התייעצות באיזה סכום אתם קונים מתנה לבר מצווה של אחיינים

• הוסף לסימניות
מה הסכום שאתם מקדישים לספרי בר מצווה בכלל ושל אחיינים ושכנים בפרט? 20? 50? 100? יותר?
האם אתם מתחשבים בעלות הנסיעה לשמחה?

• הוסף לסימניות
מה הסכום שאתם מקדישים לספרי בר מצווה בכלל ושל אחיינים ושכנים בפרט? 20? 50? 100? יותר?
האם אתם מתחשבים בעלות הנסיעה לשמחה?
לדעתי יש הבדל גדול בין שכן לבין אחיין.
במשפחה אתה מחויב יותר.

והמתנה לא אמורה להיות קשורה למחיר שעלה לך הדרך...

• הוסף לסימניות
לדעתי יש הבדל גדול בין שכן לבין אחיין.
במשפחה אתה מחויב יותר.

והמתנה לא אמורה להיות קשורה למחיר שעלה לך הדרך...
נכון מאוד.
לדעתי פחות מ30 ש"ח אפילו לשכן
זה מעליב, היום אין ספר קודש פחות
מ50 ש"ח.
עד היום אני זוכר (וזה היה לפני הרבה זמן) שכן
שהביא לי לבר מצווה צ'ק על סך 20 ש"ח...
למרות שאז 20 ש"ח היה כמו 40 היום לפחות.
מצד שני הוא הרוויח שאני זוכר אותו עד היום אז אולי זה כן טוב...

• הוסף לסימניות
עלות הנסיעה לשמחה זה ממש לא קשור
וקשה מאד לענות על הסכום כי הוא משתנה לפי הקירבה
אני לאחיינים קונה בסביבות השבעים ש"ח

• הוסף לסימניות
כ-50 ש"ח אם מביאים לבד.

בשנים האחרונות אנו מתארגנים- האחים והאחיות- למתנה משותפת משמעותית.
כ-40 למשתתף.

בעבר היה נהוג לתת לבר מצווה מתנה רק לחתן הבר מצווה.
עם התרווחות המנהג לתת "צ'ק" להורים- בעלי השמחה, נוצר מצב שחתן הבר מצווה לא ממלא ספריה כבעבר:(
לכן יזמנו את הרכישה המשותפת בנוסף למתנה להורים.

• הוסף לסימניות
אנחנו קונים לאחיינים מצד אחד בסביבות 100 ש"ח ומהצד השני בסביבות 200 ש"ח, זה נוצר בעקבות ההבדל ברמת הקשר וסגנון המשפחה.
כמובן לא חושבים בכלל על עלות הנסיעה לארוע, ולא רואים כל קשר.
קונים סט ספרי קודש.

לשכנים רגילים אנחנו לא קונים מתנות לבר מצווה, (מאמינה שלשכנים ממש קרובים כן, לא זוכרת את האירוע).

• הוסף לסימניות
אנחנו מביאים להורים על כל מנה בסביבות ה-200, 250 ש"ח.
ולאחיין ספר טוב עטוף עם הקדשה וכו...
ולשכנים מביאים כסף רק על המנות.- בלי מתנה.(תלוי קרבה)

• הוסף לסימניות
שלא יקחו אותי בשום אופן למקומות אחרים.. כולנו בנים אהובים, אבל אם אינני טועה יש הבדל משמעותי בגודל האירוע המקובל בין העדות הקדושות בעם ישראל, ולכן יתכן שאלו שהאירוע אצלם יותר ברמה באופן אוטומטי האורחים נותנים מתנה יותר גדולה שמתאימה לסטנדרט, כך שהתגובות כאן לא בהכרח משקפות מה מקובל בכל חוג.

• הוסף לסימניות
לאחיין שלי שמנו מעטפה (מכובדת) ועוד מתנה של ספרים בשווי של כ- 250 300 שח

• הוסף לסימניות
שכנים ואחיינים זה שתי דברים נפרדים!
שכנים תלוי בקרבה ובקשר ובכמה רוצים להשקיע,
באחיינים - מה שעושים אצלינו במשפחה זה כל משפחה (10 סכ"ה אז 9 ללא משפחת החתן) משלמת 70 ש"ח... (תעשו חשבון כמה בסוף)
כמובן שזה משתנה בגודל המשפחה.....

• הוסף לסימניות
בקיצור, פחות מ50/40 לאחיין לא קיים?!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה