דרוש מידע את מדברים בבית אידיש? אולי תוכל/י לעזור לנו.

• הוסף לסימניות
לקינער וועלט יש גם את 'פמפל' שזה ספרון עם עט וכששמים את העט על עצם בספר זה מתחיל לדבר, לשיר, לומר את שם העצם וכו'

• הוסף לסימניות
הקינדער וועלט והקינדר גארטן זה אותו דבר? מי מהם עדיף לילד שרוצה ללמוד אידיש בצורה כמעט עצמאית?
זה לא אותו דבר.
הקינדער וועלט זה ניב אמריקאי חסידי מאד. אני קונה את זה ביפה נוף. לוקחת את הדיסק למחשב ומעבירה לאונקי.
אם את רוצה אני יכולה לשלוח לך במייל את הדיסק להתרשמות.

• הוסף לסימניות
זה כאילו תרגום לאידיש של הספרונים 'אלי לומד'?
זה מנוקד?
זה לא תרגום. זה אותו סגנון.
פשוט ובסיסי עם ציורים שהילדים מבינים לבד מה הסיפור.

כל הדיסקים של קינדער גארטן ומאמע לשון זה שירי ילדות שהילדים מאוד אוהבים. ברמה שיכול להיות דלוק מהרגע שחוזרים מהלימודים ועד שהם נרדמים (או עד שחופרררר)
בעיקרון - דרך מצוינת ללמוד שפה השאלה אם זה ילד שיודע אידיש בסיסית ויבין לפחות את הסיפור הבסיסי או שזה ידבר אליו טורקית
אם זה ילד שיודע כבר קרוא וכתוב (אפילו אם לא באידיש) אז 1000 מילים ראשונות זה מושלם להגדלת אוצר מילים.

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול
הבן שלי התחיל חיידר באידיש ללא ידע בשפה בכלל
איך אני יכולה להקל עליו את הקנית השפה
מה לקנות ומה להשמיע?
תודה!
יש לכם שכנים דוברים אידיש?
הבן שלי כבר יודע ממש טוב מזה שנמצא אצל השכנים. אי פתאום שומעת אותו צועק לשכן במרפסת באידיש
ואני לא מבינה מה הוא אומר :unsure:

• הוסף לסימניות
לדעתי הספרים של קינדערוועלט ומצווה קינדער כתובים בשפה יותר קלה מאלי לומד להזהר באידיש.
לי אישית קל הרבה יותר להקריא אותם לילדים, זה יותר סגנון של אידיש אמריקאית.
הספרים הישראלים לדעתי יותר צריך לשבור את השיניים.
יש אותם בארץ, הם לא זולים אבל הבן שלי חורש עליהם כל הזמן.

• הוסף לסימניות
אידיש זו שפה שנשמעת כמו גרמנית
דִּבְרֵי מי שמימיו לא שמע לא אידיש ולא גרמנית...
(אני שמעתי את שתיהם - לא ומלץ בכלל לתת לילד ספר בגרמנית כדי שילמד אידיש באותיות אנגליות. ראו הוזהרתם!)
הילדים האמריקאים שדוברים אידיש לומדים לקרוא בשלוש שפות במקביל?
לומדים כשפה רק אידיש כולל דקדוק וכו'.
חוץ מזה קוראים כמעט ללא הבנה לשון הקודש וABC.
כשהם גדלים הם אוטומטית מתחילים להבין גם את משמעות המילים העבריות והאנגליות (גם כן הבנה בסיסית מאוד מאוד.)

• הוסף לסימניות
דִּבְרֵי מי שמימיו לא שמע לא אידיש ולא גרמנית...
תודה על האבחון.
שמעתי וקראתי את שניהם
ובשום מקום לא המלצתי ללמוד כך אידיש, אלא הבאתי את המשפט הנ"ל כדי להוכיח שא"א למצוא אידיש כתובה בABC.

• הוסף לסימניות
בארץ - רוב הבנים לא לומדים לקרוא באידיש בכלל, גם בחיידרים שהם על טהרת האידיש,
בבתי ספר שמלמדים באידיש לרוב ילמדו את הבנות דקדוק ותחביר בסיסי לכל הפחות,
וגם זה בד"כ קורה רק כשהקריאה בלשון הקודש מבוססת כבר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה