אתם בטח יודעים אבל אולי אחד שלא..

• הוסף לסימניות
רק לפני שבועיים נחשפתי להלכה לגבי בדיקת שעועית לבנה (יבשה)

אני לא מתימרת לפסוק הלכות או לתת הוראה כיצד לנהוג, רק להסב את תשומת ליבכם לענין הבדיקה (ששונה מבדיקת חיטה לדוגמא)
למרות שגדלתי על כשרות מאכלים, והייתי בטוחה שאני יודעת את כל ההלכות, פתאום רק עכשיו נודע לי שטעיתי טעות כזו גדולה.
חשבתי שמספיק לבדוק ולהשרות מעט במים.
ואז נודע לי ששגיתי בגדול וההלכה היא להשרות את השעועית במים למשך 8 שעות (בכמות מים של כפול 3 מהשעועית עצמה)
אח"כ לשטוח על כף יד אחת גרגירים ולהפוך על צידם השני ביד השניה כדי לראות שאין כלום מבפנים.
אם יש איזור כהה יותר יש לפתוח את השעועית לחצי ולבדוק בפנים.

אם אין זמן להשרות 8 שעות במים, אפשר להרתיח את השעועית על הגז ולאחר מכן להשרות רק ל 3 שעות ולהמשיך את תהליך הבדיקה.

ושוב כל אחד ינהג לפי רבותיו.

בברכת "שלא נבוש ולא נכלם ולא ניכשל לעולם ועד"... (אגב, למדתי מאמא שלי למלמל את זה בשעת בדיקת קטניות ניפוי קמח וכדומה..)

• הוסף לסימניות
או לקנות שעועית של כי טוב

• הוסף לסימניות
בכל מקרה- גם את של כיטוב צריך להשרות כי כך זה בריא, מה שכן אין צורך לבדוק אח"כ.

הקטניות הקשות שמתנפחות בבישול כמו שעועית וחומוס משרים לילה במים כדי שיתנפחו וקליפתם תהיה שקופה ורק כך אפשר לראות נגיעות. זה הענין.

• הוסף לסימניות
תודה על הדיוק. באמת שכחתי לציין.

• הוסף לסימניות
מומלץ מאוד להחזיק בבית את הספרים של הרב ויא, וכן יש שיעורים על בדיקת המזון, כמדומני בקול הלשון. כמה שהתרגלנו מגיל אפס בזה תמיד צריך להתרענן...
תודה על התזכורת, רותי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה