דרוש מידע אתם הייתם חוששים?

• הוסף לסימניות
אמרו שהולך להיות שיטפונות בשלישי -רביעי
ותכננו נסיעה ברכב מאזור ירושלים עד אילת ברביעי בוקר.
איך אני מבררת שזה לא מסוכן?

• הוסף לסימניות
אמרו שהולך להיות שיטפונות בשלישי -רביעי
ותכננו נסיעה ברכב מאזור ירושלים עד אילת ברביעי בוקר.
איך אני מבררת שזה לא מסוכן?
באזורים שאתם אמורים ליסןע?
אם כן אני לא הייתי מנסה ומתחכמת

• הוסף לסימניות
לא היינו חוששים.
המדינה סוגרת כבישים לפני סכנה, רק תבררו שאין בד"כ שיטפונות בכביש שבו אתם אמורים לעבור.
נסיעה טובה...

• הוסף לסימניות
מבריים במשטרה
אם אני לא טוה יש להם קו מידע במספר 110

• הוסף לסימניות
בד"כ הסכנה היא באזור מסלולי הטיולים, בתוך נתיבי הנחלים
הכביש הראשי , כביש הערבה היורד לאילת פחות נחסם בד"כ.

אולי אפשר לבדוק במינהלת הטיולים של בתי הספר?

• הוסף לסימניות
מה שמוזר פה זה שבקו טלפון 110 אומרים לי שהמידע על זה נמצא בשירות המטרואולוגי
התקשרת ואומרים שם בכללי-חשש לשטפונות במקומות המועדים.
לא מפרטים איפה ומתי
ואין שום מידע על זה בגוגל
גם אם ניקח טיסה-איפה יש מידע על עיכובים בטיסות בגלל מזג האוויר?
איפה המידע על כבישים מסוכנים לנסיעה בזמן שטפונות?

• הוסף לסימניות
בכל הדרך לאילת יש מלא תמרורים של אזהרות שיש להזהר משטפון.
אני הייתי מתקשר למישהו מאילת (או למלון שם) ושואל אותו, הם אמורים לדעת.

• הוסף לסימניות
יום שלישי ( 25.01.22 ) : בבוקר בהיר וחשש לקרה במקומות המועדים, ולקפיאת כבישים בעיקר בצפון רמת הגולן, במשך היום בהיר, הטמפ' מעט יעלו אך עדיין יהיו נמוכות מהרגיל לעונה. הרוח במשך היום מזרחית עד דרום מזרחית קלה עד מתונה, אחה"צ הרוח תחוג לדרומית, ובלילה הרוח תחוג לדרום דרום מערבית מתונה. בלילה ובעיקר מחציו השני של הלילה גשם יחל לרדת תחילה בצפון ובמישור החוף.

יום רביעי ( 26.01.22 ) : גשום וסוער, בבוקר ירד גשם בעיקר במישור החוף ובצפון , לקראת צהריים/ אחה"צ הגשם יחל להתפשט למרכז , ולקראת הערב גם לצפון הנגב, בערב גם במרכז הנגב יש סיכוי לגשם מקומי, ביום זה חשש חמור ביותר לשיטפונות בכל נחלי הדרום מדבר יהודה וים המלח, והצפות מקומיות בערי ישראל. הטמפ' ירדו ירידה ניכרת ויהיה קר מאוד, הרוח דרום מערבית מתונה עד ערה עם משבים עזים עד סוערים, בבוקר שלג ירד בחרמון ובצפון רמת הגולן מעל 1000 מטר, משעות הצהריים רום השלג יחל לרדת בצפון הארץ ל 800 מטר , ואחה"צ גם בהרי המרכז מעל 1000 מטר ירד שלג, בערב ובלילה צפוי רום השלג לרדת עוד ושלג ירד מגובה 700 מטר לערך בצפון ו 800 מטר במרכז( רום השלג המצוין כאן הוא הרום שממנו יערם השלג).
ציטוט מאבי קוזקרו חובב מז"א.
אם אתם נוסעים על הבוקר לא נראה שיהיה בעיה. לוקח זמן עד שהשטפונות מתחילים

• הוסף לסימניות
אז ככה
אתם יכולים פשוט לעשות את המסלול של האוטובוסים מהמרכז- לא דרך ים המלח אלא דרך מכתש רמון אם אני זוכרת נכון
בכל מקרה אם יש שטפון עוצרים את התנועה ולא נותנים להכנס לכביש, אבל זה עיכוב רציני.... יכול לקחת חצי יום

• הוסף לסימניות
רוצה רק לעדכן אם מישהו יצטרך את המידע בעתיד:
יש אתר של השירות המטראולוגי
ושם יש פירוט אזהרות לפי אזורים מסומנים במפה.
אבל מה, זה מתעדכן כל הזמן והעידכון הקרוב ביותר והנכון הוא בערך יום קודם.
זה האתר:
אזהרה 1.JPG
אזהרה 2.JPG

הוא מסמן בצהוב כתום או אדום לפי גודל האזהרה את המקומות המועדים
ואז בוויז רואים שאוטומטי הוא לוקח אתכם איפה שאין בעיה
אבל כן צריך לבדוק את זה קודם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

מעולם לא העלתי בפרוג אשכול ואולי אפילו הודעה על נושאים כאלה אבל הנושא הזה די מעניין אותי ואני ממש מקווה שאני לא נוגד את החוקים של האתר באם כן אני מתנצל מראש על הטירחה במחיקה של האשכול...
בחודשים האחרונים מעניין אותי לראות מהלכי חשיבה "ואני ממש מנסה לכתוב על זה כעל תהליך שאני מסתכל עליו מבחוץ ולא שייך לו" ראיתי כמה אשכולות על נושאים קשורים והיו בו הבלחות של התהליך הזה

והנושא הוא אייך לא "נושא הגיוס" עד היום היה חלוקה לשתי קבוצות שאחת קידשה כל אחד שנעצר גם אם הוא היה עבריין (לא באמת) שבמקרה לא התייצב והשניה זילזלה בכל אחד שנעצר גם אם הוא היה אברך ששקוע בלימוד 24/7 (והיו גם הרבה כאלה באמצע אז אני לא בא להכליל)
ועכשיו זה קצת קונפליקט פנימי כי הנתונים השתנו והמצב הוא שיש סיכוי טוב שיעצרו גם בחורים ארדקור מישיבות ארדקור שיתפסו אותם באיזה חציית כביש שלא במעבר חציה או של אברכים יקרים שיש להם רישיון (לענ"ד מי שחושב שזה לא יקרה טומן את ראשו בחול כי כיום לאף אחד כבר אין אינטרס למנוע בלאגן ונראה שלהפך כל "הפקידים" מנסים רק ללבות את האש) ועל כן שאלתי היא מה עכשיו הציבור חושב על חוק הגיוס כאילו עד היום להיות עריק היתה מילת גנאי ומעכשיו..?

עוד נקודה מעניינת זה הקו של הפלג שמזעיק אברכים/ בחורים נראה שזה עוזר (במידה כזאת או אחרת) למנוע מעצרים מה דעתכם עליו מצד אחד זה של הפלג ואין שום רב (ארדקור) שעומד מאחורי זה ויש מצב שיש הרבה אנשים שעד לפני שנתיים אם הם היו רואים את החברה האלה מגיעים למנוע מעצר הם היו מבליחים כזה... חילול השם.. מה עכשיו? זה כבר לא חילול השם? אם חס וחלילה יבואו לעצור אחד מהאחים /הבעל/ שכן.. אתם תתקשרו אליהם שיבואו?

ואחרון שזה ממש הכי מעניין אותי הפלג גדלו על זה שנמות ולא נתגייס וגזירת הגיוס גזירת שמד ונלך בגאווה לכלא וכו וכו (יש לי אחיין כזה בן 18 והוא מפריח סיסמאות מכאן ועד ל.. ואני בטוח שאם הוא יעצר הוא יהיה מבסוט ממש) מה ההורים כיום שחלקם היו אברכים צעירים מתי שכל הסיפור הזה התחיל אומרים לילדים שלהם יש כאן פרדוקס שהמסרים קצת סותרים ואני מדבר על אלה שראו בפלג קבוצה פחות מיינסטרים (ועדיין חושבים ככה) הם גם יחדירו בבנים שלהם תשב בכלא ולא תתגייס...? תלך בגאווה אתה מחזיק את העולם...?

למעשה יש כאן איזה שינוי בכיוון החשיבה ומרוב ההתבצרות והחידוד של העמדה הציבורית משתי הצדדים כרגע נראה שיש כאן שוקת שבורה (ביננו אני מאמין שאם לא היה מחלוקת של יותר מ 10 שנים סביב הנושא הזה היה היום הפגנות ומהלכים הרבה יותר קיצוניים ממה שיש כרגע)

מה אתם חושבים על זה
ובבקשה בבקשה אני לא נכנס כאן לויכוח של מי צודק ומי צדק בעבר כי זה לא רלוונטי ולא מעניין מה שכן מעניין זה שינוי פרספקטיבה והשינוי בתודעה

נקודה אחרונה (גם ככה זה ארוך אז סליחה ממעלתכם) חבר זרק לי באיזה שיחה "הם יפגיעו בלומדי התורה אז המדינה תלך לעזזל כי כל מה שהחזיק אותם עד היום היה זכות לימוד התורה" (נראה לי זה ציטוט של אחד מגדולי הדור מהדורות הקודמים) וזה קצת הציק לי הרי מי ידפק מזה? אנחנו וגם האחים האחרים שלנו שאינן שומרי תורה ומצוות וגם אלו ששונאים אותנו אבל שלא באשמתם... מה דעתכם אכפת לכם מזה שאין להם עכשיו את כוח השמירה הזאת?

נ.ב. זה נושא כ"כ נפיץ שחשבתי אולי לתת לGPT לשכתב את זה כדי שאף אחד לא יחשוב כאילו פגעו באיזה שהוא צד ירדתי מזה כי אף אחד לא היה קורא את זה אז בבקשה גם מכם תכתבו כאילו אתם מסתכלים על זה מהצד ולא חלק מזה

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה