• הוסף לסימניות
ויאתיו כ-ל לעבדך

קבצים מצורפים

• אjhuייר תשע'ב 066651 (77).jpg
    2.6 MB · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
אני לא יודע איך נראה המקור, אבל העיבוד ממש לא טוב לטעמי.

השחור אטום והלבן נראה שרוף.

• הוסף לסימניות
אבל ההרגשה-מרוממת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כדרלעמר;853646:
אני לא יודע איך נראה המקור, אבל העיבוד ממש לא טוב לטעמי.

השחור אטום והלבן נראה שרוף.

הלבן לא רק נראה שרוף, הוא באמת שרוף,
רק שבמקרה הספציפי הזה זה נראה לי מתאים. זה נותן תחושת זוהר, והאווירה הכללית היא של הוד.
גם האופק הלא מיושר תורם כאן.
בקיצור, כל ה"לא תעשה" יכולים לתרום כשעושים בהם שימוש נכון, וכאן בעיניי השימוש נכון.

ובקטנה - מכיוון אחר לגמרי - לי דווקא לא התאימה הכותרת וכותרת המשנה.
את "א-ל-ו-ל" אני קורא כמין זעקת מוסר ותוכחה, ו"יאתיו כ-ל לעבדך" מתפרש לי כאילו הנה, לבסוף גם הכופרים יכפפו ראשם בפני ה' (הרי זהו כל תכנו של הפיוט).
ייתכן שלא זאת הכוונה אבל אלה הצלילים שאני שומע.
בעיניי התמונה הזאת כל כך מרגשת, לא כי סוף סוף גם הם מבינים שצריך להיכנע בפני המלך ה', אלא כי כבנים רחוקים הם מבקשים קרבה ואהבה. או במילים אחרות - התמונה הזאת לא מעוררת בי מחשבות על ה"רווח" של ה' אלא על הרווח של בניו אהוביו אוהביו, והכותרות לא מבטאות בעיניי את העדינות הנשמתית הזאת.

לא בטוח שאני לגמרי מובן ובכלל אולי זה רק אני.

• הוסף לסימניות
צבי .. גם האטימות של החלקים הכהים היא "לא תעשה" שתורם לתמונה?

• הוסף לסימניות
בס"ד

קובי עוד חבר שלי מהישיבה שנים רבות, מקווה שלא יכעס עלי.

אבל יש בצילום כמה בעיות טכניות כפי שציינו.
לא אסתטי - חתוך. עמוס מידי. ובעיקר הסיטואציה לא ממש מעניינת.

וצבי, הפרשנות שלך מעניינית, אבל אני לא רואה אותה בצילום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכאל דב;854542:
צבי .. גם האטימות של החלקים הכהים היא "לא תעשה" שתורם לתמונה?

אני מודה שהאטימות של השחור, בייחוד באזור העיניים-יד של הדמות הקדמית, לא ממש מוצלחת, אבל בתוך הסגנון הכללי של התמונה זה לא היסטרי בעיניי. בכל אופן הבוהק הלבן וגם החיתוך העמוס משדרגים לדעתי במקרה הזה.

• הוסף לסימניות
התמונה יכלה להיות יפה יותר , עם עריכה שונה.
לא רואה שום טוהר בלבן המסנוור, ובשחור האטום.
גוונים נעימים ורכים יכולים לעשות את העבודה הרבה הרבה יותר.
זו דעתי.

• הוסף לסימניות
מה שדיבר אלי בתמונה הזו, זה שהיא מזכירה מאוד את התמונות של פעם, סוג של נוסטלגיה. ימי קום המדינה וכדו'.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

שמעתי צעקה אדירה ברחוב בו אני גר: א-ל-ו-ל-ל-ל, האותיות המפוסקות היכו בעוצמה הולכת וגוברת בחלוני, ולאחר מכן בנקודה הפנימית שבליבי. התרגשתי כל כך, ורצתי אל המרפסת לבדוק מי מעורר את עצמו. מעורר אותי.

וראיתי אותו, את דסאי, הסדרן ההודי של המכולת השכונתית. הוא עמד ליד קופסאות החלב הטריות של הבוקר, וצווח מול מצלמה, שמאחוריה ניצב לץ מוכר – בעל סטטוס פופולרי, הצמא לחומר טוב ועדכני.

זה חזר על עצמו גם בערב.
שמעתי אותו, את קול השופר מרטיט הנפשות, באמצע סעודת חתונה של קרוב משפחה. ברגש יהודי כמהה תרתי אחר יהודי בעל זקן הדור, המזכיר לכולנו את הימים הנוראים הקרבים ובאים.

לא היה שם אחד כזה. במקומו ראיתי נשפן מוכשר בעל פדחת בורקת, מפגין כישרון נדיר לסחוט מחצוצרה עליזה יללת שופר נשברת, לקול מחיאות הכפיים הסוערות של המסובים.

וזה פגש אותי שוב למחרת.
ראיתי אותם, את הדגים בים, רועדים כל כך, עד שמעוצמת רעידתם נוצרים גלים סוערים, שעליהם גולשים ספורטאים באדישות מקוממת – משל אוגוסט עכשיו, ולא אלול.

ושמעתי אותו קורא בשמי ברוך, והוא יושב לו בשדה, ממתין שאתקרב. ואני מזיע ולבוש בגדים בלויים ומלוכלכים. ולמרות הכול, הוא לי. ורק לי. מחכה שאבוא אליו כמו שאני; שאהיה גם אני לו. ורק לו.

ואין לי כלום באמתחתי. לא הודי זועק, לא חצוצרה חקיינית, וגם לא אקווריום עם דגים רועדים.
רק לב יהודי יחף.
כוסף ומתגעגע.

וזהו, זה הכול.
וזה הכול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה