דרוש מידע אשת חיל! מה היית עושה אם היית מגלה שבעלך הולך לכולל ולא לומד?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אל תתרגזו כעת.

הכל מגיע מהשיעורים (החשובים לכשעצמם) של המורות בסמינר על כמה חשוב בית של תורה
ועל 'אשה שעושה רצון בעלה'
שם הן לומדות שהאשה יכולה לדחוף את בעלה
ומשם קצרה הדרך לקלוט שאשה קשורה בכלל להחלטות של הבעל שלהם האם וכמה ללמוד.

שוב, אל תתרגזו.
אבל אותי זה ממש מרגיז.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מכיר סיפור מקרוב, בו אברך אכן "ערבב קפה בכולל", הגיע מתי שהגיע ויצא מתי שיצא, הנהלת הכולל לא חסכה ב"חינוך" כיאה וכיאות, בעיקר הורידה לו מהמלגה החודשית.
אחרי מספר חודשים, אשת אותו אברך התקשרה אל ראש הכולל, ו'הסבירה' את הצד שלה:
אני התחתנתי עם בחור ישיבה, על דעת כן - שישב וילמד ויעסוק בתורה יום ולילה, לשם כך אני מקריבה הרבה מצדי, עובדת קשה בעבודה תובענית ועוד ועוד. האם הוא מצליח או לא, זה לא בשליטה שלי, אבל זה לא גורע כלום ממעמדי כ"אשת אברך" -- במלוא המובן, וזה לא משתנה אם הוא הגיע מוקדם או מאוחר לכולל, אני עדיין מחזיקה "בית של תורה" ועושה הכל לשם כך. גם אם נכון "לחנך" או "להעניש" את בעלי על כך שהוא לא עומד מספיק בכללים - וזו זכותכם המלאה, אתם בעקיפין מענישים "אשת אברך", וזה קשה מנשוא ולא תמיד אפשר. הוא יכול לצאת לעבוד, ולהרוויח הרבה יותר, אבל אז אאבד את הסיכוי שיחזור להיות אברך רציני, ושהבית יהיה "בית של תורה"...

טענות נכונות או לא, לא יודע.
מה שכן, אותה משפחה קיבלה באותו ערב מעטפה שמנה עם השלמת כל הסכום שירד לו בשנה האחרונה (10K!).

• הוסף לסימניות
מכיר המון אברכים עובדים. מזמן גם להסתובב ברחובות בני ברק ובית שמש ותמצא אותם
במקביל הם גם מחזיקים בתים יראים ושלמים
א. הוא אברך או לומד? או שהוא מאלה שמפרסמים 'אברך מבצע עבודות חשמל'...
ב. מכיר הרבה אברכים שיצאו לעבוד -גם ב'תורנית' שטיפ טיפה ירדו, ואני מכיר גם כאלו שיצאו לעבוד ונשארו יראי שמיים גדולים
ג. לדעתי אין הבדל (גדול) בין בחור לאברך
בחור שיוצא לעבוד = פריקת מסגרת
פריקת מסגרת = פריקת עול ח"ו
דמגוגיה
גם אברך שיוצא לעבוד לכאורה פורק מסגרת ואז:
פריקת מסגרת = פריקת עול ח"ו

אין לי כח להתחיל. זה די ברור ומובן מאליו... (ובקצרה , הגיל, המחויבות, המשפחה, הסביבה, העול, החינוך, התמימות וכו וכ)
הלוואי שזה היה נכון

• הוסף לסימניות
את יכולה לבחור מה שאת רוצה, אבל זה ידוע שהחזו"א דחף למציאות דורינו
הוא עודד ונתן לבחור, ממש לא הכריח - לא את הנשים ולא את הגברים.
האנשים שהיו שם, בדור הראשון של האברכים, עוד חיים בינינו ומעידים בפיהם.
ואין החי מכחיש את החי.

• הוסף לסימניות
מכיר סיפור מקרוב, בו אברך אכן "ערבב קפה בכולל", הגיע מתי שהגיע ויצא מתי שיצא, הנהלת הכולל לא חסכה ב"חינוך" כיאה וכיאות, בעיקר הורידה לו מהמלגה החודשית.
אני התחתנתי עם בחור ישיבה, על דעת כן - שישב וילמד ויעסוק בתורה יום ולילה, לשם כך אני מקריבה הרבה מצדי, עובדת קשה בעבודה תובענית ועוד ועוד. האם הוא מצליח או לא, זה לא בשליטה שלי, אבל זה לא גורע כלום ממעמדי כ"אשת אברך" -- במלוא המובן, וזה לא משתנה אם הוא הגיע מוקדם או מאוחר לכולל, אני עדיין מחזיקה "בית של תורה" ועושה הכל לשם כך. גם אם נכון "לחנך" או "להעניש" את בעלי על כך שהוא לא עומד מספיק בכללים - וזו זכותכם המלאה, אתם בעקיפין מענישים "אשת אברך", וזה קשה מנשוא ולא תמיד אפשר. הוא יכול לצאת לעבוד, ולהרוויח הרבה יותר, אבל אז אאבד את הסיכוי שיחזור להיות אברך רציני, ושהבית יהיה "בית של תורה"...

מה שכן, אותה משפחה קיבלה באותו ערב מעטפה שמנה עם השלמת כל הסכום שירד לו בשנה האחרונה (10K!).
סיפור מרגש

• הוסף לסימניות
מדהים מצד ראש הכולל

• הוסף לסימניות
במקום זוגיות שמבוססת על הסתרה, יש להם הזדמנות לעלות קומה, לדבר על מה שקורה באמת, ולפתח שותפות אמיתית.
צריך הרבה מאוד חכמת נשים וגם גברים :)

• הוסף לסימניות

אישה לא שולחת את בעלה לכולל בשביל המלגה
אלא בשביל השכר בשמיים.

• הוסף לסימניות
@בשעות הפנאי אין מה להתרגז, זה באמת מציאות שכבר אמרתי שצריכים לדעת מה לעשות איתה, השיעורים חשובים ונצרכים וחיוניים, המצב שנוצר מהם הוא זה שצריך להשתנות.

• הוסף לסימניות

אני מכיר סיפור על כולל שבחודש
האחרון לא הביא לאף אברך כסף בגלל
שיותר מדי אברכים אחרו אז אולי בבקשה שאותה אשה תדבר גם
אם הראש כולל הזה
אני כותב את זה שתבינו כמה לפעמים התנאים בכולל
פשוט קשים וצריך להתחשב בבעל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה