דיון אתגר מס' 9: סעודה שלישית

• הוסף לסימניות
אני אוהבת להכין לסעודה שלישית פשטידה כי היא נשמרת טוב במקרר וקלה לחימום מכל הבחינות והדעות ובהתחשב בכל ההכנות ביום שישי תנאי חובה שהיא תהיה קלה להכנה.
אז מצרפת את המתכון של הפשטידה המאלפת הזו שעוד לפני שהיא עולה לשולחן היא כבר נגמרת.

450 גר' ברוקולי אני משתמשת בקפוא (טרי צריך לבשל כ 10 דקות)
3 ביצים
3 כפות קמח
חצי כפית אבקת אפיה
1 גבינת קוטג'
4 כפות גבינה צהובה מגורדת
כף שטוחה אבקת מרק
מלח
פלפל שחור

חותכים את הברוקולי לחתיכות מוסיפים לקערה עם שאר החומרים מערבבים ולתנור שחומם מראש 40 דקות 180 מעלות.
בתיאבון !! יוצא מושלם וטעיםםםם !!!

הכנתי לשבת- יצא מושלם!!!
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
אני אוהבת להכין לסעודה שלישית פשטידה כי היא נשמרת טוב במקרר וקלה לחימום מכל הבחינות והדעות ובהתחשב בכל ההכנות ביום שישי תנאי חובה שהיא תהיה קלה להכנה.
אז מצרפת את המתכון של הפשטידה המאלפת הזו שעוד לפני שהיא עולה לשולחן היא כבר נגמרת.

450 גר' ברוקולי אני משתמשת בקפוא (טרי צריך לבשל כ 10 דקות)
3 ביצים
3 כפות קמח
חצי כפית אבקת אפיה
1 גבינת קוטג'
4 כפות גבינה צהובה מגורדת
כף שטוחה אבקת מרק
מלח
פלפל שחור

חותכים את הברוקולי לחתיכות מוסיפים לקערה עם שאר החומרים מערבבים ולתנור שחומם מראש 40 דקות 180 מעלות.
בתיאבון !! יוצא מושלם וטעיםםםם !!!

צפה בקובץ המצורף 716754
אם כבר הקפיצו...
לאיזה תבנית מתאים המתכון?

• הוסף לסימניות
חונכת את האתגר הזה - זו סעודה יקרה ללבי, ואני באמת עושה מאמצים לכבד אותה ככל יכולתי. (ואנחנו עוד חסידים :) וד"ל)
אחת האופציות האהובות - לחמניות בטעם עוגה ממולאות שוקולד - שנוזל עם הביס הראשון ומצופות בשקדים מולבנים וסוכר חום. ריח של וניל - אין מי שלא מגיע להתכבד.
המתכון נלקח מעיתון קראט בגלגולו הקודם - של ריקי קופילוביץ.
(בתמונות היחידות שצילמתי אותן נגמרו לי השקדים המולבנים - יש בהן שקדים טחונים. פחות מוצלח :( במראה ובטעם. אם אכין אותן שוב לפני תום האתגר - אעלה בל"נ.
צפה בקובץ המצורף 710898צפה בקובץ המצורף 710899
מתכון:
1 ק"ג קמח.
1 שמרית/2.5 כפות שמרים יבשים
3 ביצים
1 כו סוכר
3/4 כוס שמן
1 סוכר וניל
1 כפית מלח
2.5 כוסות מים פושרים
מכינים את הבצק ככל בצק שמרים. מתפיחים.
ממלאים כל לחמניה בכף שוקולד למריחה משובח (מוצלח מאד עם ממרח פסקזמן), 2 קוביות שוקולד מריר ולפדר בשקדים טחונים.
למרוח ביצה על כל לחמניה, ולפזר סוכר חום ושקדים פרוסים.
להתפלל שישארו שתיים לשבת :)
חשוב - לחמם אותן לפני ההגשה.

חשוב מאד שתשימו לב!
בררתי את הנושא ולפי דעת הפוסקים האשכנזים אסור לחמם לחמניות כאלה בשבת בגלל שהשוקולד נהפך לנוזלי
וכל אחת שתברר אצל פוסק

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה