כללי באזר דיזיין-מותר?

• הוסף לסימניות
מי יודע ממקור מוסמך - מה מקור האובייקטים של באזר דיזיין,
והאם מותר להשתמש בהם לצורך מסחרי?
אשמח לשמוע ממי שכבר ברר זאת בעבר.
תודה רבה!!

• הוסף לסימניות
כתוב בפרוש באתר למטה שמי שרוצה להשתמש באוביקטים צריך לשאול רשות את היוצר ושאין להם אחריות...

• הוסף לסימניות
החומרים בבזאר דיזיין - רובם ככולם, אינם מותרים לשימוש מסחרי ע"פ חוק.
חומרים רבים מקורם מ"שאטרסטוק" ומאתרים אחרים המוכרים גרפיקה ווקטורית בתשלום.

מבחינה הלכתית זו סוגיה נפרדת. כל אחד צריך לנהוג לפי הוראת רבו.

• הוסף לסימניות
אם כבר דיברו על אתר חינמי, הדברים שנכתבו כאן נכונים לגבי כל האתרים החינמיים, או לפחות ברובם, לא כך?
פשוט הסוגיה הזו מעסיקה אותי כבר זמן רב - יש שבטוחים שאתר חינמי מותר לשימוש חופשי, ובדרך כלל זה לא כך...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גיליון;313084:
אם כבר דיברו על אתר חינמי, הדברים שנכתבו כאן נכונים לגבי כל האתרים החינמיים, או לפחות ברובם, לא כך?
פשוט הסוגיה הזו מעסיקה אותי כבר זמן רב - יש שבטוחים שאתר חינמי מותר לשימוש חופשי, ובדרך כלל זה לא כך...

כל אתר לגופו. יש כאלה שאינם דומים לנ"ל

• הוסף לסימניות
סתם שאלה, אם כבר מעלים את הנושא...
איך בכלל יש כזה אתר ושאטרסטוק לדוגמא לא תובעים אותם על זה?
למה פה שהעלו לכאן לדוגמא את "יום יום שי" אמרו שזה אסור חוקי...

• הוסף לסימניות
אולי יש להם אינטרס בפירצה הזו לחומרים שלהם.

• הוסף לסימניות
וסליחה על השאלה, איך בכלל אתר בינלאומי יכול לשמור על זכויות יוצרים? איך הוא יכול לבדוק שבכל מודעה בתכל'ס או בלעניין תהיינה רק תמונות שנקנו כחוק? האם ההקפדה היא רק על משרדי פרסום גדולים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;442659:
וסליחה על השאלה, איך בכלל אתר בינלאומי יכול לשמור על זכויות יוצרים? איך הוא יכול לבדוק שבכל מודעה בתכל'ס או בלעניין תהיינה רק תמונות שנקנו כחוק? האם ההקפדה היא רק על משרדי פרסום גדולים?

הוא לא, וזה גם לא כל כך מפריע לו.

אתה בתור איש קטן צריך לחשוש א. הלכתית, ב. מי יודע מה יכול לקרות? לא שווה לקחת סיכון כאן במדינתנו הקטנה שבה החוק קובע כי הקנס על הפרת זכויות יוצרים הינו לא נגזר משווי הנזק, דהיינו גם אם גנבת תמונה בשווי 40$ תוכל להיקנס ב10,000 שקל?

האמת היא שאני לא חושב שמישהו מאיזה אתר שוודי יראה אי פעם את הפלייאר שלך.
אם כי קרה פעם אחת שהשתמשתי בבלוג (!) בתמונה שעובדה (!) וקיבלתי מייל אזהרה מעורך הדין של האתר (שממנו לקחתי את התמונה הקטנה) להסרה מיידית של התמונה.
לדעתי הם מצאו את התמונה באמצעות מנוע חיפוש על פי תמונות. אז ככה שבפרוייקטטים ברשת הייתי ממליץ להיזהר.
כמובן, אין בכל האמור לעיל בנוגע לדע(ו)ת ההלכה בנושא.

• הוסף לסימניות
רק עכשיו אני שמה לב שעניתי לשאלה שנשאלה לפני שנה.
האתר הזה, באזר דיזיין, באמת מוזר, כי האתרים הגדולים של התמונות מפרסמים אצלם קבוע, ונראה שאפילו יש קשר מסחרי ביניהם. אז איך יתכן שהחומרים שכן ניתנים להורדה אינם חינמיים?

• הוסף לסימניות
אולי ההכנסות שיש מהתביעות גבוהות יותר

מההכנסות מהמכירות??

• הוסף לסימניות
באמת הם תובעים כאן בארץ? אני רואה המון פרסומות במקומונים שיש בהם תמונות מאתרים מחו"ל כדוגמת הילדים שהעלו כאן לג'ימייל, וזה בפרסומות לא מושקעות בכלל כך שלא נראה לי סביר שקנו תמונות בשבילם, מישהו שמע על תביעה כלשהי או שהבעיה היא רק מבחינה הלכתית?

• הוסף לסימניות
"כדוגמת הילדים שהעלו כאן לג'ימייל, וזה בפרסומות לא מושקעות בכלל כך שלא נראה לי סביר שקנו תמונות בשבילם, מישהו שמע על תביעה כלשהי או שהבעיה היא רק מבחינה הלכתית?"

ראיתי את הילדים האלה מככבים גם בפרסומים של משרדי פרסום נחשבים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י orli_dimri;442740:
"כדוגמת הילדים שהעלו כאן לג'ימייל, וזה בפרסומות לא מושקעות בכלל כך שלא נראה לי סביר שקנו תמונות בשבילם, מישהו שמע על תביעה כלשהי או שהבעיה היא רק מבחינה הלכתית?"

ראיתי את הילדים האלה מככבים גם בפרסומים של משרדי פרסום נחשבים.

במשרדי פרסום נחשבים אני לא חושדת שהם הורידו בלי לשלם

• הוסף לסימניות
אם כך, מה עושים אם רוצים משם תמונה? איפהאני רואה את פרטי היוצר? יש שם בפירוש בדף הראשי תמונות שכתוב שהם לשימוש מסחרי גם כן...
בואו נשאל - מה אתם עושים?
ואם מצאתי תמונה בגוגל, מה אז? איך אני יוצרת קשר עם הצלם?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה