דרוש מתכון אתגר להכנת צהריים, תעזרו לי!

• הוסף לסימניות
מה אפשר להכין צהרים ביום חמישי, ללא כלים בכלל?
כלומר, שלא ישארו כלים לשטוף :confused:
וכמובן מהיר וקל להכנה..

• הוסף לסימניות
לא יודעת למה את קוראת כלים. גם סכין לקילוף וחיתוך זה כלי.
בהנחה שאת מתכוונת לסירים או תבניות אפשר להכין ארוחת צהריים בתנור (כמו עוף ותפו"א) בתבנית חד"פ - אם אתם משתמשים בהן.

• הוסף לסימניות
לקנות בחוץ.
או שניצל טבעול וכד' במיקרוגל עם כלים ח"פ

בישול ממש? לא רואה אפשרות בלי שום כלי.....

• הוסף לסימניות
פלאפל - כדורים מוכנים לחימום בלבד.
ציפס - כנ"ל.
צורך ממך תבנית ח"פ בלבד.

ובהנחה שסכין לא נכללת בכלים - סלט ירקות נחמד
חמוצים וטחינה

• הוסף לסימניות
לא בריא,
אבל מהיר ללא כלים.
תפו"א במיקרוגל
מקלפים או שוטפים היטב את התפו"א (אם אתם אוהבים עם קליפה)
חותכים לקוביות.
מכניסים לשקית (עדיף קוקי, אם אין קוקי שקית מרשרשת - פחות מומלץ בריאותית)
שופכים לתוך השקית תיבול שרוצים
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה (יודעת שצריך לבדוק קודם. אז משטחים קצת על צלחת ח"פ ובודקים)
קצת שמן.
קושרים את השקית
מנערים היטב ומערבבים את התיבול.
מכניסים למקרוגל לרבע שעה בערך.

אממ... רגע,
כן מומלץ כלי - צלחת לשים מתחת לשקית, כי הרבה פעמים זה מפריש נוזלים אפילו שהשקית קשורה ואז המיקרוגל מתלכלך.

• הוסף לסימניות
ארוחה מאוזנת שמכילה חלבון פחמימות וירקות והיא לא לוקחת יותר מ10 דקות ואין בה בכללל כלים.
לוקחים כרעיים עוף, עדיף שהיו מחולקים.
מכניסים לשקית הקפאה
שופכים לשקית תיבול שרוצים. סוגרים את השקית ומנערים את התיבול לכל חלקי העוף
מניחים על תבנית ח"פ מרופדת בניר אפיה בצד.
שופכים באמצע אורז. לפי הכמות שצריך בערך שתיים/שתיים וחצי כוסות (לקחת בחשבון שזה תבנית ח"פ שמוגבלת במקום.) בצד השני שופכים ירקות מעורבים קפואים, שמתבלים אותם קצת במלח ופלפל.
ממלאים במים קצת יותר מכפול של כוסות האורז.
שופכים קצת שמן, מלח ופלפל שיהיה לתיבול האורז.
מכסים בניר כסף
מכניסים לתנור לשעתיים לפחות על 200 מעלות

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

בעז"ה, עובדת על חוברת לחגים תשפ"ו הבאים עלינו ועל כל ישראל לטובה, אמן.

השנה, החלטתי להוסיף מיזם נחמד בחוברת.
החוברת מכילה 8 קטגוריות.
בכל קטגוריה אני רוצה להוסיף "מתכון אורח". מתכון ממישהו אחר, לא מתכון שלי. אבל מתכון מנצח!
מה שאומר שאם נראה לכם שיש לכם מתכון מעולה לאחד הקטגוריות הרשומות מטה, רשמו כאן את הקטגוריה המתאימה בתגובה. כל שצריך לעשות זה לרשום את הקטגוריה. מעבר לזה כבר אפנה אליכם. במידה ואקבל מספר מתכונים לקטגוריה אחת, אבחר את מה שנראה לי הכי מתאים, לפי פרמטרים שלי. וכמובן מראש אומרת- שום דבר לא אישי. בהמשך נביא כאן באשכול את המתכונים שנשלחו ולא נכנסו לחוברת.

מה צריך להביא בסופו של דבר?
-מתכון שלך. לא משהו מהרשת. מתכון כזה שאת יכולה לרשום עליו שם שלך בלי לחשוש שלקחת משהו מהרשת...כדי שלא נכנס לבעיות של הפרת זכויות יוצרים, ובכלל...זה הכיף!
זה הזמן לנסות ולהתנסות כדי להגיע למתכון מצויין משלך. אפשר להתבסס על מתכון שאינו שלך אבל חייב להיות בו משהו שיהפוך אותו לשלך. שינוי מהות מספיק.

-תמונה

עד מתי אפשר לנסות להכניס מתכון לחוברת?
יום ראשון הבא בעז"ה.

מה תרוויח מי שהמתכון שלה ייכנס לחוברת?
-חסד עם נשות ישראל בכל העולם [!!!]
-סיפוק
ו???? נו, באמת? חוויה נחמדה של מתכון שמצטרף לחוברת גדושה במתכונים מצויינים, כולל הרבה חדשים.
אז בעצם למה את מחכה?
רשמי לי כאן בתגובה רק את הקטגוריה שבה תרצי להכניס מתכון

אה, כן, מה הקטגוריות?
1. מנות פתיחה
2 מנות עקריות [דגים, עוף, בשר וכו']
3. תוספות
4. סלטים וירקות
5. קינוחים
6. עוגות ועוגיות
7. ללא גלוטן
8. מאפים [לא עוגות]

ועוד דבר אחד-
המתכונים יעלו בשם האמיתי ולא בשם הניק היות והחוברות שלי מופצות הרבה גם מחוץ לפרוג.
אפשרי בדיעבד גם רק ראשי תיבות, אבל תהיה העדפה לשם מלא.

אם יש עוד שאלות אני כאן בעז"ה.

בשם ה' נעשה ונצליח.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה