קורונה אתם מבינים מה אתם גורמים??

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
שהחולניות וההכללה חדרה גם למחננו ובהנף מקלדת חורצים גורל של ציבור שלם, יש חסידויות גדולות שנזהרים בנושא הקורונה כמעט כמו חמץ בפסח (קרלין, בויאן, גור ועוד), ויש קהילות ליטאיות שמקפידים לא להישמר כמו ההקפדה של אחרים להגיע לסדר לימוד בזמן. די להכללות !

איני רוצה להכליל ולא להידבק בשום חולי....
אבל הייתה ידיעה מכלילה לפי שכונות.
וניסיתי באמת להבין מה זה אומר וממה זה נגרם?

ברור שיש חסידויות שמקפידות, הסתובבתי בגאולה ולא מצאתי חסיד גור אחד בלי מסיכה עוד לפני חודש.
אבל בזכרון מוישה אחד מכל עשרים היה עם מסיכה כנ"ל בכל בתי הכנסת האחרים.
(לפני הדו"חות)
ובשכונה שלי , לא תתאפשר כניסה לבית כנסת ליטאי קלאסי בלי מסיכה.

והאמת והשלום אהבו.

• הוסף לסימניות
בואו לא ניכנס לנישה של הוראות כאלו ואחרות שעומדות מאחוריהן סמכות רוחנית.

כל אחד יעשה כהוראת רבותיו, ואת ההרהורים (במידה וישנם כאלו), תשמרו בבטן, או לפחות אל תכתבו כאן.

• הוסף לסימניות
הנה מפת התחלואה בקורונה לפי שכונות.

האזורים החרדים בהחלט מככבים גבוה, ויש לשים לב שאפילו בערים חילונית דווקא האזור החרדי הקטן שבהם, הוא עם התחלואה הגבוהה ביותר, כמו למשל פתח תקווה שהאזור עם הכי הרבה חולים (בפער ניכר) הוא שכונת גני הדר החרדית, או רחובות שגם בה האזור של קהילת קרעטשניף בעיר הוא האזור עם התחלואה הגבוהה ביותר בעיר.

• הוסף לסימניות

האזורים החרדים בהחלט מככבים גבוה, ויש לשים לב שאפילו בערים חילונית דווקא האזור החרדי הקטן שבהם, הוא עם התחלואה הגבוהה ביותר, כמו למשל פתח תקווה שהאזור עם הכי הרבה חולים (בפער ניכר) הוא שכונת גני הדר החרדית, או רחובות שגם בה האזור של קהילת קרעטשניף בעיר הוא האזור עם התחלואה הגבוהה ביותר בעיר.
יש גם מפה של צפיפות אוכלוסין?
להערכתי (הקובעת, כמובן. היום הערכות קיבלו יתר תוקף) אם נשווה את מפות ההידבקות והנפש למ"ר תהיה חפיפה.

• תודה
Reactions: B&B
  • הוסף לסימניות

בלי שתיהיה לצד זה מפה שתציג את אחוזי הבדיקות בכל המקומות ותאפשר הצלבת מידע, אין שום משמעות לנתונים הללו.

• הוסף לסימניות

מי נתן להם את הנתונים?
שימו לב מה הם עצמם כותבים -

המפה הוכנה על פי מתכנתים עצמאיים כפרויקט התנדבותי של הנגשת מידע ציבורי מבוססת על מידע שמפורסם פומבית לכל העיתון משרד הבריאות (בהצלבה עם מידע שמפורסם פומבית לכל העי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה). במשרד הבריאות: המושבים בימים עם פחות מ -15 מקרים במצבר, נספרו מספר הימים ליד נתגלו חולים חדשים באזור. אזורים עם פחות מ- 2,000 תושבים לא מוצאים (על כן אין להשתמש במפה זאת עבור מספר המספרים המפורסמים של משרד הבריאות לרוב כל 3 ימים, הפרסום הזה, ההמונים האחרונים לא היו הכי טובים שהמועצה הטובה ביותר היא הבוריס מיקום הסוכנות של משרד הבריאות.

• הוסף לסימניות
יעקב ריבלין: ‏גורמים במשרד הבריאות אומרים לי הבוקר שלפי הקריטריונים שלהם המצב בשכונות החרדיות בסגר לא גרוע יותר מישובים אדומים אחרים. אלא שבמל״ל מעריכים שעל כל מאומת חרדי יש עוד אחד שלא הלך להבדק ומכפילים את המספרים.

מה שנכון נכון.

• הוסף לסימניות
בואו לא ניכנס לנישה של הוראות כאלו ואחרות שעומדות מאחוריהן סמכות רוחנית.

כל אחד יעשה כהוראת רבותיו, ואת ההרהורים (במידה וישנם כאלו), תשמרו בבטן, או לפחות אל תכתבו כאן.
לא נכנסת לנישות של הוראות באלו ואחרות.
האדמורי"ים מבעלז, סלונים ואמשינוב הם גדולים מספיקו לא צריכים את האישור שלי או של אף אחד אחר.
אבל מאידך לא מבינה את המחאה נגד הסגר.
כאחת שלא משתייכת לחסידיות הנ"ל אני בהחלט מעדיפה שהם לא יתקרבו לד' אמותי.

• הוסף לסימניות
מי נתן להם את הנתונים?
שימו לב מה הם עצמם כותבים -

המפה הוכנה על פי מתכנתים עצמאיים כפרויקט התנדבותי של הנגשת מידע ציבורי מבוססת על מידע שמפורסם פומבית לכל העיתון משרד הבריאות (בהצלבה עם מידע שמפורסם פומבית לכל העי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה). במשרד הבריאות: המושבים בימים עם פחות מ -15 מקרים במצבר, נספרו מספר הימים ליד נתגלו חולים חדשים באזור. אזורים עם פחות מ- 2,000 תושבים לא מוצאים (על כן אין להשתמש במפה זאת עבור מספר המספרים המפורסמים של משרד הבריאות לרוב כל 3 ימים, הפרסום הזה, ההמונים האחרונים לא היו הכי טובים שהמועצה הטובה ביותר היא הבוריס מיקום הסוכנות של משרד הבריאות.
ואז מה?
מה הבעיה?

• הוסף לסימניות
איך רואים את המפה
אצלי מופיע רק הערים עם רקע תכלת וכחול

• הוסף לסימניות
האדמורי"ים מבעלז, סלונים ואמשינוב הם גדולים מספיקו לא צריכים את האישור שלי או של אף אחד אחר.

אין שום קשר בין הסגר לחסידויות.
ובגלל ההקשר הגס והלא נכון שאולי אי מי במערכת הבריאות עושה קמה הזעקה.

• הוסף לסימניות
האשכול תופס כיון לדיונים שבין גדו"י ומטבע הדברים יש לכל אחד מה לומר כי רק הרב שלנו הכי גדול...ממליץ לכולם להיזהר מאד בעניין.

וֶהֱוֵי זָהִיר בְּגַחַלְתָּן שֶׁלֹּא תִכָּוֶה, שֶׁנְּשִׁיכָתָן נְשִׁיכַת שׁוּעָל, וַעֲקִיצָתָן עֲקִיצַת עַקְרָב, וּלְחִישָׁתָן לְחִישַׁת שָׂרָף, וְכָל דִּבְרֵיהֶם כְּגַחֲלֵי אֵשׁ.

ומי שחסר לו קצת מידע וזעזוע בעניין הזהירות בכבוד גדו"י מוזמן לקרוא סיפור טרי שסיפר השבוע הרב שלמה לוינשטיין

• הוסף לסימניות
המחאה נגד הסגר היא על כך שהמל"ל קובע דברים לפי הערכה...
ואגב, השטויות של רבינוביץ ידועות מזמן
הוא החליט שהשכונות הגדולות של החסידויות הם מטרסדורף וקרית בעלזא וצאנז
הוא משום מה שכח שכל איזור זכרון יעקב המ"ג וסורוצקין וכו' מלא עם ליטאים וכו'
סתם כך, הייתי מציע שיתן לנו פירוט לפי כל שכונה בנפרד, נראה לי שיהיה הרבה הפתעות, וד"ל...

• הוסף לסימניות
מי שחסר לו קצת מידע וזעזוע בעניין הזהירות בכבוד גדו"י מוזמן לקרוא סיפור טרי שסיפר השבוע הרב שלמה לוינשטיין
מדהים,
תודה.

• הוסף לסימניות
מזכיר לי שיחת חולין בשבת...
אומרים בכל חצי משפט - נישט צום שבת גירעדט (בתרגום חופשי אסור לדבר בשבת אבל...) סוג של היתר מכירה.

ידידי היקר, אל באפך.

אנו אוהבים ורוצים בשלום.
אך לא מפחדים מהאמת.

בסך הכל אני מבקש לדעת מה נתוני הליכה לבדיקות באיזורים מסוימים והאם זה גורם ליותר נדבקים והאם במקומות אחרים יותר שומרים והאם זה גורם?

לא מזלזל בשום הוראה, ח"ו.
מתעניין במידע.

• הוסף לסימניות
המודיע' מתנצל הבוקר: "התנצלות - בידיעה אתמול נכתבו המילים "כשלנו בכך שלא מחינו מול יחידים וציבורים שמבחינתם ההנחיות הן בגדר המלצה בלבד" - לא היתה כל כוונה להטיל דופי בציבור מסויים".

• הוסף לסימניות
כי אם היית שכנה שלהם, היו עושים סגר היית חייבת לקנות אותם באותה מכולת קטנה שכונתית והלידבק, והיית מפסידה שבועיים + עבודה, לילדים לא היה מסגרת. היה נחמד לך? מועיל לך לא להידבק?

• הוסף לסימניות
ידידי היקר, אל באפך.

אנו אוהבים ורוצים בשלום.
אך לא מפחדים מהאמת.

בסך הכל אני מבקש לדעת מה נתוני הליכה לבדיקות באיזורים מסוימים והאם זה גורם ליותר נדבקים והאם במקומות אחרים יותר שומרים והאם זה גורם?

לא מזלזל בשום הוראה, ח"ו.
מתעניין במידע.
אכן, אמונת חכמים לא אומר להיות טפשים.
ואף אחד לא הבטיח שההוראה לא להבדק תעצור את המגיפה.

• הוסף לסימניות
ישי כהן בתיעוד משיעורו של הגאון רבי אשר וייס על החובה להיבדק ולהזהר מלהדביק אחרים: ''כל אחד צריך לבדוק בתוך המשפחה שלו על מה הוא מוכן לוותר, על הסבא ועל הסבתא, על הרב או האדמו''ר - אלו האנשים שנמצאים בסכנה''.

עוד משיעורו של הגר"א ויס: ''ישב אצלי יהודי ובכה בדמעות שליש משום שכמעט ברור לו שהדביק מאן דהוא שנפטר לבית עולמו והוא ביקש תיקוני תשובה. האיש הזה לעולם לא יסלח לעצמו. לכן אני מבקש שתקפידו על הכללים''.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה