>>> אתגר מדורה תלת מיימדית ל ל"ג בעומר <<<

• הוסף לסימניות
אז כמו שכולם יודעים שהשנה לא תהיה אפשרות למדורות ברחבי הארץ:((נקווה שיהיה שינוי לטובה).

לפחות יהיה לילדים (וגם להורים;)) כיף וירגישו קצת את ל"ג בעומר.(עד כמה שאפשר)
הרעיון שהילדים יוכלו לרקוד סביב המדורה
ניתן להכין את המדורה מכל חומר שרוצים (חומרי יצירה וכו - (כמובן לא אמיתית עם אש!)-

אנחנו באמצע ולכן חשבנו שכולם יכולים להנות..

האתגר מסתיים ביום ראשון (הקרוב) בשעה 6 בערב(בשביל שמי שירצה להכין גם כן הוא יספיק, וכולם יהנו)

אשמח לתגובות

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
וואי נשמע מעניין
מדגדג לי כבר באצבעות...

• הוסף לסימניות
מי שרוצה להשתתף בתחרות בשביל המוטיבציה של כולם שיכתוב שהם רוצים

ויאלה, בר יוחאי..

• הוסף לסימניות
רעיון נחמד
ננסה להשתתף
(אחרי האכזבה מהספר אני לא מבטיחה כלום)

• הוסף לסימניות
אומנם זה לא ברמה של תלת מימד, אבל עשינו משהו נחמד והעלנו לפה כדי לתת רעיונות ליצירות עם הילדים, בהצלחה
משאית.jpg

• הוסף לסימניות
(אחרי האכזבה מהספר אני לא מבטיחה כלום)
אני מבינה אותך לגמרי
אבל יש הבדל בין אתגר שמתפרש על כמה שבועות ואתגר
של רק יומיים שלושה גם אצלינו הכריכה נשארה יתומה:(
(לדעתי יותר מחזיק מעמד לכן בהתחלה חשבתי על קישוט קיר רק לשבוע ובסוף זה נהיה שבועיים וכו..)
אבל, כמובן שהרעיון כאן זה שיתוף רק בצורה יותר חוויתית
ולכן @סוווווף !!! מצוין שהעליתם מחכים לעוד
שלנו באמצע..

• הוסף לסימניות
@סוווווף !!! מושלם!!!
איך עשיתם את המשאית המדהימה?
נשמח שתשתפו אותנו בתהליך אם אפשר
תודה

• הוסף לסימניות
למי שיש בבית צלופנים בצבעי מדורה - לדעתי זה יכול לצאת ממש אפקט של להבות מאירות, ואם שמים פנסים קטנים בין הצלופנים, ומכבים את האור, אז זו בכלל חגיגה... ואם אתם ממש משוכללים ויש לכם איזה פנס מהבהב בשלל מקצבים, אז המדורה תהפוך למדליקה ומרצדת במיוחד!!!
(לי אין כרגע בבית בצבעים מתאימים, אבל אם אצליח לקנות נראה לי זה יהיה להיט!)

אפשר גם מדורה מבלונים - מלהיב ושמח:)
מי שרוצה פרטים על קניית ערכה כולל הוראות מפורטות שתבקש בפרטי.

וכמובן, אל תשכחו את האופציה התלת מימדית האהובה במיוחד על ילדים: מדורת ממתקים!!!
תנו להם: עדשים בצבעי האש וכמה בייגאלאך פסים, פרוסה מרוחה בשוקולד, ותראו איזה מדורות מתוקות יהיו לכם!
או כמו שעשינו לכבוד שבת ר"ח אייר: כוסיות עליזות עם קינוח ג'לי בצבעי כתום אדום המשמשים בערבוביה... כשבתוכם שקעו להם "מקלות" תפוחי עץ שהפכו לקרשים ליום אחד...

אישית, אני מתכננת בעזרת ה' להפעיל את הילדים להכין מדורות לג בעומר מגוונות מכל המשחקים שיש בבית
למשל: מדורה מלגו, מדורה מקליקס, מדורה ממגנטים, מדורה מפטריות על לוח, מדורה ממקליקונים וכך הלאה.
הם מכירים את דרכי הבניה וזו תעסוקה בשבילם לכמה שעות... אחר כך נרקוד מסביב לכל המדורות עם שירי ל"ג בעומר :)
בערב פסח למשל, אמרתי להם: תכינו את 10 המכות מאיזה משחקים שבא לכם, באתי אחרי שעה וחצי ותראו מה יצא (ילדים בני 4, 6, 7 בנו לבד כולל הרעיונות היצירתיים! )
אם תתעמקו יש שם צפרדעים בתנור, המצרים בחושך (על לוח מגנטי), ורק ליהודים אור...רכבי הצלה למכת שחין ועוד ועוד, נראה אם אתם מזהים כל מכה ומכה...
20200326_115218.jpg

ויום אחד לכבוד האביב נתתי לכל אחד מהם סוג אחר של משחק הרכבה שולחני והם היו צריכים להכין פרפר כפי העולה בדמיונם... והרי התוצאות:
20200316_130757.jpg
20200316_130924.jpg
20200316_131006.jpg

אני אוהבת שהם משתמשים במשחקים הקיימים לפי ענייני דיומא, זה מלמד אותם "לצאת מהקופסה", לגוון את המשחק השגרתי ומכניס להם את הווי מעגל השנה לתוך המשחקים המוכרים.

כך למשל גם הכנו בשעת יצירה קופסות מודבקות בגפרורי עץ, הקופסאות נועדו להיות "קופות" של העומר. בעלי הביא שיבולים בחזור מהקניה השבועית, הכנו לכל אחד מגל ממנקה מקטרות, וקדימה... קציר העומר!
את כל שאר התפאורה הם הכינו מהמשחקים הקלאסיים, והתאמנו על הסיפור כמה פעמים, לאחר מכן הסרטתי אותם בביצוע המתוק ושלחתי לסבתות להתמוגג...

ולקינוח המגילה הארוכה שיצאה קבלו אנקדוטה משעשעת של דמיון מפותח ותמימות ילדותית:
הם באו לקרוא לי לראות מה הכינו.
טוב, היה שדה,
היו שלוחי בית הדין,
קהל רב ששאל שאלות וקיבל תשובות של "הן",
אחר כך קצרו את העומרים והלכו בשירת "שמחתי באומרים לי בית ה' נלך" להקריב בבית המקדש.
המזבח עמד על מכונו (הקופות קיבלו תפקיד מחודש בדמות המדרגות למזבח: ולכהן הגדול נבחר איש פליימוביל עם מצנפת וגלימה שממש מזכירה את החושן...)
ואז הם אני שמה לב שליד כל השטח של "בית המקדש" הם העמידו את השולחן הקטן שיש בחדר, ובקצהו איש פליימוביל לבן כולו, כשהוא שוכב עם הפנים לכיוון המזבח.
עכשיו, תחזיקו חזק:
שאלתי אותם: מה זה??
ענו לי: זה ה'! את לא רואה שהוא לבן כולו?! הכהן הגדול מניף את העומר לה'....! :D נשארתי פעורת פה:eek:
בקיצור, מפה לשם, הסברתי להם שאינו גוף, ולא ישיגוהו משיגי הגוף, ושאולי זה לא כל כך מתאים, מקסימום זה יכול להיות מלאך...
עד שסיימתי את ההסבר, הם כבר מצאו פתרון:
הבת שלי רצה למגירת שלה והוציאה מחזיק מפתחות פנס, נתנה אותו לקטן להחזיק דלוק מעל למזבח תוך כדי שעומד על כסא (שיהיה מספיק גבוה...) והסבירה במרץ:
ה' הוא כמו אור גדול, נכון? זה לא הצורה שלו, אבל זה מסמל אותו! אז אין עם זה בעיה!!!
וכך, בהתרגשות גדולה מפני נוכחות ה' המאירה והקרובה כל כך, פנו הילדים הטהורים להניף את עומר התנופה:):):)
20200422_153210.jpg
20200422_153653.jpg

• הוסף לסימניות
@imagine את אלופה ברמותתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת
בדיוק תכננתי לכתוב שאנחנו באמצע ואיך בדיוק התהליך..
אבל הייתי באמצע המקלחות וכו
אז באמת גם אנחנו קנינו מפל(כל מפל הוא ענק!) 3 צבעים כתום אדום וצהוב
וציירנו עם לורד מחיק וגזרנו ואחר כך מחקנו
תראו כמה עבודה יש פה
ומתכננים לעשות חריץ מלמעלה ובשני מלמטה ובשלישי לחצי
וככה להצליב בינהם וכמובן הפנסים בתוך המדורה
אה והקרשים מסלילי נייר טואלט/ נייר מגבת, וסול חום שמקופל לגלילים
ואת כל זה על קרטון מצופה
אם משהו רוצה הסבר אז בכיף

• הוסף לסימניות
@סוווווף !!! מושלם!!!
איך עשיתם את המשאית המדהימה?
נשמח שתשתפו אותנו בתהליך אם אפשר
תודה
הכל בתוכנת פוטושופ לקחתי תמונה של משאית הוספתי מדורה רמקולים ומלל של שירים
רציתי להעלות לפה את הקובץ הפתוח ששוקל 20 מגה אבל זה לא נותן
אם יש למישהו עוד רעיונות נשמח להוסיף

• הוסף לסימניות
רעיון מקסים.
אנחנו רוקדים כל שנה מסביב לקערה גדולה עם שמן זית ופתילות (וגדר של לגו מסביב)
אני אתייעץ עם הרב דמתא אם מתאים לו לרקוד גם מסביב לקליקסים... לא בטוח :)
אבל בשביל האווירה וקישוט הבית זה רעיון נפלא, ואני מצטרפת :)

• הוסף לסימניות
לכתוב את הרעיון או לבצע ולעלות תמונה?

• הוסף לסימניות
אז כמו שכולם יודעים שהשנה לא תהיה אפשרות למדורות ברחבי הארץ:((נקווה שיהיה שינוי לטובה).

לפחות יהיה לילדים (וגם להורים;)) כיף וירגישו קצת את ל"ג בעומר.(עד כמה שאפשר)
הרעיון שהילדים יוכלו לרקוד סביב המדורה
ניתן להכין את המדורה מכל חומר שרוצים (חומרי יצירה וכו - (כמובן לא אמיתית עם אש!)-

אנחנו באמצע ולכן חשבנו שכולם יכולים להנות..

האתגר מסתיים ביום ראשון (הקרוב) בשעה 6 בערב(בשביל שמי שירצה להכין גם כן הוא יספיק, וכולם יהנו)

אשמח לתגובות
אני לא יודע אם מותר לי לספר, אולי זה כבר פורסם או ידוע, אבל יש כאלו שיעשו את זה במוחשי (משאיות אמיתיות ועליהם מדורה תלת מימד)
אני לא מדבר על משחק אני מדבר על אמיתי (כמובן שהמדורה תהיה בלי אש אמיתי)

• הוסף לסימניות
לכתוב את הרעיון או לבצע ולעלות תמונה?
עדיף ביצוע, וגם רצוי לכתוב כאן רעיונות וטכניקות
המטרה שכולם יהנו ולכן עדיף להעלות כמה שיותר מוקדם זה נותן המון השראה
וגם יהיה זמן להכין

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
רעיון:
מדורה מירקות!!
קרשים יהיו - רצועות גזר וקולורבי בעוביים ואורכים שונים
להבות - רצועות פלפלים - אדום וצהוב.
בסיס - לעטוף קלקר בנייר כסף.
רמה קלה: ,כל המדורה תהיה שוכבת (אפשר לנעוץ קסמי שיניים ולהעמיד את הכל יחד..)
רמה קשה: הקרשים יהיו על הקלקר והלהבות יהיו לגובה מחוברים עם קסמי שיניים.

רעיון נוס: לחתוך קלקר בצורת מדורה ולמלא אותו בירקות (או אפילו פירות)

אחרי שירת בר יוחאי - יש לכם תוספת לארוחת ערב.

והעיקר ש"תורתו תגן לנו"
ונזכור שאמר "יכולני לפתור את כוווווווול העולם מן הדין"!!!!! ונזכה לגאולה ברחמיםםםםםםםםםםםםם אמן

• הוסף לסימניות
לא כל כך קשור לאשכול כאן, אבל זו יצירה ל"ג בעומרית שאנחנו עשינו לקראת לג בעומר.
20200421_003501.jpg
20200421_003309.jpg
20200421_003357.jpg

ולגבי מושא האשכול.
יש לי רעיון יפה, מחר ניישם אותו ואעלה תמונות בלי נדר אי"ה.

• הוסף לסימניות
שלנו מוכנה כבר מאיסרו חג של פסח
פורקה השבוע בצער רב, מחוסר בחלקים ללונה פארק הגדול
הילדים חשבו הרבה איך יוכלו ליצור מדורה מקליקס - שאינה ריבועית ונותנת אפקט של להבות. לא התערבתי - וזו התוצאה
20200418_214341.jpg

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה