באיזה חברה אתה ממליץ לפתוח חשבון מסחר עצמאי?

• סה"כ מצביעים
    197
  • הוסף לסימניות
תראה את הווליום הכמות מניות שנסחרת בארה"ב גבוהה הרבה יותר.
יש כאן בארץ מניות שהמסחר ביום שלהם מסתכם ב40 אלף שקל
חשבתי שאתה מתכוון לעומת ETF
איך אפשר לקרוא דוח של חברה או לשמוע שיחת משקיעים בלי אנגלית
אין צורך ביותר מ-20 מילים וגוגל/גיפיטי
מי שיודע לקרוא דו״ח בעברית יודע גם באנגלית ובכל שפה(לא מדבר על GAAP IFRS וכד)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
תראה את הווליום הכמות מניות שנסחרת בארה"ב גבוהה הרבה יותר.
יש כאן בארץ מניות שהמסחר ביום שלהם מסתכם ב40 אלף שקל

איך אפשר לקרוא דוח של חברה או לשמוע שיחת משקיעים בלי אנגלית
הדיון הוא על 'ברוקר', לא על 'מניות'.
מי שוקנה מדדים, אין לו שום צורך בדוחות חברה או שיחת משקיעים.
ומי שקונה מניות בפרטנות, אז הוא מראש צריך להחליט האם הוא הולך על מניות ישראליות בלד או גם חוליו"ת.
אין קשר לברוקר.

• הוסף לסימניות
הדיון הוא על 'ברוקר', לא על 'מניות'.
מי שוקנה מדדים, אין לו שום צורך בדוחות חברה או שיחת משקיעים.
ומי שקונה מניות בפרטנות, אז הוא מראש צריך להחליט האם הוא הולך על מניות ישראליות בלד או גם חוליו"ת.
אין קשר לברוקר.
בודאי שיש היכולות ניתוח טכני והגישה למידע המסחרי של החברה והמלצות אנלסטים גישה לטרדינג ויו סיקינג אלפא יכולות לבצע פקודות מסובכות וכו.. שאינטקראקטיב נותנת ללקוחות שלה בחינם אין בשום ברוקר אחר בארץ שנותן דברים שקרובים לזה.

• הוסף לסימניות
בודאי שיש היכולות ניתוח טכני והגישה למידע המסחרי של החברה והמלצות אנלסטים גישה לטרדינג ויו סיקינג אלפא יכולות לבצע פקודות מסובכות וכו.. שאינטקראקטיב נותנת ללקוחות שלה בחינם אין בשום ברוקר אחר בארץ שנותן דברים שקרובים לזה.
בקיצור:
יש עוד פיצ'רים של IB שלא יהיו רלוונטיים למי שלא דובר אנגלית.
אבל גם למי שבברוקר ישראלי אין את זה.
זה לא שיש לו את זה בעברית.

• הוסף לסימניות
האם יש סיבה לא לפתוח באינטראקטיב ישראל? [בעיקרון יש להם את כל המעלות - למי שחייב שירות בעברית]
יש משהו בנושא הרגולטורי?

• הוסף לסימניות
האם יש סיבה לא לפתוח באינטראקטיב ישראל? [בעיקרון יש להם את כל המעלות - למי שחייב שירות בעברית]
יש משהו בנושא הרגולטורי?
בפורום פה יש מרתיעים בגלל הרגולטור הקפריסאי. ומאד ייתכן שיש דברים בגו.
במציאות יש להם הרבה לקוחות ואני אישית מכיר אנשים חכמים נבונים ומבינים בשוק ההון ברמות הכי גבוהות שיש וטוענים חי וקיים שאין שום בעיה ואני יודע שהם אישית מנהלים שם חשבון שלהם ללא חשש.
היתרונות על פני העולמי זה שירות עברית וניכוי מס במקור עי צד ג ( למה זה טוב ? לא יודע. למי שאין רוח זה קצת מעיק להגיש עצמאי. אני מעדיף לשלם פעם בשנה )
חסרונות הרגולטור והעמלות יותר יקרות אבל יותר זולות מהברקורים בארץ.
לגבי הרגולטור אולי ל @דניאל נבון יש מידע חדש בשבילנו
ותודה דניאל על האקסל לניהול הוצאות איזו השקעה הכי טוב שראיתי וראיתי מלא

ג.נ. יש לי חשבון בעולמי ובאקסלנס ומאד מרוצה משתיהם . בסוף זה בחירה שולית ניתנת לשינוי והכי חשוב להתחיל לחסוך ולשחק את המשחק ולא לדחות בגלל זה
לא המלצה לפעולה

• הוסף לסימניות
יש משהו בנושא הרגולטורי?
תלוי בהיקף המסחר שלך ובגודל התיק - הפרש בעמלות יכול להגיע להמון כסף בתמהיל מסוים

• הוסף לסימניות
בפורום פה יש מרתיעים בגלל הרגולטור הקפריסאי. ומאד ייתכן שיש דברים בגו.
במציאות יש להם הרבה לקוחות ואני אישית מכיר אנשים חכמים נבונים ומבינים בשוק ההון ברמות הכי גבוהות שיש וטוענים חי וקיים שאין שום בעיה ואני יודע שהם אישית מנהלים שם חשבון שלהם ללא חשש.
היתרונות על פני העולמי זה שירות עברית וניכוי מס במקור עי צד ג ( למה זה טוב ? לא יודע. למי שאין רוח זה קצת מעיק להגיש עצמאי. אני מעדיף לשלם פעם בשנה )
חסרונות הרגולטור והעמלות יותר יקרות אבל יותר זולות מהברקורים בארץ.
לגבי הרגולטור אולי ל @דניאל נבון יש מידע חדש בשבילנו
חברת האם של אינטראקטיב ישראל היא אכן קפריסאית למיטב ידיעתי.

אבל החשבון עצמו נפתח באינטראקטיב ארה"ב (עבור מי שבוחר ברגולציה אמריקאית), כנ"ל מערכת המסחר ושאר הדברים בסגנון הזה.
גם ביצוע העברה הכספית הוא ישירות לחשבון של אינטראקטיב ארה"ב ולא לאינטראקטיב ישראל בדרך כלשהי.

אני לא מכיר שהיה איתם בעיה עד היום והם חברה יחסית ותיקה בשוק הישראלי,
אבל שכל אחד יבחר מה שנכון עבורו.
ותודה דניאל על האקסל לניהול הוצאות איזו השקעה הכי טוב שראיתי וראיתי מלא
תודה רבה כיף לשמוע (:
בסוף זה בחירה שולית ניתנת לשינוי והכי חשוב להתחיל לחסוך ולשחק את המשחק ולא לדחות בגלל זה
צודק לגמרי, אפשר גם במעלה הדרך לייעל אם רוצים ולא חייבים להישאר תמיד באותה חברה.

• הוסף לסימניות
בסוף זה בחירה שולית
מאמר די מכונן ברוח הדברים. אם כי נושא הרגולטור הוא כן מהיותר חשובים.

• הוסף לסימניות
סתם רוצה להבין.
אותם אנשים חכמים ונבונים, לא יודעים אנגלית?
למה הם הלכו למתווך הזה, ולא ישר ל IB?
(ניכוי במקור זה חדש, התחיל רק ב 2024)

• הוסף לסימניות
חברת האם של אינטראקטיב ישראל היא אכן קפריסאית למיטב ידיעתי.

אבל החשבון עצמו נפתח באינטראקטיב ארה"ב (עבור מי שבוחר ברגולציה אמריקאית), כנ"ל מערכת המסחר ושאר הדברים בסגנון הזה.
גם ביצוע העברה הכספית הוא ישירות לחשבון של אינטראקטיב ארה"ב ולא לאינטראקטיב ישראל בדרך כלשהי.
החשבון שלך אכן בעולמי.
אבל למתווך הזה יש גישה מלאה לחשבון שלך.
אם עובד שלהם מועל מחר - אין לך מה לעשות.

(ואגב, הבחירה שלהם בשם הכל כך מבלבל 'אינטראקטיב ישראל', כשהם בכלל מתווך קפריסאי, לא מוסיף לאמון שלי בהם.)

• הוסף לסימניות
סתם רוצה להבין.
אותם אנשים חכמים ונבונים, לא יודעים אנגלית?
למה הם הלכו למתווך הזה, ולא ישר ל IB?
(ניכוי במקור זה חדש, התחיל רק ב 2024)
אני מעריך שהרבה אנשים התחילו את דרכם דווקא באינטראקטיב ישראל בזכות האפשרות להימנע מחוק PDT שחל באינטראקטיב העולמי.
(מי שלא מכיר חוק PDT למעשה מגביל מסחר יומי בתיקים הנמוכים מ 25,000$, ניתן לבצע רק עד 3 פעולות מסחר תוך יומי ב5 ימי מסחר).

זה היה היתרון העיקרי שלהם עד שהגיע גם הנושא של ניכוי המס שהתחיל בשנה שעברה.

• הוסף לסימניות
החשבון שלך אכן בעולמי.
אבל למתווך הזה יש גישה מלאה לחשבון שלך.
אם עובד שלהם מועל מחר - אין לך מה לעשות.
אני לא יודע אם יש גישה עד כדי כך מלאה, הרי הכסף יוצא מחשבון בנק X לאינטראקטיב העולמי ומחויב לחזור אליו.
לכן מעילת כספים בצורה ישירה לדעתי פחות אפשרית (הרי לא ניתן למשוך לחשבון אחר את הכסף אלא רק לחשבון של הלקוח והכסף עצמו מגיע מאינטראקטיב העולמי כי כאמור גם ההפקדה הלכה אליהם ישירות).
* אבל שוב זוהי רק השערה שלי, אני לא חקרתי זאת אלא סך הכל מקיש מאיך שראיתי שזה עובד בכל בתי ההשקעות והברוקרים שהייתי בהם עד היום.

טענה נוספת שניתן להעלות זה שהעובד יתחבר לחשבונות של כל הלקוחות (או חלקם), ירכוש את מניה ABC ויקפיץ את המחיר שלה ואז ימכור לכולם "על הראש".
כזה מקרה כבר מסבך אותו בהרצת מניות ובעיות עם האמריקאים שאני לא חושב שמי שיש לו קצת שכל ירצה להסתבך בה.
במיוחד שהוא עובד של אינטראקטיב וידוע בדיוק מי הוא ומתי ביצע את הפעולה,
כנראה גם מחלטים לו את הכסף באותה שניה במקרה כזה ואין סיבה שהכסף לא יחזור חזרה ללקוחות.

חוץ מזה אני לא יודע עוד איזה טענות וסיכונים ניתן להעלות בנושא,
קראתי שרשורים רבים מהשנים האחרונות בסולידית וגם שם לא השתכנעתי שיש סיכון יותר מדי מיוחד (מעבר לסיכון שיש בכל ברוקר כולל אינטראקטיב העולמי).

בכל אופן זוהי דעתי האישית, שכל אחד יבצע את הבדיקות שלו ויבחר מה שנכון עבורו.
באופן אישי בתור אחד שמדי יום משוחח עם משקיעים וסוחרים אני אגיד שהרבה ישראלים לא מסתדרים עם אנגלית אפילו הבסיסית ביותר.
עצם זה שיש שירות בעברית זה יתרון מאוד משמעותי עבורם ולפעמים זה החסם של אנשים רבים.
בתור כאלה שמסתדרים עם אנגלית קל לנו להחליק את השיקול הזה, אבל הוא לא כזה פעוט.
כמו שאני לא הייתי מעלה בדעתי להירשם למערכת מסחר בספרדית אז יש מצב שאותם אנשים שלא מסתדרים עם אנגלית חושבים ככה על מערכת בשפה האנגלית.

* גילוי נאות: אני מרוויח מאינטראקטיב ישראל.

• הוסף לסימניות
אני לא יודע אם יש גישה עד כדי כך מלאה, הרי הכסף יוצא מחשבון בנק X לאינטראקטיב העולמי ומחויב לחזור אליו.
לכן מעילת כספים בצורה ישירה לדעתי פחות אפשרית (הרי לא ניתן למשוך לחשבון אחר את הכסף אלא רק לחשבון של הלקוח והכסף עצמו מגיע מאינטראקטיב העולמי כי כאמור גם ההפקדה הלכה אליהם ישירות).
* אבל שוב זוהי רק השערה שלי, אני לא חקרתי זאת אלא סך הכל מקיש מאיך שראיתי שזה עובד בכל בתי ההשקעות והברוקרים שהייתי בהם עד היום.

טענה נוספת שניתן להעלות זה שהעובד יתחבר לחשבונות של כל הלקוחות (או חלקם), ירכוש את מניה ABC ויקפיץ את המחיר שלה ואז ימכור לכולם "על הראש".
כזה מקרה כבר מסבך אותו בהרצת מניות ובעיות עם האמריקאים שאני לא חושב שמי שיש לו קצת שכל ירצה להסתבך בה.
כנראה גם מחלטים לו את הכסף באותה שניה במקרה כזה ואין סיבה שהכסף לא יחזור חזרה ללקוחות.

חוץ מזה אני לא יודע עוד איזה טענות וסיכונים ניתן להעלות בנושא,
קראתי שרשורים רבים מהשנים האחרונות בסולידית וגם שם לא השתכנעתי שיש סיכון יותר מדי מיוחד (מעבר לסיכון שיש בכל ברוקר כולל אינטראקטיב העולמי).

בכל אופן זוהי דעתי האישית, שכל אחד יבצע את הבדיקות שלו ויבחר מה שנכון עבורו.
באופן אישי בתור אחד שמדי יום משוחח עם משקיעים וסוחרים אני אגיד שהרבה ישראלים לא מסתדרים עם אנגלית אפילו הבסיסית ביותר.
עצם זה שיש שירות בעברית זה יתרון מאוד משמעותי עבורם ולפעמים זה החסם של אנשים רבים.
כמו שאני לא הייתי מעלה בדעתי להירשם למערכת מסחר בספרדית אז יש מצב שאותם אנשים שלא מסתדרים עם אנגלית חושבים ככה על מערכת בשפה האנגלית.

* גילוי נאות: יש הטבה לאינטראקטיב ישראל אצלי באתר.
שכוייח דניאל . מה לגבי פתיחת חשבון במקביל למי שיש כבר חשבון בעולמי, ביררת לגבי זה?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני מעריך שהרבה אנשים התחילו את דרכם דווקא באינטראקטיב ישראל בזכות האפשרות להימנע מחוק PDT שחל באינטראקטיב העולמי.
בשביל זה נראה לי מספיק לבקש להיות ב IB רגולציה אירופית (או הונגקונג).

בכל מקרה, לזכור שהניכוי מס במקור מבטל את האפשרות של מכירה בשכבות, שזה אחד מפיצ'רים של IB.

• הוסף לסימניות
יכול לצאת לכל בנק שנושא את שמך.
(וכמובן שם זה דבר גמיש מאד.)
(ולא רק החשבון שממנו אתה מפקיד בקביעות)
איזה בעיה עם האמריקאים?
הוא יכול לעשות את זה על מניה לא אמריקאית, מה הקשר של אמריקה?
מי מחלט?
זה קפריסין, חבוב.
אני מסכים.
אבל הוא דיבר על סוחרים מוכשרים חכמים ונבונים, בד"כ גם יודעים אנגלית
אגב, אני לא יודע אנגלית, ובכל זאת מסתדר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה