כללי אתם מעצבים הרבה לאופסט?

• הוסף לסימניות
במשך כמה חודשים הבטחון העצמי שלי היה באדמה, כי המון עבודות יצאו מדהימות בדיגיטלי, ובאופסט - גרוע. כהות וחסרות חיות, גם לאחר שראיתי אייריס.
אח"כ הגיעה תקופה מקסימה, והייתי מרוצה מכל ההדפסות, שיצאו 1:1 למסך שלי. פשוט מקסים!
והיום - שוב! הלקוח הדפיס בלנקים, מעטפות ועוד... עבודה ענקית, והכל יצא כהה וחשוך.
יש לציין שלא מדובר באותם דפוסים.
מה יכול להיות? הרי אם זה cmyk הכל צריך לצאת זהה, לא?

• הוסף לסימניות
יש בתי דפוס שהצבע שלהם פחות טוב בכהים וחלק פחות טוב בבהירים

עדיף ללכת למקום אחד איפה שכל ההדפסות היו בסדר

• הוסף לסימניות
לא תמיד אני מטפלת בהדפסות, ולכן לא יכולה לבחור דפוס.
חשוב לי לדעת האם זו חוסר שימת לב של הדפס,
האם יש לו אפשרות להכהות / להבהיר תוך כדי הדפסה?

• הוסף לסימניות
חשוב מאוד לשלוח לדפוס טוב ואמין,
גם אני נתקלתי עם דברים כאלה בעבר
אותו עבודה בדיוק ב-2 דפוסים הבדל שמים וארץ...

זה לא רק עניין של דפס אם להכהות או להבהיר, ישנם דפוסים זולים שמראש ההדפסה נראית על הפנים וע"ז המחיר הזול, ולכן הרבה לקוחות נוטים להדפיס אצלם.

• הוסף לסימניות
אם יש לך אייריס, והצבעים יצאו שונים משמעותית, הדפוס מדפיס שוב (תלוי בדפוס ובאחוזי השינוי).
לפי התגובות, אפשר להבין אם הכותב ביקר אי פעם בדפוס אופסט, או לא.
דפס, יושב או יותר נכון עומד מול הפורמה שלו (גליון) ומשחק בצבעים כראות עיניו.
בהינף כפתור הוא יכול ומוסיף כחול, אדום, צהוב ושחור - והתוצאות בהתאם.

• הוסף לסימניות
זה גם הגדרה נכונה של פרופיל צבע
וכמובן - אם את מדפיסה בדיגיטלי מעולה, עם מכונות חדישות - האיכות יכולה להיות מצויינת.
דפוס אופסט זול ומיושן - העבודות יכולות לצאת (ורוב הסיכויים שיצאו) גרועות.
אבל אם את אומרת שכ-ל ההדפסות באופסט לא יוצאות לך טובות - הייתי בודקת את אופן הסגירה.

עוד דברים שמשפיעים:
סוג הנייר (כרומו כמובן מדגיש ומחיה את הצבעים)
הצבע הספציפי בו השתמשת (לגווני סגול מסויימים יש נטיה לצאת אפרפרים בדפוס, גם לירוקים מסויימים)
[האם את מכירה את המשולש הצהוב שמופיע בחלונית בחירת הצבע, ומזהיר על כך שהצבע שבחרת אינו גוון בר-הדפסה? כלומר - בתצוגה על המסך הוא נראה נפלא, כי טווח הצבע של מסך הוא רחב יותר, אך בהדפסה הוא יצא אחר לגמרי, ובד"כ מאוד עמום\אפור\כהה מדי]

• הוסף לסימניות
יתכן גם שהמסך אינו מכוייל.

• הוסף לסימניות
אני עיצבתי מגזין שלם כשהכריכה קדימה ואחורה היתה על בסיס גוון סגול חם וכהה, והכל יצא כחול וקר.
היתה להם כנראה בעיה בסגול

• הוסף לסימניות
הדפסה באופסט יכולה לצאת גרוע גם אם לא בחרת את הדפוס הזול,
זה הרבה פעמים תלוי בתשומת הלב של הדפס!!!

אני הדפסתי פולדר בגווני טורקיז וכחול כהה, יצא כחול דהוי ותכלת...
לאחר ברור ארוך ומייגע, התברר שהפלטה של הצהוב לא הודפסה!!!
(כך שטורקיז הפך לתכלת כי הודפס רק בציאן ללא הצהוב)
למזלי לא נשמטו עוד פרטים כי כל הכיתוב היה מורכב גם מכחולים ואפורים...
אופסט זה המון תשומת לב "אנושית" באופן יחסי להדפסה דיגטלית,
אך לפעמים אין ברירה חייבים דווקא אופסט,
ואז פשוט כדא לבחור בדפוס שאתם כבר מכירים, שעושים שם עבודה מושלמת...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1409598:
אני עיצבתי מגזין שלם כשהכריכה קדימה ואחורה היתה על בסיס גוון סגול חם וכהה, והכל יצא כחול וקר.

היתה להם בעיה עם אחוזי המגנטה ששמו ליתר דיוק,
ולכן יצא כחול במקום סגול, אם היו שם צבעים נוספים זה ככל הנראה השפיע גם עליהם, ותוכלי לראות שחסר אדום גם בצבעים האחרים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1409598:

הבעיה ככל הנראה במג'נטה, שזה הצבע שחסר לך כדי להפוך כחול לסגול

• הוסף לסימניות
ציינתי שחלק מהעבודות הודפסו מושלם, ז"א אין בעיה בסגירה שלי.
אני טענתי שכנראה הדפס שיחק עם הגוונים, ואתם אומרים שזה אפשרי,
אז כנראה שזה הענין (מספיק שצירפו לגליון עם עבודות אחרות, והתייחסו אליהן יותר...)
לגבי פרופילים - איך אני יכולה לדעת על איזה פרופיל לסגור?
סוגרת בד"כ על document cmyk, האם זה נכון?

• הוסף לסימניות
גם אם העבודה יצאה מושלם בדיגיטלי זה לא אומר בהכרח לגבי האופסט
אם מדובר על דפוס אחד מסוים -
נסי להדפיס במקום אחר ולבדוק את התוצאה.
פרופיל מומלץ (בארץ) ל-CMYK -
FOGRA
או
EUROSCALE

• הוסף לסימניות
ariels, התכוונתי שחלק מהעבודות יצאו מושלם באופסט!
אבל כל פעם הודפס בדפוס אחר, וזה כנראה הענין.

אגב, לקוח אחד עבד עם מפיק דפוס - מנדי פלבינסקי, והעבודה יצאה מדהימה! מומלץ!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה