשרואים איך אנשים מתרגשים מלבנות סוכה וכו'

משהו יפה שחבר אמר לי בנר ראשון
ראינו אנשים מתרגשים לפני ההדלקת נרות אז הוא אמר
"עם ישראל! אתם מתרגשים כאילו זה פעם ראשונה ואחרונה שלכם!
לפני 11 חודשים היה לכם את זה
עוד 11 חודשים יהיה לכם את זה
ואנחנו מתרגשים כל פעם כאילו זה פעם ראשונה! כאילו זה פעם אחרונה!"
אמר את זה גם בסוכות כשרואים איך אנשים מתרגשים מלבנות סוכה וכו'
"שיבתי בבית ה' כל ימי חיי לחזות בנועם ה' ולבקר בהיכלו"
הא גופא קשיא: "כל ימי חיי" לשבת שם "לבקר בהיכלו" פעם אחת?!
והתי': כמו שאמרת.

אשרי העם שמתייצבים מאחורי גדוליו ולא משנה מה יורו בין אם מבינים ובין אם לאו יפעלו כהוראת גדול"י ללא הרהור ומרמור כלל!!
לא ברור מאליו בכלל הן בהשוואה לחוגים אחרים והן בהשוואה להבדיל בכל מקום בו יש מנהיג.

בלת"ק
כשאתה רוצה לפתוח מיזם ענק ומציע לחבר לשלוח מייל... והוא עונה "ב"ה אין לי מחשב ואין לי מייל!!!".

גאווה!

יום אחד החלפתי רצועות לתפילין ובדיוק מישהו בשטיבל ביקש ממני תפילין
הבאתי לו בשמחה
והוא נרתע "הם חדשים?".
עניתי בחיוב, והוא סרב בעדינות. כשהפצרתי בו להבין... הוא אמר: "ברצעות חדשות יוצאים פירורים מהרצועות ואני חושש לגניזה...". והלך לחפש תפילין אחרות...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה