אתגר שרטוטי

• הוסף לסימניות
לצורך יצירת משרביה היה עלי ליצור טקסטורה כמו בקובץ המצורף.
אני נהניתי לפצח את הדרך לשרטוט נכון, מאמינה שיש כמה דרכים, אני ניסיתי כמה ולא היה מדויק עד הגעתי לדרך שבעיני יצרה טקסטורה מדוייקת. (סוג של חידת הגיון בעיני)
ותודה למורה שלימדה אותנו סימטריות, כמה שנאנו את זה בזמנו, וכמה זה חשוב להבנת מבנים של גופים ושטיחים!...

בואו נראה אתכם...
אם תרצו- אני אעלה שרטוט של הדרך בה אני יצרתי את השטיח
לכידה.PNG

• הוסף לסימניות
זה ברור לי לגמרי מה היחידה להעתקה
השאלה היא דרך העתקה -שלכאורה את אמורה ליצור יחידה לעשות MIRROR לשני כוונים לצד ולמטה
ואז להעתיק בהעתקה רגילה של ARRAY שנותנת מרחקים מסוימים ואז אני מדייקת לנקודות הרצויות
ולהשתמש ברשת קווי עזר לדיוק ההכפלה
אתגרת אותי לנסות , הנה התוצאה (רק לא בכפול)
את שלבי העתקה אני משאירה לסוף האתגר כדי לא לגנוב אותו לכולם;)
upload_2018-10-28_0-42-43.png

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
זה ברור לי לגמרי מה היחידה להעתקה
השאלה היא דרך העתקה -שלכאורה את אמורה ליצור יחידה לעשות MIRROR לשני כוונים לצד ולמטה
ואז להעתיק בהעתקה רגילה של ARRAY שנותנת מרחקים מסוימים ואז אני מדייקת לנקודות הרצויות
ולהשתמש ברשת קווי עזר לדיוק ההכפלה
אתגרת אותי לנסות , הנה התוצאה (רק לא בכפול)
את שלבי העתקה אני משאירה לסוף האתגר כדי לא לגנוב אותו לכולם;)
צפה בקובץ המצורף 399895
יפה לך!
רק עכשיו תנסי להכפיל ולראות אם זה עדיין עובד... מאמינה שתצטרכי לעשות שינויים קלים

• הוסף לסימניות
יפה לך!
רק עכשיו תנסי להכפיל ולראות אם זה עדיין עובד... מאמינה שתצטרכי לעשות שינויים קלים

ואת זה תעשה הפקודה ARRAY הכי טוב שיש...
הכיף בפקודת ה-ARRAY שאת מטפלת באחד האוביקטים וכולם משתנים
אבל אליה וקוץ בה- הוא מעלים את כל החבר'ה מסביבו כך שצריך ליצור הכפלה של האוביקט מחוץ ל- ARRAY, מסביב לאוביקט כדי להמשיך להיות בסביבת אוביקטים זהים נוספים...

מתחשק לנסות--- אבל--- אין לי זמן... זה נראה משהו שדורש עבודה ופתירה... לגמרי.

• הוסף לסימניות
השכפול של הצורה הבסיסית הוא החלק הסופי.
החכמה כאן זה למצוא את הצורה הבסיסית (שזה די פשוט) ולמצוא איך משרטטים אותה נכון.

אל תלחצו, זה לא כ"כ מורכב, סתם נחמד לחשוב...

• הוסף לסימניות
הצורה הבסיסית היא רבע מהצורה השלימה, לא?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הצורה הבסיסית בסימטריה- זו צורה שלא מתקיימת בה שום סימטריה/הכפלה/שיקוף כלשהו
ואז בסימטריה היא עוברת תהליך של העתקה/שיקוף או גם גם וגם...

• הוסף לסימניות
לצורך יצירת משרביה היה עלי ליצור טקסטורה כמו בקובץ המצורף.
אני נהניתי לפצח את הדרך לשרטוט נכון, מאמינה שיש כמה דרכים, אני ניסיתי כמה ולא היה מדויק עד הגעתי לדרך שבעיני יצרה טקסטורה מדוייקת. (סוג של חידת הגיון בעיני)
ותודה למורה שלימדה אותנו סימטריות, כמה שנאנו את זה בזמנו, וכמה זה חשוב להבנת מבנים של גופים ושטיחים!...

בואו נראה אתכם...
אם תרצו- אני אעלה שרטוט של הדרך בה אני יצרתי את השטיח
צפה בקובץ המצורף 399867
אולי הכיוון של ההאצ'. לא ניסיתי עדיין את התרגיל הנוכחי אבל שם יש הרבה אפשרויות בסיגנון

• הוסף לסימניות
אולי הכיוון של ההאצ'. לא ניסיתי עדיין את התרגיל הנוכחי אבל שם יש הרבה אפשרויות בסיגנון
לא, שרטוט עצמי,
אין כזה האצ'

אל תסתבכו, זה לא בלתי אפשרי, סתם נחמד לפצח...

• הוסף לסימניות
בא
@רותי וינברג
תסתכלי למעלה בהודעה 14
זה?
מת לא ראיתי את כל ההתכתבות למעלה.
נראה שעלית על זה!! אמנם הצורה הבסיסית היא רבע ממה שהעלית, אבל זה נראה זה!
עכשיו תעלי שטיח משוכפל שנראה את התוצאה...

• הוסף לסימניות
בא

מת לא ראיתי את כל ההתכתבות למעלה.
נראה שעלית על זה!! אמנם הצורה הבסיסית היא רבע ממה שהעלית, אבל זה נראה זה!
עכשיו תעלי שטיח משוכפל שנראה את התוצאה...
הנה
נכון הצורה הבסיסית היא רבע מזה - מועתקת במירור לארבע כיוונים ואז ARRAY
398095-0db99549339a1d984670212d2bec5cf2.jpg

קבצים מצורפים

• שטיח.JPG
    שטיח.JPG
    KB 57.7 · צפיות: 25
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה