באיזה גיל ללא גלגלי עזר?

• פותח הנושא ari
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
בני בן 3.5 מנסה לשכנע אותי להוריד לו את גלגלי העזר באופניים (לחץ חברתי בגן)
המוטוריקה הגסה שלו לא משהו...
האם יכול להיות שבגיל כזה הילדים בגן כבר בלי גלגלי עזר או שרק מדברים.. (יש שם ילדים גם בני 4)

• הוסף לסימניות
אפשר לנסות רק לעקם טיפה כלפי מעלה את הברזל שמחבר את גלגלי העזר, כך שאם הוא לא נוסע טוב עדין תהיה לו תמיכה.

• הוסף לסימניות
זה לא תמיד קשור למוטוריקה גסה אלא לשיווי משקל, ויכול להיות שהוא באמת מסוגל
גם אני הייתי דבר ראשון מנסה ומעלה לו את הגלגלי עזר כלפי מעלה כדי שח"ו הוא לא יפול, ושעדיין תהיה לו תמיכה אם עדיין אינו מסוגל.

• הוסף לסימניות
אם הוא מאד רוצה - זאת אומרת הוא עצמו לא מפחד.

תורידי,
תוך כמה ניסיונות הוא יצליח.
הכל תלוי במוטיבציה שלו , רק חשוב שהאופניים מותאמים לגובה שלו כך שמייד כשירגיש שהוא מאבד שיווי משקל יוכל להוריד את הרגליים.

• הוסף לסימניות
בדכ ילדים עושים את הצעד הזה לבד.
שכן שלי עוד לא בן 3 כבר מהחופש הגדול בלי גלגלי עזר.
החל מגיל 3 זה כבר נורמלי ותלוי בשוווי משקל שהילד צריך ללמוד אותו ע"י התנסות וטעיה

• הוסף לסימניות
את יכולה להוריד גלגל אחד, לא האמנתי שכך עושים, אבל אצל הבן שלי זה עבד יופי

• הוסף לסימניות
זה תרגול מעולה למוטוריקה הגסה.
תורידי, תני לו לנסות.

בעלך אולי יכול לעזור לו לתרגל - אם הוא בקטע.

• הוסף לסימניות
מרפאה בעיסוק אמרה לי שמגיל 5-6 זה הנורמה להשתלט על הקושי בשווי משקל על אופנים, אבל ראיתי גם ילד בן 4 שעשה זאת בכח רצון חזק ואימון מפרך, תני לו לנסות ואל תשברו אם לא יצליח בשלב זה...;) בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י MINAM;1480148:
מרפאה בעיסוק אמרה לי שמגיל 5-6 זה הנורמה להשתלט על הקושי בשווי משקל על אופנים, אבל ראיתי גם ילד בן 4 שעשה זאת בכח רצון חזק ואימון מפרך, תני לו לנסות ואל תשברו אם לא יצליח בשלב זה...;) בהצלחה
מכיר בשכנותי ילדים בני 3 שנוסעים על אופנים (בלי גלגלי עזר) בקלילות רבה. זה תלוי יותר באופי של ההורים ובקלילות שהם משדרים לילד.

• הוסף לסימניות
בכל אופן זה מאוד מוקדם (3.5).
זה שיש ילדים שכן מצליחים - זה עדיין לא אומר שזה הנורמה.
ומה שמדברים בגן? את יודעת, ילדים....
הבת שלי (4) למדה על גלגלי עזר רק בגלל שהחברות אמרו שהן נוסעות בלי וכו'
יום אחד כשהיו אצלה כמה חבר'ה היא גילתה שאף אחת (!) לא יודעת
תרימי לו טיפה את הגלגל ושיגיד שהוא גם כבר בלי...

• הוסף לסימניות
אצלנו ניסינו עם הבן שלי, ולא הלך (זותומרת, נסע...;))
מישהו המליץ לנו מניסיונו לתת לו אופנים קטנות ונמוכות מאד, שזה מונע ממנו את הפחד מנפילה, כי בכל מקרה זה ממש קרוב לרצפה ובשניה הוא מתייצב ועומד, ובכלל לא נופל.
ניסינו - ולא יאמן באיזו מהירות הוא הצליח!!!
אח''כ עברנו לאופנים שלו, קצת יותר גבוהות, ו...הצליח גם!
שווה לנסות!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה