קורונה אתה, כן אתה, מספר 11...

• הוסף לסימניות
תישאר בחוץ!!!!!!!!!!!!!!
מי שחושב שהוא יכול לצפצף ולעבור על ההוראות
ולהחליק פנימה
למנין, לחתונה, לחנות

שידע שבגללו אנשים לא מתפללים במנין.
בגללו יש חתן וכלה שאין להם צלם בחתונה, כי הצלם ברח
בגללו.

והכי גרוע הוא פשוט עובר על ההלכה של ונשמרתם. ככה פשוט. ומסכן חיים של אנשים אחרים

• הוסף לסימניות
תישאר בחוץ!!!!!!!!!!!!!!
ולהחליק פנימה
למנין, לחתונה, לחנות

בגללו.

והכי גרוע הוא פשוט עובר על ההלכה של ונשמרתם. ככה פשוט. ומסכן חיים של אנשים אחרים
לגמרי נכון!
כל מילה.

• הוסף לסימניות
תישאר בחוץ!!!!!!!!!!!!!!
ולהחליק פנימה
למנין, לחתונה, לחנות

בגללו.

100%!!!

• הוסף לסימניות
לא צריך לכעוס..
צריך רק לזכור ש-24000 תלמידי רבי עקיבא מתו במגפה. כן.. נדבקו, היו חולים, ומתו. ואז לא אמרו שזה בגלל הנגיף, אלא אמרו שזה בגלל שלא נהגו כבוד זה בזה.
חומר למחשבה..

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לא צריך לכעוס..
צריך רק לזכור ש-24000 תלמידי רבי עקיבא מתו במגפה. כן.. נדבקו, היו חולים, ומתו. ואז לא אמרו שזה בגלל הנגיף, אלא אמרו שזה בגלל שלא נהגו כבוד זה בזה.
חומר למחשבה..
והפואנטה?

זה לא יאומן בעיני איך תמיד יש תירוצים ותמיד מהמקורות לעברות מפורשות.

• הוסף לסימניות
עניין של כמה ימים עד שכל הבתי כנסיות ייסגרו
בלונדון שה כבר קרה ומתפללים שם ביחידות
זו הוראת שעה

• הוסף לסימניות
שלא הערוד ממית אלא החטא ממית..
זה לא יאומן בעיני איך תמיד יש תירוצים ותמיד מהמקורות לעברות מפורשות.
דבר ראשון זה לא עברות מפורשות.. יש לנו רק תורה אחת.
אבל כן, מחוייבים להזהר במאד מאד בלי שום הנחות. מדובר בספק פיקוח נפש [בדגש על "ספק", זה לא ודאי. רובם לא מתים מזה].
הענין זה הגישה, איך לעשות את זה בצורה הולמת ולא מתלהמת. אנחנו בני אדם. אפילו בשואה אנשים שמרו על צלם אנוש וכיבדו אחד את השני.

זה כמו שאחד יצטדק ויעשה "עושה שלום" בהידור, וידרוך על כל אלו שמאחוריו. זה ישר בעיני ה'? רצוי לפניו?

• הוסף לסימניות

דבר ראשון זה לא עברות מפורשות.. יש לנו רק תורה אחת.
אבל כן, מחוייבים להזהר במאד מאד בלי שום הנחות. מדובר בספק פיקוח נפש [בדגש על "ספק", זה לא ודאי. רובם לא מתים מזה].
הענין זה הגישה, איך לעשות את זה בצורה הולמת ולא מתלהמת. אנחנו בני אדם. אפילו בשואה אנשים שמרו על צלם אנוש וכיבדו אחד את השני.

זה כמו שאחד יצטדק ויעשה "עושה שלום" בהידור, וידרוך על כל אלו שמאחוריו. זה ישר בעיני ה'? רצוי לפניו?

אוקי. אתם בהחלט יותר ממוזמנים להעלות פוסט מלא בנועם ואהבה. בניגוד לפוסט המעוצבן שלי

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אוקי. אתם בהחלט יותר ממוזמנים להעלות פוסט מלא בנועם ואהבה. בניגוד לפוסט המעוצבן שלי
אני לא כותב פוסטים. קודם כל אתקן את עצמי. ויש מה לתקן..
אבל להאיר.. אני מרשה לעצמי. כמובן שזה מדבר גם אלי. אני אחד מן הכלל, לא יוצא דופן.

• הוסף לסימניות

זה יופי של דבר להשתמש בציטטות האלה כשעושים פעולות של זלזול בחיי אדם. עלה תאנה לעצלות

רק מי שנזהר באמת ולמרות זאת קורה מה שקורה יוכל לומר זאת. כי בזמן מגפה אין מבחינים בין צדיק לרשע

• הוסף לסימניות
אני לא כותב פוסטים. קודם כל אתקן את עצמי. ויש מה לתקן..
אבל להאיר.. אני מרשה לעצמי. כמובן שזה מדבר גם אלי. אני אחד מן הכלל, לא יוצא דופן.
מקבלת את ההארה... ואני אשתדל להתחזק ביר"ש ואהבת הזולת. ולא בציניות

• הוסף לסימניות
זה יופי של דבר להשתמש בציטטות האלה כשעושים פעולות של זלזול בחיי אדם. עלה תאנה לעצלות

רק מי שנזהר באמת ולמרות זאת קורה מה שקורה יוכל לומר זאת. כי בזמן מגפה אין מבחינים בין צדיק לרשע
נא לא להוציא דברים מהקשרם..
לא אני אמרתי זאת. חז"ל אמרו זאת, וגם על זמן מגיפה - כמו בזמן שמתו תלמידי ר"ע.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה