כללי אתגר באינדיזיין - עימוד מיוחד באינדיזיין

• הוסף לסימניות
יש לי קובץ שמורכב משורה ריקה, שורה של טקסט ללא ניקוד ושורה של טקסט עם ניקוד, כך מספר רב של שורות.
מה שני רוצה זה לשנות את השורה שבלי הניקוד לגודל קטן יותר ולמשקל דק יותר.
יש אפשרות להגדיר את זה לאינדיזיין שאחרי שורה ריקה יקטין וישנה את הפונט?
אם כן, איך עושים את זה?
דרך אגב בסוף התהליך אני צריכה גם למחוק את כל השורות הריקות...
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
לא מומחית גדולה
אבל זה מה שאני הייתי עושה
בשיטות הפרימיטיביות שלי:
בוחרת ב'חפש' - תחילת פסקה, תחילת פסקה
בוחרת ב'החלף' - תחילת פסקה, תחילת פסקה, @
(במקום שכתבתי 'תחילת פסקה' הייתי בוחרת בתפריט הקופץ את הגדרת המיקום 'begining of paragrap', כי אני לא יודעת בע"פ את הגדרות הגרעפ)
מה שיוצא לי זה שבכל תחילת שורה שאני רוצה להקטין - מופיע לי @.
עכשיו אני מגדירה סגנון פסקה של אותיות קטנות ומשקל דק וכו'
בוחרת את כל השטרודלים ומחליפה אותם לסגנון הזה.
ממילא גם כל השורה שלהם מקבלת את הסגנון הזה.
בסוף הייתי מחפשת 'תחילת פסקה, תחילת פסקה, שטרודל'
ומחליפה ל'תחילת פסקה'
כדי לבטל את האנטרים המיותרים ואת השטרודלים.

• הוסף לסימניות
תודה רבה על התשובה.
אם הבנתי נכון אמורים לחפש את תחילת הפסקה ולהחליף אותה ב-@ ואז להחליף את ה-@ לסגנון פסקה קיים ואז מחליפים שוב את ה-@ לתחילת פסקה. הבנתי נכון?
עכשיו השאלה היא איך עושים את זה...
אצלי (CS4) ב"חפש/החלף" אין אפשרות לבחור begining of paragraph אלא רק end of paragraph. איפה ההגדרה נמצאת בדיוק?
תודה רבה על העזרה.

• הוסף לסימניות
אם הקובץ ממש מסודר באופן שיטתי כמו שתיארת, הייתי משתמש בשלש (או כמה שצריך) סגנונות, כאשר כל סגנון כולל הגדרה של next style לסגנון הבא, והסגנון האחרון מוגדר עם next style של הסגנון הראשון.

לדוגמא: סגנון א' מוגדר כך שה־next style שלו יהיה סגנון ב'. ב' מוגדר וכו' עם סגנון ג'. וה־next style של סגנון ג' יהיה שוב סגנון א'.

אז, בוחרים את כל הטקסט בקובץ, ובוחרים באופציה apply סגנון א' then next style.

וזהו: עכשיו לכל פסקה יש את הסגנון המתאים.

• הוסף לסימניות
יכול להיות שלא זכרתי במדויק וכך זה נקרא באמת, הרי כל אנטר אפשר לקרוא לו סוף פסקה או תחילת פסקה.
ובכן, החליפי
סוף פסקה, סוף פסקה
ב
סוף פסקה, סוף פסקה, @

ליתר הבהרה -
בעצם, סוף פסקה משמעותו אנטר.
ההגדרה הזו תוסיף שטרודל בתחילת כל שורה ללא ניקוד
כי כל שורה בלי ניקוד מופיעה אחרי שני אנטרים רצופים.
נכון?
אז במקום כל שני אנטרים רצופים
יהיו שני אנטרים רצופים שאחריהם שטרודל.
ואז תבחרי להחליף כל שטרודל בסגנון הפסקה שאת רוצה. ואז כל השטרודלים יהיו בסגנון הרצוי, וגם כל שאר השורה שלהם.

ובסוף צריך להחליף
אנטר, אנטר, שטרודל
באנטר אחד פשוט ובודד
וככה יתבטל בכל תחילת קבוצה אנטר אחד, וממילא לא תהיה שורת רווח מיותרת, והשטרודל גם הוא ייעלם.

מסתדר לך?

• הוסף לסימניות
בעיקרון מה שאריאל אומר זה יותר פשוט ונכון, אבל אני משום מה אף פעם לא מצליחה להשתמש ב'נקסט סטייל'. בכל אופן כדאי לך לנסות את זה קודם, אם באמת הכול בנוי לך בשלשות מסודרות כאלה.

• הוסף לסימניות
תודה רבה.
אריאל, השיטה שלך נשמעת מאוד קלה והגיונית, אבל זה לא עובד לי.
הכנתי את 3 הסגנונות כמו שכתבת אבל כשאני באה להחיל את זה על כל הטקסט זה מחיל לי רק את הסגנון הראשון ולא יוצר אוטומטית לכל שורה סגנון שונה. למה זה קורה לדעתך?

• הוסף לסימניות
צריך לבחור את כל הטקסט. אז, בחלונית של סגנונות פסקה, קליק ימיני, ולבחור Apply "paragraph style1" then next style. (כמובן ש-paragraph style 1 זה רק שם לדוגמא.)

אם הגדרת את הסגנונות נכון מבחינת מאפיין ה־next style זה אמור לעבוד.

• הוסף לסימניות
הנקודה כאן זה שלהחיל את הסגנון רק על פסקה אחת בדרך הרגילה לא יעבוד. צריך (א) לבחור את כל הטקסט, ו־(ב) להחיל את הסגנון ע"י קליק ימיני כמו שכתבתי.

• הוסף לסימניות
תודה רבה!!!
זה הצליח.

• הוסף לסימניות
באם השורות נמצאים בתוף פסקאות שונות, אז הרעיון של אריאל הוא הכי נכון.
בחירת כל הטקסט ואז להחל סגנון טקסט עם הסגנון הבא.

באם הם נמצאים בפסקא אחת ?! אפשר לתת בסגנון מקוננן עד שורה אחת

• הוסף לסימניות
עדן, לחפש תחילת פסקה בגרפ זה ^
ויש עוד אפשרויות איך לחפש תחילת פסקה.
וכמובן שמה שאריאל אמר הכי פשוט. אבל אפשר גם לחפש תחילת פסקה, לא ניקוד ויותר, עד סוף פסקה, ולשנות לסגנון הרצוי. ואז כל שורה שאין בו ניקוד יקבל את הסגנון שתרצה.
קוד:
^[^ְֱֲֳִֵֶַָֹֻּׁׂ]+\r

• הוסף לסימניות
כשהכובע^ נמצא בתוך סוגריים מרובעות זה אומר לא, ה+ אומר: הדבר האחרון ויותר, ובסוף יש סימן פסקה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה