בקשה "אתה בכל מקרה נוסע" - "אתם - בכל מקרה יש לכם רכב"

מצב
הנושא נעול.
רק מעירה שאחד מכללי הבטיחות בטרמפים שמשננים לנוער ביו"ש הוא לא לשאול את הנהג אם הוא נוסע ל... אלא לאן הוא נוסע.
אני חושבת שהכלל התפתח אחרי סיפור של נסיון חטיפה, שבו הטרמפיסטים שאלו את הנהג הערבי אם הוא מגיע לכיוון מסוים, והוא כמובן אמר שכן...
אז בעלי רכבים יקרים- אם טרמפיסט מזדמן שואל אתכם לאן אתם מגיעים זה לא בהכרח אומר שהוא לא מנומס ולא כדאי להעלות אותו. יכול מאד להיות שהוא פשוט שמע את הכלל הזה...
אני שואל להיכן אפשר להגיע אתכם מספיק מכובד?

אשכול מרתק ונותן תובנות גם לנהגים וגם לטרמפיסטים בכל זאת זה קשור לאופי הבן אדם יש אחד שיבקש באמצע הלילה הקפצה דחופה לתחנת הדלק כדי לרכוש פחית קולה ויש אחד שיחליף 3 אוטובוסים ביום חם עם משפחתו ולא יבקש מאחיו שנוסע ממילא לאותו יעד עם רכב ריק ומצד הנהגים יש מי שיצא ביום שלג מביתו לחפש מצוות להחזיר אנשים לביתם ויש אחד שאפי' את אורחיו שהוא הזמין לשבת לא יקפיץ לתחנה בגשם סוחף וכמובן שיש לו באמת סיבה שהוא באמת לא יכול

אה, וגם אני לומד בטרמפ עצמו. בשקט כמובן
[/QUOTE]
זה יכול להצטרף לרשימת ההמלצות לטרמפיסטים
ללמוד במקום לתשאל את בעל הרכב...

לתשומת לב טרמפיסטים
לפעמים לא עוצרים לכם כי אתם עומדים במקום שאין אפשרות לעצור

לדוגמא פעם משהו רצה שנעצור לו בדיוק בסיבוב ועמד על הכביש
בבקשה תחשבו גם על זה

לתשומת לב טרמפיסטים
לפעמים לא עוצרים לכם כי אתם עומדים במקום שאין אפשרות לעצור

לדוגמא פעם משהו רצה שנעצור לו בדיוק בסיבוב ועמד על הכביש
בבקשה תחשבו גם על זה
יפה, תנו עוד טיפים.

בלת"ק חלקי.
התאפקתי הרבה, אבל לא יכולה לעמוד בכל התגובות הטוענות לאגואיסטיוּת:
(משנה פרטים למען האנונימיות, אבל הרעיון נאמן למקור) באחת השמחות, נסענו ברכב ואחד האחים ביקש אם בעלי יוכל להקפיץ אותו אח"כ מצומת קרובה. ואכן, בעלי הוריד אותי עם הילדים בדירת האירוח ונסע להביא את האח. הייתי צריכה לארגן את הילדים (ארבעה פיצקאלאך) לבד ולחכות לבעלי שייקח אותנו לאולם.
כשהגענו לאולם, משפחת האח ישבה בנוחות ובכיף ולי לא היה מקום לשבת... כי הגעתי באיחור... (והגיסה לא חשבה וכזה).
זה היה ביום חמישי. בער"ש הסיפור חזר על עצמו, אבל אז התניתי את החסד בזה שידאגו למי שיעשה חסד איתי ויעזור לי בער"ש לארגן את כולם.
אם הסיפור הזה היה עולה לאשכול כאן, אני יכולה לצפות מראש מה כל אחד היה מגיב...

חסד עם האישה והילדים אינו חסד?
שעת איכות עם האישה, החופש של המשפחה הפרטית וכו' וכדו'. כל אלו מעידים על אגואיזם או על עשיית חסד אמיתי קודם כל עם המשפחה הקרובה?

פרקתי. חלקית.

בלת"ק חלקי.
התאפקתי הרבה, אבל לא יכולה לעמוד בכל התגובות הטוענות לאגואיסטיוּת:
(משנה פרטים למען האנונימיות, אבל הרעיון נאמן למקור) באחת השמחות, נסענו ברכב ואחד האחים ביקש אם בעלי יוכל להקפיץ אותו אח"כ מצומת קרובה. ואכן, בעלי הוריד אותי עם הילדים בדירת האירוח ונסע להביא את האח. הייתי צריכה לארגן את הילדים (ארבעה פיצקאלאך) לבד ולחכות לבעלי שייקח אותנו לאולם.
כשהגענו לאולם, משפחת האח ישבה בנוחות ובכיף ולי לא היה מקום לשבת... כי הגעתי באיחור... (והגיסה לא חשבה וכזה).
זה היה ביום חמישי. בער"ש הסיפור חזר על עצמו, אבל אז התניתי את החסד בזה שידאגו למי שיעשה חסד איתי ויעזור לי בער"ש לארגן את כולם.
אם הסיפור הזה היה עולה לאשכול כאן, אני יכולה לצפות מראש מה כל אחד היה מגיב...

חסד עם האישה והילדים אינו חסד?
שעת איכות עם האישה, החופש של המשפחה הפרטית וכו' וכדו'. כל אלו מעידים על אגואיזם או על עשיית חסד אמיתי קודם כל עם המשפחה הקרובה?

פרקתי. חלקית.
מי שקרא מהתחלה עד כאן מסכים ומזדהה לגמרי.
זה אחד הדברים שלמדנו כאן באשכול.

זה כ"כ נכון. צריך לשים לב!
חבר סיפר לי לפני שנים שמאז שהוא קנה רכב יש כאלו שחושבים שהוא הפך לנהג השכונה וכולם מבקשים ממנו "רק משהו קטן".
אם הנושא הזה יעלה למודעות הציבור ויפסיקו לבקש טובות מנהגים, זה יהיה לטובת כולנו.
במקביל אפשר לפתוח ארגון חסד בתשלום סמלי (כדי לסנן טרחנים) שאנשים שרוצים כן לעשות חסד עם הרכב שלהם תהיה להם מסגרת מסודרת לעשות זאת ולא בדחיפות של צמתים.
הביאו לעיל איזה מספר עם כוכבית שש אחת ולא זוכר ההמשך.

חבר סיפר לי לפני שנים שמאז שהוא קנה רכב יש כאלו שחושבים שהוא הפך לנהג השכונה וכולם מבקשים ממנו "רק משהו קטן".
אם הנושא הזה יעלה למודעות הציבור ויפסיקו לבקש טובות מנהגים, זה יהיה לטובת כולנו.
במקביל אפשר לפתוח ארגון חסד בתשלום סמלי (כדי לסנן טרחנים) שאנשים שרוצים כן לעשות חסד עם הרכב שלהם תהיה להם מסגרת מסודרת לעשות זאת ולא בדחיפות של צמתים.
הביאו לעיל איזה מספר עם כוכבית שש אחת ולא זוכר ההמשך.
רעיון לפרוייקט ללומדות הנדסת תוכנה :)
(לא תאמינו כמה בקשות כאלו יש בכל פורום אפשרי....)

כנראה שכבודו לא היה בחור ישיבה
הסגולה הכי ידועה זה להדליק סיגריה....
אני כמובן צוחק...
אני לא מסוגל להעלות לרכב אדם שעישן סגריה בדקות האחרונות, הריח של הסגריה עושה לי ממש רע, וכ"ש כשהטרמפיסט מבקש לסיים ברכב את הסגריה שאני מבהיר לו בעדינות שימצא רכב אחר....

ציטוט: "בָּרָא אֱלֹהִים" – ולא אמר "בָּרָא ה'". שבתחילה עלה במחשבה לברואתו במידת הדין; [לא חסד בשום אופן].
ראה שאין העולם מתקיים, הקדים מידת רחמים ושיתפה למידת הדין. [חייבים גם חסד! עולם חסד יבנה. אבל עם גבולות!]
היינו דכתיב (להלן ב ד): "בְּיוֹם עֲשׂוֹת ה' אֱלֹהִים אֶרֶץ וְשָׁמָיִם".

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

כהמשך לדיון הזה
בכל מקרה גם אם אתם נזהרים מאוד לא להשפריץ על אף אחד

יש עוד אנקדוטה קטנה
אני יודע שלא תמיד זה מתאפשר וקל ונוח
אבל תחשבו שניה על הבחור ישיבה המסכן שעומד מולך בטראמפיאדה איפה שזה לא יהיה
השעה 00:30 ואתה והוא עייףים ואין לךם כוח להאריך את הדרך אפילו בדקה
ובחוץ יורד גשם שוטף, ברקים ורעמים מחרידים את היקום והכביש מוצף כולו.
אתה מפעיל מזגן, מכוונן טוב את המעלות, אולי אפילו מפעיל את החימום בכסא במקרה שהרכב שלך ממש משוכלל.
ולעומת זאת כל מה שיש לו לעשות זה להתכרבל עוד קצת במעיל ולהדק עוד טיפה את הצעיף הסחוט מגשם ולהתפלל שאולי תרחם עליו ותעזור לו

אפילו אם אתה נוסע למקום הכי נידח שיש, כן אפילו לנצר סרני.
תעצור, תשאל, אולי הוא בדיוק צריך להגיע לחור נידח אחר שנמצא בדרך לחור הנידח שלך

הרי אם היית רואה את אחיך הצעיר עומד שם וודאי היית עוצר ואפילו מאריך את הדרך בעוד כמה דקות

ומה אנחנו מבקשים
תעצור אפילו רק על הדרך

היה ושיניתי משהו אפילו למישהו
תגיד לו אחרי שעצרת לו
עצרתי לך בגלל שקראתי מאמא מטרמפיסט בפרוג
ומי יודע אולי אני אגיד לך - וואלה זה אני😜

ובנימה רצינית
תחשבו קצת על אחיכם היהודים ותקדמו אותם למחוז חפצם לשלום

עוד רעיון קטן לסיום
ליצור קובץ שיטס שכל אחד יכתוב יעד כלשהו שהוא צריך ואת כל היעדים האחרים שהוא לוקח כדי להגיע למחוז חפצו
ואז פתאום אנשים יבינו שנכון שהם נוסעים למקום אחד אבל יש עוד אלף ואחד מקומות שהם יכולים לקדם לשם בדרך

חנוכה שמח

ודגש חשוב
לא התכוונתי שרק בחורף צריך לעצור טרמפים
ובעז"ה בקיץ אכתוב מגילה שלמה לצד השני
נסעתי באוטובוס
תקפתי את הרב קו כשעליתי
באמצע הנסיעה עלו שלושה פקחים לאוטובוס
הערתי להם שמותר רק שני פקחים כי יש רק שני דלתות
אז אחד מהם אומר לי "אני ראש צוות" ומותר לי להיות איתם
בספסל ליד ישבה אישה חרדית שראיתי שהיא לא תיקפה
ראיתי שהיא נלחצת מהפקחים
אז עם הרב קו שלי לא יכולתי לתקף כי יש לי פרופיל
אז תיקפתי באשראי שלי
הוא קלט את זה
אז הוא ניגש אלי ושואל "עם מה תיקפת עכשיו?
אמרתי לו עם האשראי בשביל האישה הזאת
וזה הרב קו שלי שגם בו תיקפתי
אז הוא קורא לאחת הפקחיות ואומר לה תתני לו דוח
היא התחילה לרשום לי דוח
כשהגעתי לתחנה שלי אמרתי לה שאני רוצה לרדת כאן אז הם ירדו איתי
ואז בתגובת הנוסע הכתבתי לה את כל הסיפור
תכלס הם קלטו שהם נותנים לי דוח על אף שתיקפתי בזמן
אז הוא התחיל להגיד לי אני נותן לך את הדוח כי תיקפת באשראי שלך כשעלינו ולא בתחילת נסיעה
לא היה לי כוח להתווכח
אני לא יודע מה לשון החוק אם אפשר לתת דוח אם תיקפתי אחרי שהפקח עלה
בכל מקרה מה אתם ממליצים לי
קודם כל להגיש ערעור על הדוח ?
אני יכול לתבוע את אגד על עוגמת נפש ועיכוב למשך 20 דקות?
מה אני יכול לעשות כאן?
מעולם לא העלתי בפרוג אשכול ואולי אפילו הודעה על נושאים כאלה אבל הנושא הזה די מעניין אותי ואני ממש מקווה שאני לא נוגד את החוקים של האתר באם כן אני מתנצל מראש על הטירחה במחיקה של האשכול...
בחודשים האחרונים מעניין אותי לראות מהלכי חשיבה "ואני ממש מנסה לכתוב על זה כעל תהליך שאני מסתכל עליו מבחוץ ולא שייך לו" ראיתי כמה אשכולות על נושאים קשורים והיו בו הבלחות של התהליך הזה

והנושא הוא אייך לא "נושא הגיוס" עד היום היה חלוקה לשתי קבוצות שאחת קידשה כל אחד שנעצר גם אם הוא היה עבריין (לא באמת) שבמקרה לא התייצב והשניה זילזלה בכל אחד שנעצר גם אם הוא היה אברך ששקוע בלימוד 24/7 (והיו גם הרבה כאלה באמצע אז אני לא בא להכליל)
ועכשיו זה קצת קונפליקט פנימי כי הנתונים השתנו והמצב הוא שיש סיכוי טוב שיעצרו גם בחורים ארדקור מישיבות ארדקור שיתפסו אותם באיזה חציית כביש שלא במעבר חציה או של אברכים יקרים שיש להם רישיון (לענ"ד מי שחושב שזה לא יקרה טומן את ראשו בחול כי כיום לאף אחד כבר אין אינטרס למנוע בלאגן ונראה שלהפך כל "הפקידים" מנסים רק ללבות את האש) ועל כן שאלתי היא מה עכשיו הציבור חושב על חוק הגיוס כאילו עד היום להיות עריק היתה מילת גנאי ומעכשיו..?

עוד נקודה מעניינת זה הקו של הפלג שמזעיק אברכים/ בחורים נראה שזה עוזר (במידה כזאת או אחרת) למנוע מעצרים מה דעתכם עליו מצד אחד זה של הפלג ואין שום רב (ארדקור) שעומד מאחורי זה ויש מצב שיש הרבה אנשים שעד לפני שנתיים אם הם היו רואים את החברה האלה מגיעים למנוע מעצר הם היו מבליחים כזה... חילול השם.. מה עכשיו? זה כבר לא חילול השם? אם חס וחלילה יבואו לעצור אחד מהאחים /הבעל/ שכן.. אתם תתקשרו אליהם שיבואו?

ואחרון שזה ממש הכי מעניין אותי הפלג גדלו על זה שנמות ולא נתגייס וגזירת הגיוס גזירת שמד ונלך בגאווה לכלא וכו וכו (יש לי אחיין כזה בן 18 והוא מפריח סיסמאות מכאן ועד ל.. ואני בטוח שאם הוא יעצר הוא יהיה מבסוט ממש) מה ההורים כיום שחלקם היו אברכים צעירים מתי שכל הסיפור הזה התחיל אומרים לילדים שלהם יש כאן פרדוקס שהמסרים קצת סותרים ואני מדבר על אלה שראו בפלג קבוצה פחות מיינסטרים (ועדיין חושבים ככה) הם גם יחדירו בבנים שלהם תשב בכלא ולא תתגייס...? תלך בגאווה אתה מחזיק את העולם...?

למעשה יש כאן איזה שינוי בכיוון החשיבה ומרוב ההתבצרות והחידוד של העמדה הציבורית משתי הצדדים כרגע נראה שיש כאן שוקת שבורה (ביננו אני מאמין שאם לא היה מחלוקת של יותר מ 10 שנים סביב הנושא הזה היה היום הפגנות ומהלכים הרבה יותר קיצוניים ממה שיש כרגע)

מה אתם חושבים על זה
ובבקשה בבקשה אני לא נכנס כאן לויכוח של מי צודק ומי צדק בעבר כי זה לא רלוונטי ולא מעניין מה שכן מעניין זה שינוי פרספקטיבה והשינוי בתודעה

נקודה אחרונה (גם ככה זה ארוך אז סליחה ממעלתכם) חבר זרק לי באיזה שיחה "הם יפגיעו בלומדי התורה אז המדינה תלך לעזזל כי כל מה שהחזיק אותם עד היום היה זכות לימוד התורה" (נראה לי זה ציטוט של אחד מגדולי הדור מהדורות הקודמים) וזה קצת הציק לי הרי מי ידפק מזה? אנחנו וגם האחים האחרים שלנו שאינן שומרי תורה ומצוות וגם אלו ששונאים אותנו אבל שלא באשמתם... מה דעתכם אכפת לכם מזה שאין להם עכשיו את כוח השמירה הזאת?

נ.ב. זה נושא כ"כ נפיץ שחשבתי אולי לתת לGPT לשכתב את זה כדי שאף אחד לא יחשוב כאילו פגעו באיזה שהוא צד ירדתי מזה כי אף אחד לא היה קורא את זה אז בבקשה גם מכם תכתבו כאילו אתם מסתכלים על זה מהצד ולא חלק מזה

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה