כללי אתנחתא מהעבודה: אשלייה אופטית

• הוסף לסימניות
החיצים מצביעים על אותו צבע!
לא מאמינים?
תדגמו בפוטושופ.

קבצים מצורפים

• 2.jpg
    KB 213.6 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
מישהו מוכן להסביר איך זה,
זה מטורף!!!

(נמאס כבר להתחרפן מזה בכל פעם:))

• הוסף לסימניות
מוזר, כי בד"כ בטבע, צל מכהה ולא מבהיר.
וזה נוצר ע"י הכהיית כל הריבועים האחרים ע"י צל חוץ ממנו ואז הוא נעשה בהיר מכולם

• הוסף לסימניות
בדיוק לכן את בטוחה שזה מוכהה כשזה בצל, ולכן את מתרגמת את זה למשהו הרבה יותר בהיר במציאות האוביקטיבית, ואת בטוחה זה מובהר כשזה באור, ולכן מתרגמת את הצבע למשהו שהוא הרבה יותר כהה באופן אוביקטיבי.

(הרי הירוק הזוהר או האדום, למשל, מבחינתך הם אותו צבע בדיוק רק שזה באור וזה בצל)

• הוסף לסימניות
כל הריבועים בפאה עם הצל הרבה יותר כהים מכפי שנראה בעין.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אם רק היה לי זמן הייתי לוקחת את התמונה חותכת את המרובע החום שמה ליד הכתום ובודקת בעיניים - בלי הסברים

• הוסף לסימניות
זה בדיק אותו הצבע.
דגמתי.
ההבדל הוא, ברקע מסביב כמובן.
גם אפור נראה בהיר על רקע שחור, וכהה על רקע לבן.
זה הרעיון

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טירה;607723:
אם רק היה לי זמן הייתי לוקחת את התמונה חותכת את המרובע החום שמה ליד הכתום ובודקת בעיניים - בלי הסברים
בדיקה בשיטה פרימיטיבית מהירה: תעשו 2 חורים קטנים בדף בהתאמה למקום הריבועים המסומנים ותמצאו נחת...

• הוסף לסימניות
לא צריך להשתגע תסתירו את המסך עם 2 אצבעות את כל המרווח בין הריבועים ותראו שאכן זה אותו הצבע.

• הוסף לסימניות
לא צריך להשתגע תסתירו את המסך עם 2 אצבעות את כל המרווח בין הריבועים ותראו שאכן זה אותו הצבע.

• הוסף לסימניות
אחלה אשליה

• הוסף לסימניות
לא האמנתי, הלכתי לפוטושופ, חתכתי והצמדתי, מדהים!!!

• הוסף לסימניות
לתועלת הציבור - הנה התמונה מכוסה בשחור חוץ משני הריבועים החומים...

קבצים מצורפים

• 2.jpg
    KB 37.4 · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
כולל כל ההוכחות. לא האמנתי עד שבדקתי,
מדהים

• הוסף לסימניות
מי שמתפעל מהדברים האלו (כולל הדוגמא הזאת) יכול לראות אותם במאמריו וספריו של בנימין חינקיס (ולא, אני לא אחיו).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טירה;607723:

הנה:

קבצים מצורפים

• תמונה1.jpg
    KB 6.2 · צפיות: 30

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה