אתגר - למקצוענים?

• הוסף לסימניות
אין לי בעיה אישית עם מה שאני כותבת - אם זה לא נכון או פוגע אפשר למחוק את ההודעה, פשוט חבל לי על האתגר המעניין הזה)

לאחרונה, האתגר השבועי הפך להיות במת שיתוף של תמונות משפחתיות (בחלקן).
כחצי מהתמונות שמועלות מתחילות ב'אני לא מקצועית, מצלמה ביתית, אני יודעת שזה לא טוב' וכו' וכו'...

מטרת האתגר היא מקצועית נטו ומיועדת לבעלי הקצוע (לא דווקא המעולים ששבהם, אבל כאלה שמצויים בפנים רוצים להשתפשף או במקביל לשתף ביכולתיהם :) )

אני מציעה לפתוח כל אתגר - במקביל לאתגר במקצועי, אשכול של תמונות 'ביתיות' כאשר הפרמטר יהיה - צולם בצמלמה ביתית או במקצועית. (כן אני יודעת שיש צלמים עם מקצועית שהתמונות שלהם לא משהו ויש חובבנים עם ביתית שמצלמים יפה מאוד...)
וזה יהיה מקומם של כל החובבנים - מבלי להוריד מערך התמונות...הרי אין להן בכח מקרה סיכוי לזכות וליד המקצועיות הן גם בד"כ תראינה לא משהו... ובאשכוך נפרד יהיה לתמונות יותר מקום ואת הכבוד הראו י להן -
בלי לפגוע בכבודן של התמונות המקצועיות שמועלות לאתגר :)

• הוסף לסימניות
ואני חשבתי שזו דעתי האישית...
מזדהה עם דברייך...
חלק לא מבוטל מהתמונות אינו מעביר "רגשות" אלא נראה שמעביר את הרגש של האמא שצילמה את הבונבון שלה...[תודו, הוא מתוק. לא?]
יש לי מאות תמונות כאלו.
בסה"כ אלו ילדים מתוקים וחמודים ויפים...גם לי יש את הבונבונים המדהימים שלי. אבל עדיין איני רואה לנכון להעלותם אלא אם כן יהיה לי "WOW" כזה גדול שיענה בול לדרישה.
משום מה הפעם, שלא כמו באשכולות אחרים ההתלהבות שלי מלפתוח בכל פעם את האשכול לראות מה נוסף קצת דועכת...
אל תעלו אם אין משהו מיוחד במינו, [אה. וגם איכותי].
אנחנו מאמינים לכם שהילד שלכם הוא הכי מתוק, חמוד, ויש לו פוזות חבל"זיות..
אז תשתפו במקום אחר- ולא באשכול של אתגר.
[ואני מקווה שגם אני לא אפול בזה...]

וסליחה.
אין לי שום כוונה לפגוע במישהו...

chavi9,
לדעתי הענייה, נראה לי שאפשר להעלות תמונה גם ממצלמה ביתית, אבל בתנאי שתהיה תמונה באיכות טובה ולא תסטה מהעברת המסר לשמו נפתח האתגר.

• הוסף לסימניות
לא נראה לי שאפשר להכליל
יש תמונות מקסימות של חובבנים וממצלמות ביתיות

אישית אני לא רואה פגיעה בכבוד תמונות הצלמים (והצלמים עצמם :) ) אם מעלים תמונה לא מתאימה מבחינת רמת הביצוע.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שרמת הביצוע צריכה להיות לפחות 8.
כלומר, מדובר פה בפורום צילום - ולא איש את רעהו......
אז נכון, יש פה סטודנטים וגם סטודנטים מתחילים - וצריכים לתת את הבמה לכולם!
אבל לא להעלות תמונה רק כי היא מתאימה לנושא - אלא גם שתהיה זיקה למושג "צילום"
שיהיה יום נפלא :)

• הוסף לסימניות
מענין שבדיוק עכשיו כשאני חושבת אם לפתוח אשכול בנושא, אני רואה שכבר פתחו. חשבתי לעצמי שלכאורה יש פרמטרים לבחירת תמונה לאתגר, ואם התמונה לא עונה על הגדרה בסיסית, למה להעלות?
הפורום הוא צילום מקצועי, וכל אלו שרוצים לנסות כדי להצליח להתקדם מעלים פה תמונות (ולא כדי להראות את ילדיהם (שבאמת יפיפיים)). ומחכים לתוצאות.
ולכן כשמעלים תמונות חובבניות מה חושבים, שהתמונה תיבחר?

• הוסף לסימניות
חוי, כתבתי כבר על זה בפרטי לאחד המנהלים.
כנראה שזה לא הולך להשתנות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;917049:
מענין שבדיוק עכשיו כשאני חושבת אם לפתוח אשכול בנושא, אני רואה שכבר פתחו. חשבתי לעצמי שלכאורה יש פרמטרים לבחירת תמונה לאתגר, ואם התמונה לא עונה על הגדרה בסיסית, למה להעלות?
הפורום הוא צילום מקצועי, וכל אלו שרוצים לנסות כדי להצליח להתקדם מעלים פה תמונות (ולא כדי להראות את ילדיהם (שבאמת יפיפיים)). ומחכים לתוצאות.
ולכן כשמעלים תמונות חובבניות מה חושבים, שהתמונה תיבחר?

לכן אני מציעה, אולי לפתוח לכל אשכול אתגר - אשכול מקביל של ביתיות.
יש תמונות ביתיות שלא עונות על הפרמטרים של 'תמונה מקצועית', אבל הן באמת יפות ומביעות. אני מבינה את הרצון להעלות ויכולה בהחלט להיות לזה תועלת - אבל, לא כתמונה שאמורה להתחרות באתגר.
שוב, אין לי מנית באתגר ואני לא צלמת ולא בת צלמת :),
זה פשוט נראה לי חבל - גם לאתגר, וגם למעלי התמונות הלא 'מקצועיות' במוצהר.

• הוסף לסימניות
בשביל זה יש נספח.

• הוסף לסימניות
תגידו, מה הבעיה בכך שיש באשכול האתגר מקום לכולם? בסופו של יום יש את כמות ה"תודות" לכל תמונה ואת השופט שבוחר את הזוכים. התמונות הביתיות שמשמחות בעיקר את לב אם המצולם - לא מקבלות המוני תודות (בד"כ) ולא נבחרות ע"י השופט (בד"כ).
אז מה רע שהן יופיעו שם?
כל הרעיון של האתגר זה לעודד את כולם להתקדם, להשתפר, לאתגר את עצמם.
איפה האתגר בא לידי ביטוי אם מראש מאפשרים השתתפות רק למקצוענים?

ואני אומרת את זה בתור מישהי שהעלתה תמונות לא ביתיות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;917502:
תגידו, מה הבעיה בכך שיש באשכול האתגר מקום לכולם? בסופו של יום יש את כמות ה"תודות" לכל תמונה ואת השופט שבוחר את הזוכים. התמונות הביתיות שמשמחות בעיקר את לב אם המצולם - לא מקבלות המוני תודות (בד"כ) ולא נבחרות ע"י השופט (בד"כ).
אז מה רע שהן יופיעו שם?
כל הרעיון של האתגר זה לעודד את כולם להתקדם, להשתפר, לאתגר את עצמם.
איפה האתגר בא לידי ביטוי אם מראש מאפשרים השתתפות רק למקצוענים?

ואני אומרת את זה בתור מישהי שהעלתה תמונות לא ביתיות...
רבקה..... הפתעת אותי הפעם. ;)

*אבל כשופטת נוכחית...יש משהו במה שהבנות אומרות,
זה קצת מסרבל את האתגר, יש המון תמונות יפות אפילו שהן לא מקצועיות וזה בסדר,
אבל יש תמונות........... :confused:
ואני אומרת את זה בתור מישהי שמעלה לפעמים גם לא מקצועי במטרה להתקדם
ולסיום, חופשי אף אחד לא מעלה ע"ח אף אחד אז תמשיכו לצלם ולהתקדם
"ולטובים שבעם" תמשיכו לתת ביקורת יעילה.*(מחמאה היא סוג של ביקורת מקדמת)
בהצלחה לכולם.

• הוסף לסימניות
צודקים אלה שאומרים שתמונות לא מקצועיות מורידות מהערך, וצודקים אלה שאומרים שכדאי לתת הזדמנות לכולם..... מה שפשוט כל אחד/ת צריכים לעשות זה לעשות חושבים הרבה לפני שמעלים תמונה לפורום, ואלה שצופים בפורום פשוט לדון לכף זכות את האנשים שמעלים תמונות שהם לא 'משהו' כי לטעמם ולדעתם התמונה מתאימה וטובה לפורום.
כמובן שלא חייבים להעלות תמונה לכל אתגר. אומן בדרך כלל מאוהב באומנותו (אלא אם כן הוא ביקורתי כלפיו) ומצפה שאחרים גם כן יהיו .
אז לפחות ניתן את המקום לכל אלה שרוצים לשתף ולהעלות, וכמו שרבקה כתבה אז אלה שהתמונות פחות טובות - יקבלו פחות תודות וכמובן לא יזכו, אלה עם תמונות יותר טובות יקבלו יותר תודות ואולי אף יזכו. המטרה היא אכן לאתגר את מי שרוצה להתאתגר ולתת מקום לכולם.....

וסליחה אם הטרחתי אתכם בקריאה הארוכה הזו....:eek::eek::):):D:D

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י anat77a;917631:
רבקה..... הפתעת אותי הפעם. ;)

*אבל כשופטת נוכחית...יש משהו במה שהבנות אומרות,
זה קצת מסרבל את האתגר, יש המון תמונות יפות אפילו שהן לא מקצועיות וזה בסדר,
אבל יש תמונות........... :confused:
ואני אומרת את זה בתור מישהי שמעלה לפעמים גם לא מקצועי במטרה להתקדם
ולסיום, חופשי אף אחד לא מעלה ע"ח אף אחד אז תמשיכו לצלם ולהתקדם
"ולטובים שבעם" תמשיכו לתת ביקורת יעילה.*(מחמאה היא סוג של ביקורת מקדמת)
בהצלחה לכולם.

כן, הפתעתי גם את עצמי. :)
אני פשוט רואה משהו מבורך ביכולת של הפורומים לאפשר לאנשים מתחילים ללמוד לבד בקצב שלהם.
כבר אמרתי פה בעבר שאני למדתי רק ככה. אני מצרפת פה את התמונה הראשונה שהעליתי אי פעם לפורום צילום, לפני 7.5 שנים. זה פה:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=55433
מישהו שם המליץ לי על עריכה בשבילה, אחרים התווכחו איתו, קיבלתי ביקורת קשוחה-אבל-בונה מבחור קשוח שלא היכרתי אבל הפך לימים להיות בעלי... :rolleyes:
אלו היו הצעדים הראשונים שלי בבית-הספר-לצילום של החיים.

אני רוצה לאפשר גם לאחרים את ההזדמנות הזו, כי אני חושבת שהיא מכשירה צלמים טובים בהרבה מאלה שלומדים במקום מסודר ולא מטריחים את עצמם להמשיך להתקדם וללמוד באינטרנט ומקולגות. (כמובן אלה שלומדים בבי"ס ואח"כ ממשיכים ללמוד עצמאית יכולים להגיע מאוד רחוק. אני מדברת רק על אלה שמפסיקים את הלמידה אחרי שסיימו את "הלימודים".)

בהצלחה לכולנו!

קבצים מצורפים

• 70435519.jpg
    KB 202.8 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
איזה צחוקים.
קיבלתי השראה לחפש גם את התמונה הראשונה שלי. :)

• הוסף לסימניות
בקיצור דמוקרטיה במיטבה .....אם היינו ברוסיה היו נעלמים פתאום משתתפים מהפורום על איזה תמונה לא הכי .....
עכשיו רציני פה זוהי הבמה לכווולם .. וצודק זה\י שאמר\ה ביקורת בונה ככה מתקדמים ...
אם תנו לחיות לחיות אז למצלמים אותם ??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראל2012;918048:
בקיצור דמוקרטיה במיטבה .....אם היינו ברוסיה היו נעלמים פתאום משתתפים מהפורום על איזה תמונה לא הכי .....
עכשיו רציני פה זוהי הבמה לכווולם .. וצודק זה\י שאמר\ה ביקורת בונה ככה מתקדמים ...
אם תנו לחיות לחיות אז למצלמים אותם ??

התכוונת לדיקטטורה, לא? כי כשאנשים היו נעלמים ברוסיה המשטר שם היה דיקטטורי, לא דמוקרטי.
דווקא פה בשרשור באה לידי ביטוי דמוקרטיה במיטבה (ולא דיקטטורה), בכך שמשתמשת מהשורה פתחה דיון ואחרים הגיבו כראות עיניהם.

נדמה לי שהתכוונת להסכים עם דעתי (שלומדים באמצעות ביקורת בונה, ושזה בסדר ואף מבורך שכל אחד יכול להעלות תמונה לאתגר), אבל יצא שכתבת הודעה שאני לגמרי חולקת עליה. הדיון בו אנחנו נמצאים כעת הוא מבורך בדיוק כמו שהששתפות של צלמים מתחילים באתגר היא מבורכת.
לא על כל דיון ו/או ביקורת שבנאדם כותב - צריך ישר להתעצבן ולהאשים ברמיסה, קטילה או דיקטטורה. הניסיון לסתום את הפה של חוי (פותחת השרשור) ושל שאר המגיבים פה - הוא הוא הדיקטטורה. ואם כך - הודעתך היא זו שמזכירה יותר מכל את המשטרים האפלים בעברה של רוסיה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....