דרוש מידע אתם הורים לבחורים ב"בין הזמנים?"

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אצל בנות אין את הבעיות האלו כי הם לא נמצאות בפנימיות
עלית פעם על אוטובוס שהעלה עשרות בחורות מסמינר כלשהו? אמנם לא קונים ארטיקים אבל צעקות עד לב השמיים.

• הוסף לסימניות
בגדול אני מסכימה שחשוב לעורר ולחנך לדרך ארץ וזה נושא חשוב.

במקביל.. מותר לנסות ללמד זכות ולהכיל.
אם ילד בן שנה בוכה כל הנסיעה מה היית עושה? מרחמת על אמא שלו אבל מבינה שזה טבעי. ילד בן חמש שרץ ומשתולל? משלימה שאין מה לעשות וילדים נוטים להתנהגויות שונות.
אז גם ילד בן 15 הוא ודאי ילד. ובן 18 בחברת חברים בדרך לטיול גם אל תתרשמו מהמראה שזהה למבוגר. ויש מקום גם להגיב ביתר סלחנות לסיטואציה של בחורים אחרי זמן ארוך של לימוד, ועוד כמה שבועות של עזרה בבית סוף סוף יוצאים קצת לטייל והם באוירה קצת עולזת. לא נעים לסביבה אבל לא כזה נורא.

ושוב כאמא לבחורים אני מאד שמחה שהעלית את זה וחושבת שנכון להזכיר להם לנהוג בדרך ארץ בתחבורה ציבורית ובכל מקום אחר.. וכמובן להתחשב בסביבה. אבל ההבנה שלי לסיטואציה היא אחרת ואני לא כה מזועזעת.
כתבתי שאני דנה לכף זכות אבל אם את משווה בין ילד קטן למתבגר קטן אז אין פה בכלל נושא כי מבחינתי זה בדיוק אמור להיות ההבדל בין אחד שמבין לאחד שלא מבין.
וברצינות, אם את היית במקומי התגובה הנ"ל שלך, לא הייתה נכתבת בכלל מהסיבה הפשוטה שכבר לא היית חושבת כך.
להגדיר את מה שתיארתי כ"לא נעים לסביבה " זה בגדר פשיעה...

• הוסף לסימניות
שנבחורים חסיידים
ואני נסעתי עם בחורות חסידיות מסמינר ידוע בירושלים שבד"כ נסעו בהסעה קבועה עם אגד לסמינר
מה שהן עשו בדרך .... בושה!!!!!
הנהג היה צריך כמה פעמים לעצור ולהרגיע
היו בטוחות הן במחנה של הסמינר
וככה הן היו עושות יום יום
אבל עדיין אני לא אבוא ואכליל את כל החסידים ואגיד שאם יש התנהגות מסוימת זה בטח הם...
כי יש בכל עדה ועדה את הפרחים שלה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אותי הצחיק חוסר המודעות שהוא מתחיל "בלי גזענות" ומסיים בגזענות למהדרין.

אבל מה הצחיק את @efrat1 ? זו החידה הגדולה.
כנ"ל
קבוע כשאני שומעת מישהו אומר, "אני לא רוצה לפגוע אבל..."
או "אני לא רוצה להכליל..."
אז אני יודעת מה המשך המשפט שיגיע.

• הוסף לסימניות
חברה תרגעו אתם יודעים בעצמכם שבחורי ישיבות הם הראשונים לעזור
זה עם עם הכי הרבה נשמה אז אולי אנחנו מצפים מהם קצת יותר מידי מסתכלים עליהם הזכוכית מגדלת?
לכו לציבוריים אחרים ותראו איך הם מתנהגים קרה כמה פעמים שנתקלתי באוטובוס עם בחורים לא מהמגזר זה היה פורקן יצרים מוחלט,
אז מה קרה קצת משתוללים מוציאים מרץ לפני זמן שלם שהם הולכים לישיבה צריך להגדיל ראש לפעמים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה