קורונה אתם ממלאים את הבית, והם...?

• הוסף לסימניות
לענ"ד המצוקה הנפשית היא דווקא של אלו שממלאים את ביתם בכמויות של סחורה כאילו רעב בא לעולם, (ונייר טואלט :rolleyes:)
למרות שאין שום סיבה למחסור בדברים אלו.

• הוסף לסימניות
רגע, שאני אבין
אנשים לא אמורים לקנות כי אלו שאין ביכולתם לרכוש כרגע לא מסוגלים לכך?
זו נקודה מורכבת.
הרגישות יפה, אבל אין כל כך מה לעשות איתה בפועל..
אנשים גם לא בהכרח יודעים מי בסביבתם במצב כזה.
יותר מעשי להיות ער לחבר שמבקש הלוואה או משהו ולתת לו.

• הוסף לסימניות
מחשבה של יהודי צדיק ובעל צדקה גדול.
אנשים ממלאים את הבית (בשקט שהשכנים לא יראו שאנחנו טיפוסים לחוצים... שלא יזיק לשידוכים...) בקמח, מים, אורז, נייר טואלט וכו'
זה מרגיע אותם. פת בסלו. אבינו מלכנו מלא אסמינו שבע. הרגשה טובה על כל צרה שלא תבוא.
שואל אותי אותו יהודי: ומה עם אלה שאין להם כסף למלאות את הבית בכל הסטוקים האלו? איך הם מרגיעים את עצמם?
נקודה למחשבה.

תודה על העלאת הנושא למחשבה, אבל חשבתי שההמשך יהיה:

אתם ממלאים את הבית, והם באמת צריכים כי פשוט נגמר להם הטישיו או הטיטולים והפסטה. אז אולי נחשוב גם עליהם?

• הוסף לסימניות
שיקנו כשחסר להם.
לא צפוי מחסור בלחם, חלב, ומוצרי הגיינה.
זה שאנשים איבדו את הצפון והופכים את הבתים שלהם למחסני אוכל בערב פסח, לא אומר שלאלו שלא עשו כן יחסר מוצרי בסיס.

• הוסף לסימניות
חברה, סליחה. נראה שלא הסברתי את עצמי. לפחות לחלק מכם.
לא התכוונתי שכן תקנו או לא תקנו מוצרים.
הכוונה הייתה פשוט לחדד את הרגישות לזולת ותו לא. יש כאן כאלה שאכן הבינו כך.
תחשבו רגע איך זה נראה כשאתם מעלים סחורה מהרכב לבית, במדרגות או במעלית.
הילדים שלכם עוזרים לכם. צוהלים ושמחים על כמויויות הנייר טואלט שהצלחתם או לא הצלחתם להשיג מאיזה סופר מרקט נשכח במרחק שעתיים וחצי מהבית, וילדי השכנים מסתכלים ויודעים בדיוק מה המצב ולמה כולם בלחץ, אבל "אבא שלנו לא קונה, כי אין לנו בשביל לשלם...". שוב לחידוד בעלמא. לא מתכוונים לערוך כאן מגביות, אם יש מי שנלחץ. לבינתיים בכ"א.

• הוסף לסימניות
שיקנו כשחסר להם.
לא צפוי מחסור בלחם, חלב, ומוצרי הגיינה.
זה שאנשים איבדו את הצפון והופכים את הבתים שלהם למחסני אוכל בערב פסח, לא אומר שלאלו שלא עשו כן יחסר מוצרי בסיס.
ברור שלא. בס"ד. הכל עניין של "פת בסלו".

• הוסף לסימניות
חברה, סליחה. נראה שלא הסברתי את עצמי. לפחות לחלק מכם.
לא התכוונתי שכן תקנו או לא תקנו מוצרים.
הכוונה הייתה פשוט לחדד את הרגישות לזולת ותו לא. יש כאן כאלה שאכן הבינו כך.
תחשבו רגע איך זה נראה כשאתם מעלים סחורה מהרכב לבית, במדרגות או במעלית.
הילדים שלכם עוזרים לכם. צוהלים ושמחים על כמויויות הנייר טואלט שהצלחתם או לא הצלחתם להשיג מאיזה סופר מרקט נשכח במרחק שעתיים וחצי מהבית, וילדי השכנים מסתכלים ויודעים בדיוק מה המצב ולמה כולם בלחץ, אבל "אבא שלנו לא קונה, כי אין לנו בשביל לשלם...". שוב לחידוד בעלמא. לא מתכוונים לערוך כאן מגביות, אם יש מי שנלחץ. לבינתיים בכ"א.
בוודאי שהשקפתית, מחשבתית, אתה צודק במאת האחוזים הלב נקרע. וודאי שצריכים גם רגישות לעשות זאת בצנעה. (מי שחושב שנכון לעשות את זה בכלל...).
כל אלו שחלקו , כי השתמע כאן הוראה מעשית, שכל עוד לא סידרנו את האחר אסור לנו להשתדל עבור עצמנו.
בברכת כל המחלה אשר שמתי במצרים לא אשים עליך,

• הוסף לסימניות
זה שאנשים איבדו את הצפון והופכים את הבתים שלהם למחסני אוכל בערב פסח,
כתבתי כבר ואכתוב שוב.
למרבית האנשים קשה להבין מה הטירוף סביב הקורונה,כי הם אנשים צעירים עד גיל 50 פלוס.
אבל יש אנשים מגיל 60 ומעלה שחלקם גם עם בעיות רפואיות -בשבילם להדבק בקורונה זה יכול להיות מוות.
(הרי אם היה ח"ו וירוס שפוגע רק בתינוקות המשפחות לא היו יוצאות מהבית מחשש להידבקות)
ולכן אנשים ממלאים את הבית כי הם לא רוצים לצאת לבחוץ ולהסתכן.

• הוסף לסימניות
ביום חמישי שלחתי את הבת שלי לקנות 2 מטרנה (על ה-2 שהיו בבית) וטיטולים.
היא פגשה את בהלת הקניות והתקשרה לשכנע אותי לקנות עוד, דברים, אומנם הסיבה שלי היא גם כלכלית, אבל בעיקר כי אני חושבת שאם לא יהיה לחם, נקנה קמח, ואם לא נאכל תפו"א, וכן הלאה.
מותר יהיה למפונקים שלי ללמוד לאכול את מה שיש (ואני לא חושבת שנגיע לשם)

• הוסף לסימניות
רק להזכיר שאנשים בסין מתו מקורונה ולא מרעב. נא להרגיע

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה