אתרים לא מחללי שבת בירושלים

• הוסף לסימניות
אנחנו מתכננים את החופשה השנתית בירושלים וגילינו משהו מצער מאד: אין כמעט אתרים בירושלים, שאינם פתוחים בשבת!
בשנה שעברה היינו בעיר דוד, באמת אחד האתרים הבודדים, ששומרים שבת בירושלים.
כל השאר, ושימו לב, מדובר ברשימה חלקית, מצהירים בפה מלא ובכל אזכור כתוב , שהם פתוחים בשבת.
להלן הרשימה החלקית:
גן החיות התנכ"י
הסיור על החומות
מגדלי ימק"א (לתצפית על ירושלים)
מעלית הזמן
הגן הבוטני
נשמח לשמוע על מקומות לטייל עם ילדים קטנים בני 6-7 בירושלים, ואם אפשר: בלי אזכור של השוק/ גן סאקר/ גן הורדים וכו', כי את זה אנחנו מכירים. וכמובן, אתרים שומרי שבת!
המון תודה!!!

• הוסף לסימניות
שימו לב-
היינו פעם במעלית הזמן.
אתר זה לא מתאים לילדים בשום אופן!!!!
וגם לא ממש לציבור שומר תורה ומצוות(בגלל התכנים בסרט)

• הוסף לסימניות
דבורי, גם אני באותה סירה... בצער רב ויתרנו על כל אפשרויות הביקור באתרים מחללי שבת, הילדים הבינו שאי אפשר ללכת להנות במקום שמבייש ומזלזל במלכה שלנו.
אנחנו חשבנו ללכת לסיור בימין משה - תחנת הקמח. בעיר העתיקה, סיור של עצמנו על החומות ולא בתוך קבוצה מאורגנת כלשהי... ואם למשהו פה יהיו רעיונות נוספים נשמח מאוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תרצה;422939:
דבורי, גם אני באותה סירה... בצער רב ויתרנו על כל אפשרויות הביקור באתרים מחללי שבת, הילדים הבינו שאי אפשר ללכת להנות במקום שמבייש ומזלזל במלכה שלנו.
אנחנו חשבנו ללכת לסיור בימין משה - תחנת הקמח. בעיר העתיקה, סיור של עצמנו על החומות ולא בתוך קבוצה מאורגנת כלשהי... ואם למשהו פה יהיו רעיונות נוספים נשמח מאוד.
אז גם אנחנו התלבטנו על ימין משה.
אבל תכל'ס, מה כבר יכול לרתק ילדים בלהביט על תחנת קמח? ומרכבה ליד זה?
לגבי החומות, איך אפשר לסייר לבד? את הרי אמורה לרכוש כרטיסים, ומישהו בא לפתוח לך, ואז אם את קונה כרטיס דרך החברה הזכיינית, כבר נתת יד לחילול שבת.
הייתי שם בעבר מטעם העבודה, לפני שנתיים, שאז עוד לא היה ביקוש ועוד לא חיללו שם שבת, זה סיור מדהים, אבל כמו שכתבת: "אי אפשר ללכת להנות במקום שמבייש ומזלזל במלכה שלנו"

• הוסף לסימניות
האמת שתפסת לי ת'שאלה, גם אותנו זה מעניין.
הציעו לנו גבעת התחמושת - נראה לך?
כמו כן באזור אוניברסיטה הר הצופים יש מצפה יפהפה וגן בוטני לא מחלל שבת. (אין לי פרטים מדויקים יותר) אבל הטיילת שם מקסימה.

• הוסף לסימניות
גבעת התחמושת -מצוין לילדים, משחקים מלחמה יש שוחות ובונקרים, וגם מוזיאון שמעניין ילדים.
לא כ"כ רחוק משם, קברות הסנהדרין - חורשה גדולה, צל, המון פינות משחק וכו'.

• הוסף לסימניות
ומה יותר יפה מלערוך טיול רגלי בשעה 12 בלילה מככר ספרא לכותל דרך הרובע היהודי?

• הוסף לסימניות
שרשרת הדורות בכותל - לא הייתי שם אחרי שזה נפתח אז אין לי כ"כ פרטים, אבל זה סגור בשבת

• הוסף לסימניות
שרשרת הדורות יפה מאד, אך ממש לא מתאים לילדים קטנים!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חברה;422965:
האמת שתפסת לי ת'שאלה, גם אותנו זה מעניין.
הציעו לנו גבעת התחמושת - נראה לך?
כמו כן באזור אוניברסיטה הר הצופים יש מצפה יפהפה וגן בוטני לא מחלל שבת. (אין לי פרטים מדויקים יותר) אבל הטיילת שם מקסימה.
לצערי, הגן הבוטני מחלל שבת. רצ"ב קישור לאתר הגן הבוטני
http://www.botanic.co.il/he/info

• הוסף לסימניות
הגן הבוטני אינו מחלל שבת
צריך לקנות את הכרטיסים לפני שבת כדי להיכנס בשבת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yitzy;422990:
הגן הבוטני אינו מחלל שבת
צריך לקנות את הכרטיסים לפני שבת כדי להיכנס בשבת

כנ"ל לגבי גן החיות התנכ"י.
יש גם גן משחקים מהנה במיוחד עם מתקנים, דשא וכו' בשכונת בית הכרם, רח' השחר. (מתאים לסוף יום, לארוחת ערב)
ברובע היהודי מאוד מעניין, אפי' לילדים קטנים. מקום יפה מאוד. (אם אני לא טועה אפשר למצוא משהו לאכול שם, ואם לא שם אז בשדרות ממילא יש מסעדות כשרות, 5 דק' מהרובע)
כמו כן יש בריכות נפרדות בירושלים.
אפשר לברר בעיריית ירושלים על אטרקציות לציבור החרדי.
בהצלחה ונופש מהנה!

• הוסף לסימניות
עד לפני כמה שנים הסיור על החומות היה מתופעל ע"י ערבים וכשהגיע יהודי שומר שבת נתנו לו לעלות בלי לשלם, שווה לברר אצל תושבי הרובע היהודי מה המצב כרגע.

הנה מידע מאתר http://www.b02.co.il ירושלמי
יציאות:
השער החדש (משער יפו - הליכה של כ- 20 דק').
שער הפרחים (משער יפו - הליכה של כ- 50 דק').
שער האריות (משער יפו - הליכה של כשעה וחצי).

שעות פתיחה ימים א' - ה' ושבת: 09:00 - 16:00 בשעון חורף, ועד 17:00 בשעון קיץ.
יום ו': קטע זה של הטיילת סגור.
*שימו לב: הכניסה לטיילת החומות בשבת מתאפשרת רק ברכישת כרטיסים מראש.
*הסיור הינו סיור עצמאי ללא הדרכה מקומית. אין צורך בתיאום מראש.

עלויות כניסה:
מבוגר: 16 ₪
מבוגר בקבוצה מעל 25 איש: 11 ₪
ילד/ חייל/ סטודנט/ גמלאי: 8 ₪
*ילד: מגיל 5 עד 18.

• הוסף לסימניות
מי מכיר פארקים של משחקים בירושלים? (חוץ מפארק גילה, מפלצת, גן הפעמון הנדוש וגן סאקר)
יש ברמת שלמה משהו מעניין ששווה להגיע עד לשם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חברה;423051:
מי מכיר פארקים של משחקים בירושלים? (חוץ מפארק גילה, מפלצת, גן הפעמון הנדוש וגן סאקר)

כתבתי כבר מקודם- בבית הכרם יש פארק מעניין.

• הוסף לסימניות
תודה. במה הוא מעניין במיוחד? והיכן הכתובת המדויקת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חברה;423051:
אני לא יודעת מאיזה עיר אתם מגיעים אבל בשביל ירושלמים זו גינה ששוה לנסוע אליה, אין כמעט גינות בירושלים עם מגלשות גדולות והגינה הזו היא כמו גינת הסיטי באשדוד.

הגינה בבית הכרם מאד יפה מטופחת מבחינת גינון, מתקנים גם יש אבל לא מאד הרבה - 3 נדנדות, נדנדה שעומדים עליה ועולה ויורדת, מתקן חבלים קטן לטיפוס ומגלשות רגילות
מה שכן לפעמים יש שם אנשים עם כלבים שנהנים ללכת הלוך חזור ליד הילדים החרדים שנבהלים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חברה;423061:
תודה. במה הוא מעניין במיוחד? והיכן הכתובת המדויקת?
רח' השחר. לא יודעת מספר מדויק.

נכתב ע"י ליבי;423062:
אני לא יודעת מאיזה עיר אתם מגיעים אבל בשביל ירושלמים זו גינה ששוה לנסוע אליה, אין כמעט גינות בירושלים עם מגלשות גדולות והגינה הזו היא כמו גינת הסיטי באשדוד.

הגינה בבית הכרם מאד יפה מטופחת מבחינת גינון, מתקנים גם יש אבל לא מאד הרבה - 3 נדנדות, נדנדה שעומדים עליה ועולה ויורדת, מתקן חבלים קטן לטיפוס ומגלשות רגילות
מה שכן לפעמים יש שם אנשים עם כלבים שנהנים ללכת הלוך חזור ליד הילדים החרדים שנבהלים.

הייתי שם כמה פעמים ולא נתקלתי בזה.

• הוסף לסימניות
הגינה בבית הכרם היא מאחורי מלון רייך, כל מי שתשאלו שם ידע לאיזו גינה אתם מתכוונים.

• הוסף לסימניות
מוזיאון למדע - מעניין לכל הגילאים.
לא יודעת אם שומרים שבת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה