כללי את חטאי אני מזכירה היום...

• הוסף לסימניות
רק שתראו איך בקלות עשיתי למישהו אחר, משהו שאני כ"כ לא אוהבת שעושים לי...

(הסוגריים זה כמו שאומרים לי, וכנראה גם לכם...)

אתמול, בשעות אחר הצהרים, שיחקו ילדי בכדור בבית ופגעו בגוף תאורה. לפלורסנטים לא ארע דבר, אך הערכה כולה יצאה ממקומה, והיתה תלויה על חוטים.
מכיוון שהמיקום המדובר הוא המטבח, לא יכולתי להרשות לעצמי להשאר בחושך, והשקיעה כבר די קרובה...
הרמתי טלפון לבעל מלאכה ושאלתי אותו למחיר שיעלה לי הדבר הזה. (כמה עולה לעשות מודעת פירסום? יש לי משהו מוכן בוורד שעשו לי שנה שעברה, אבל אני רוצה יותר יפה)
הבנאדם אמר לי שהוא צריך לראות מה הנזק בשביל לשער מחיר. (תשלחי לי למייל, ואתן לך הצעת מחיר)
אמרתי לו שהכל בסדר, רק צריך לחבר חזרה את הדבר הזה לתקרה.
שאל אותי: האם הנורה עובדת? אמרתי לו, שלא, אבל לפי מה שאני רואה מהרצפה, יש שם רק חוט אחד שיצא. (בסך הכל המודעה מוכנה, אני רק צריכה לשנות את התאריך והמקום)
ואני צריכה לדעת מראש כמה זה יעלה. (כנ"ל)
אמר לי, שזה יעלה לי ... שקלים. (כנ"ל)
אמרתי לו, מה, כזה יקר???
טוב, הוריד לי במחיר.
אמרתי לו, טוב, אז מתי אתה יכול לבוא? אמר לי, מחר.
אמרתי לו: אתה לא יכול היום? (אני צריכה את זה לעוד חצי שעה, מה? את לא יכולה עכשיו לעשות את זה?)
לא יכול, אמרתי לו, שאם לא אסתדר בדרך אחרת, אתקשר אליו מחר.
מכיון שראיתי כך, הזעקתי את אחי כמעט בדמעות שיבוא להושיעני. והוא הגיע אכן במהירות, פירק את הסיפור הזה, וראה שנשבר שם אחד מה'שוקים'. (בעצם תחליפי לי גם את התמונה)
שלחתי ילד לקנות את זה, אבל היה צריך חוט שונה בשביל זה, שאת זה הוא יביא רק היום. (נכון שהמודעה היא 20*30, ואני צריכה עכשיו 30*35, מה? זה כ"כ מסובך לעשות את זה???)

אז היה לי שיעור. שיעור חשוב.
והבנתי שמי שלא מבין בתחום מסויים, הוא פשוט לא מבין מה כוללת עבודה, ואלו נתונים צריך בשביל לתמחר אותה, וכו' וכו' וכו'. והכל נראה לו כמו משהו שעושים ב-5 דקות.
אז כולנו אותו דבר, רק אני בחשמלאות, והוא בגרפיקה, והשלישי באפייה, והרביעי בנגרות.

יום טוב לכולם!!!

• הוסף לסימניות
תובנה מדהימה
כל הכבוד על הכתיבה והעברת המסר המעולה

• הוסף לסימניות
מקסים, תודה!
צריך לזכור את זה...

גם כשבערב פסח הברזים במטבח השתוללו ונזלו לכל עבר, והזעקנו אינסטלטור באמצע הכשרת השיש... הוא לקח סכום מכובד, אבל תיקן את הצינור המתפורר שנשבר בתוך הקיר, אין סיכוי שהיינו מתקנים לבד... הצלה!

וגם כשהמנעול של דלת הכניסה נתקע ולא ניתן היה לנעול את הדלת... הזמנו מנעולן שהגיע מיד, הוציא איזה כלי, נתן דפיקה פה, דפיקה שם, ותוך 2 דקות המנעול חזר לקדמותו. הייתי לרגע בשוק מפשטות הביצוע, "בעיה שלי"... למה לא לפרגן לו, הציל אותנו!

• הוסף לסימניות
בהחלט!
אחרי הכל כולנו רוצים להרוויח את לחמנו בכבוד. וכשמולנו עומד בן אדם שמתווכח על השקל, זה קצת חורג מהמושג כבוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרה חסידה;1299925:
בהחלט!
אחרי הכל כולנו רוצים להרוויח את לחמנו בכבוד. וכשמולנו עומד בן אדם שמתווכח על השקל, זה קצת חורג מהמושג כבוד.

אני לא יודעת אם זה בדיוק המקום לכתוב כאן- אבל עוד נקודה חשובה למחשבה!
אני מכירה מישהי שמכרה איזה מוצר מהבית, היא הרוויחה מזה כמה שקלים בודדים, וכמובן תמיד היו האלה שבחרו את הכי יקר וביקשו הנחה כי אין להם..... והיא אשת אברך........ ווווו.................
פעם אחד הגיע אחת, בחרה במוצר הכי יקר! ובקשה ממנה הנחה, היא אמרה לה שהיא לא יכולה לרדת במחיר, גם ככה זה מחיר הכי זול בשוק........ והלקוחה לא הפסיקה לנדנד!!! אני מתחתנת בן.... ואני חייבת לקנות את זה מתנה לכלה! אין לי כסף :( וכד וכד'
אז המוכרת אמרה לה- קודם כל תשלמי לי על המוצר מחיר מלא, כי אני לא יכולה להוריד לך.... אח"כ אם את רוצה תבקשי ממני תרומה להכנסת כלה;), זה אני יכולה לתת לך בלי קשר אם את קונה או לא.......... הקונה התחילה לגמגם... לא....... לא......... תודה....
נקודה למחשבה.....

• הוסף לסימניות
ולסוף הסיפור:

בשורה התחתונה של הדברים - הפלורוסנטים דולקים!
אבל המחיר ששילמתי על זה:
1. אחי עבד על זה 3 שעות (כמובן שנשארתי בהרגשת חוסר נעימות, כי כסף הוא לא יקח)
2. כבר יומיים המטבח לא מתופעל כמו שצריך
3. בגלל החגיגה הזאת הילדים הלכו לישון מאוחר
4. וגם קמו מאוחר...

ת'אמת? לא היה מאד שווה!

• הוסף לסימניות
קניתי מוצר אצל עצמאי אחד, שנפלט לו שהוא קונה את המוצר בX ומוכר אותו בP3, אח"כ הוא "נשך" את הלשון שלו כלומר "מה אני מספר לו...".
אמרתי לו מיד שבטח כולם סופרים את הרווחים שלך ולא את ההוצאות שלך...
אחזקת מלאי מיותר של מוצרים (כושלים). אחזקת מקום, משכורת וכו'.
בברכת הרחמן הוא יפרנסנו בכבוד.

• הוסף לסימניות
יש לי כלל שמלווה אותי שנים רבות: כשאני שואל מחיר - אם לא נראה לי אני לא מתווכח עם המוכר, אלא פשוט יוצא מהחנות. כמו שלא הייתי רוצה שיתווכחו איתי על המחיר.
יש לי אינסטלטור קבוע שעושה לי את כל עבודות האינסטלציה השוטפות וגם התשתיות. תמיד נתתי לו מה שביקש גם אם לפעמים נשמע קצת יקר, וכך הרווחתי בעל מקצוע שמרגיש מחויבות ואחריות שהתיקון שלו יפעל כמו שצריך. הוא מרוצה, אני מרוצה וכולם יוצאים בהרגשה טובה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה