דרוש מתכון באיזה צבע הבטטה?

• הוסף לסימניות
זה בטטה לבנה, זן מיוחד שנחשב יותר בריא
יש בו פחות סוכר
כמדומני שאפשר להשתמש בה כמו בטטה רגילה רק אין את הצבע היפה של הבטטה הכתומה
אולי לשלב את זה בתוך שמנת או גבינות, סוג של הפתעה בטעמים

• הוסף לסימניות
קניתי בטטה ארוכה עם קליפה כהה במעט, קילפתי אותה ומה גיליתי?
באיזה צבע היא באמת??
לבן!

מישהו נתקל פעם? הטעם רגיל? מה עושים עם דבר כזה?
תודה רבה!
אולי בטטה לבקנית?
איזה טעם יש לה? כמו של בטטה כתומה רגילה?

• הוסף לסימניות
בטטה לבנה זה פשוט...בטטה בצבע לבן..
זה קצת פחות מתוק אבל זה בטטה לכל דבר
אני חושב שזה עוד דבר ששמיטה מחדשת לנו..
יבואנים מיבאים מכל העולם תוצרת שלא מוכרת לנו בארץ

• הוסף לסימניות
אולי בטטה לבקנית?
איזה טעם יש לה? כמו של בטטה כתומה רגילה?
תנסי לקלף עוד אחת מאותה שקית
אם גם היא לבנה זה פשוט זן אחר של בטטות
תכלס- היתה לי רק אחת, פרסתי אותה לעיגולים קטנים וטיגנתי
יצא חמוד- משו בין תפו"א לבטטה (לא מדי מתוק)
היה מעניין רק בשביל לדעת שקיימים דברים כאלו.....

• הוסף לסימניות
1663830122833.png

• הוסף לסימניות
גם אני זכיתי השבוע להפתעה הנ"ל.
חשבתי אולי חסר לה ברזל, אנמית כזו,
אולי יש לה חזרת ;)? (ככה היא נראית..)
תכלס זה היה דק דק במסטר סלייסר ועם בצל ופטריות עבור מילוי, אז לא נורא
על כל פשעים יכסה בצק.

• הוסף לסימניות
ולבטטות הלבנות שיש עכשיו יש טעם זוועתי...
האוכל יוצא לא טעים...
איזה יבול זה הלבן?

• הוסף לסימניות
בשבוע שעבר קניתי גם בטטה והיא היתה לבנה,
המרקם היה ספוגי, טיגנתי קוביות והטעם היה דומה לבטטה הכתומה.
היום בחנות גירדתי מעט עם הציפורן כדי לראות את צבע הבטטה,
זה היה לבן ולא קניתי.

• הוסף לסימניות
זה מחול נכון
בשבוע שעבר קניתי גם בטטה והיא היתה לבנה,
המרקם היה ספוגי, טיגנתי קוביות והטעם היה דומה לבטטה הכתומה.
היום בחנות גירדתי מעט עם הציפורן כדי לראות את צבע הבטטה,
זה היה לבן ולא קניתי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

במסגרת השיפוצון מתוכנן ארון ספרים לסלון בעז"ה
אני בשלב בחירת החומרים ונתקעת בכמה נקודות
מצרפת את השרטוט של הארון, הוא כבר אחרי הרבה חשיבה, לא מאמינה שנשנה פה משהו, אבל שיהיה בסיס להבנה
1767053837294.png
בסיס הארון הינו פורמייקה
הדלתות האטומות + המגירות - צבע בתנור בהיר בגוון הפורמייקה בדיוק, או שבסופו של דבר נבצע אותם בפורמייקה גם כן
הבעיה שלי היא איך לבצע את המסגרות לזכוכית, להשראה לקחתי למשל את התמונה הזו מפרוג:
20230326_111554.jpg
אני מנסה להבין מהו הצבע הכהה פה? צבע בתנור כ"כ כהה וכ"כ מבריק? הנגר טוען שלא מכיר כזה צבע? פורמייקה? זה לא נראה לי, פורניר אולי? גם לא רואים פה את החיבורים של הקנטים
מישהו יודע לומר לי?

שאלה שניה
אני רוצה לסייד את הסלון בצבע זהה לפורמייקה הבסיסית
רואה פה בפרוג המלצות על 409T של פורמקס ביחד עם 1549 לקיר
אבל אני יותר מתחברת לצבעים בהירים יותר, 1548, 1541...
יש פורמייקות בגוון דומה לאחד מהם? מישהו מכיר?

שאלה שלישית ששאלתי כבר בנושא הקודם שפתחתי פה, אבל לא קיבלתי תשובה
האם מקובל היום לצבוע את התקרה אותו דבר כמו הקיר? זה מתקבל יפה? או סתם ככה לשים גוון בתקרה?
אם כן - באיזה צבע?
הקבלן טוען שצבע בתקרה חובה שיהיה צבע ייעודי לתקרה דווקא ולא צבע קיר
אבל הבנתי שזה גם גוונים אחרים ומניפות אחרות, וגם הרבה יותר יקר
מה עושים?

תודה רבה רבה מראש על כל תגובה
הפורום הזה עוזר לי ממש
שמחה להצטרף להיות חלק ממנו
ואם מישהו החליט כך, מי אמר שאי אפשר לחשוב אחרת?

אז אתמול בלילה עלה לי הרעיון בראש, היום יישמתי.

דונאט משפחתי ע-נ-ק בקוטר של 25 ס"מ. ממולא בקרם פטיסייר עשיר ומעל גנאש שוקולד מריר ומעליו שוקולד ורוד וסוכריות.
בהגשה, פורסים פרוסה לכל סועד.- ואז מתגלה המילוי הנוזלי והטעים הזה....אין כמו קרם פטיסייר.
IMG_2261_1024x682.jpg
נכון, התמונה חשוכה, עמכם הסליחה.
שימו לב ליחס בין גודל הדונאט לאלו של מכשיר המולטי.

איך מכינים?
נצטרף סיר בקוטר גדול.
שמן בגובה של כ-6 ס"מ

בצק של סופגניה, כל מתכון יתאים.

קרם פטיסייר קנוי או ביתי. כ-400 גרם קרם.

200 גרם שוקולד מריר+125 מ"ל ריצ' לגנאש
150 גרם שוקולד לבן + צבע מאכל ורוד ייעודי לשוקולד + 1 כף שמן
סוכריות לקישוט עוגה
*ראו הערות בסוף

אחרי התפחת הבצק מכינים כדור בצק ענק בקוטר של כ-22 ס"מ. מניחים על ניר אפיה וקורצים ממרכזו עיגול. מכסים בניילון ומתפיחים 20 דקות. אם החור הצטמצם בגלל ההתפחה, קורצים את העיגול הפנימי מחדש.
מחממים שמן לטיגון בסיר רחב.
חותכים את ניר האפיה סביב הדונאט. משאירים שוליים של כ-2 ס"מ מסביב.
כשהמן חם מספיק [קיסם שננעץ בו מבעבע סביב קלות], מרימים בזהירות את ניר האפיה ומורידים לתוך השמן עם ניר האפיה כלפי מטה. לאחר כ-15 שניות טיגון יהיה אפשר להסיר את ניר האפיה. מטגנים כ-8 דקות מכל צד על להבה לא גדולה מדי, כדי שהדונאט לא יקבל צבע כהה מדי לפני שיהיה מוכן.
מוציאים בעזרת תרווד מכל צד של הדונאט ומניחים על ניר סופג להתקררות מוחלטת.

לאחר שהדונאט התקרר לגמרי, ממלאים שקית זילוף עם צנטר בעל פיה ארוכה בקרם פטיסייר, הופכים את הדונאט לצד התחתון שלו וממלאים סביב הקוטר של הדונאט בנקודות במרווח של כ-1.5 ס"מ זה מזה. מחוררים חור עם הצנטר, מזלפים פנימה קרם בכמות נדיבה, אבל לא כזו שתברח כולה החוצה, חוזרים על פעולה זו בהרבה נקודות סביב הקוטר של הדונאט.
הופכים על רשת שמונחת במעט הגבהה מעל ניר אפיה.

מכינים גנאש ויוצקים על הדונאט שייזל לכל הצדדים ויכסה את כולו. לאחר כ-2 דקות מרימים את הרשת ומעבירים אותה למגש ולמקרר להתקשות של הגנאש. את הגנאש העודף שנזל על ניר האפיה שומרים בכלי במקרר לשימוש אחר.

לאחר שהגנאש התקשה לחלוטין, ממיסים שוקולד לבן עם שמן, מוסיפים צבע מאכל ייעודי לשוקולד. ממתינים שהשוקולד הורוד לא יהיה חם, אבל עדיין נוזלי ויוצקים סביב הדונאט מלמעלה באופן שייצור נטיפים לצדדים סביב הדונאט, זורים סוכריות ומעבירים למקרר להתקשות של השוקולד הורוד.
מעולה בהקפאה.
מפשירים לפני ההגשה
IMG_2265_1024x682.jpgIMG_2262_1024x682.jpg

*אפשר לוותר על השוקולד הורוד ולפזר סוכריות על הגנאש או להמיר סוכריות בקרוקנט.
ריססו של תרסיס זהב על דונאט עם קרוקנט על גנאש ישווה לו מראה יוקרתי במיוחד.

חנוכה שמח לכולם!

הערה- אפשר לאפות את הדונאט בתנור. מרססים בתרסיס שמן בנדיבות כשנכנס לתנור ועד פעמיים המהלך האפיה.
כמובן לא אותו דבר, אבל למי שלא רוצה לטגן, ורוצה בכל זאת להכין...
ב"ה הגענו לדירה שלנו
כלומר עומדים לעבור אליה בעוד חודש+
הדירה כרגע לא נעימה למגורים
ורציתי להתייעץ לגבי כמה נושאים
מצרפת תמונות של הדירה כרגע

1. חיפוי רצפה פרקט, יש למישהי המלצה למקום איכותי? אין לי תקציב כרגע להחליף בכל הבית ריצוף
דבר נוסף באותו ענין, מה עושים עם הפאנלים? להוריד ולהצמיד סרגל קרניז?
2. יש לי כבר קרניז נחמד בכל הבית, כולל הסלון, הומלץ לנו על לדים בתוך הקרניז וכן ריבוע לדים בתקרה-ללא גבס+נברשת
חשבתי על טפטים בקירות, בעצם קיר כח אחד ושאר הקירות צבועים בשמנת
אבל, אני נורא אוהבת ירוק, והצבעים כרגע הם שמנת וונגה בריהוט, הווילון גם יהיה שמנת, מומלץ יותר שמנת?
3. תאורה, התאורה במסדרון ובשירותים, מזכירה תאורת אינקוויזיציה או מרתפי שב"כ... ממש עשה לי רע, חשבתי על לדים נחמדים, מה מומלץ?
מישהו המליץ לי במסדרון לשים שוב, לדים בתוך הקרניזים, ועוד כמה מנורות מעוצבות מהקיר, חשבתי גם לחפות את קירות המסדרון בטפטים שמנת
4. כיור לנטילת ידיים במסדרון, א' הארון שבור והקרמיקה מחרידה, חשבתי שארון אני אקנה באיקאה+כיור, מה אומרים? ולגבי הקרמיקות, יש חיפוי יפה לקרמיקות מהסוג הזה?
5. אותו דבר באמבטיה ובשירותים-צריכה חיפויים יפים גם לשם
6. יחידת הורים, מחפשת ארון איפור\תרופות יפה עם מראה וכן לארון מתחת לכיור-שוב, ללכת על איקאה?
ומה לגבי חיפוי רצפה באמבטיות ובשירותים? מומלץ? (בכ"א מקומות לחים יותר)
7. הדלתות בכל הבית-מעץ, כרגע בצבע שמנת, הדלתות מיושנות, אבל אין לנו תקציב להחליף אותן, באיזה צבע מומלץ לצבוע אותן שתהיינה בגוון יותר טרנדי? חום בהיר? כהה?
תודה!
DSC_7370.jpgDSC_7386.jpgDSC_7376.jpgDSC_7383.jpgDSC_7382.jpg

תודה רבה!
אבל רבאק !! מבקשת בכל תוקף !!!!
אף מילה לדיון !!
עזבו רגע אג'נדה השקפות "כאב לב" ורעל ושנאה שיש בינינו בצורה מעוררת חמלה (אותנו מפציצים ואנחנו עוד רבים)
בקשה אישית (גם בתשלום)
אני פותחת חדשות בפעם המי יודע כמה ורואה בין היתר שוב פעם מי יודע כמה הפגנה על עוד משהו שכואב למישהו
דבר אחד ממש תופס אותי כעומדת מהצד
עזבו את זה שהפכו שם עגלת תינוק כאילו זה דלעת (ולגמרי לא משנה לי באיזה נסיבות הוא היה שם) ים של חמלה מאנשים (רובוטים. אין לי מילה אחרת.)
רק להשלמת ידע - כותרת אחרי זה היא על איזה אנפה נדירה שמצאו בתל אביב ואשפזו אותה ברחימאיות עצומה

מה שמציק לי-
שוב ושוב אני קוראת על עימותים עם "המשטרה" שמצדיקה להם את הגיהינום הזה (צובטת את עצמי לפעמים להפנים שהפכנו לפחות ממקק ודי משלימים עם זה. כשהפתרון הוא בערך להתחפר בבית כל שני וחמישי. איזה חבטות סדיסטיות שם . להתעלף . מנסה לנחש אם הייתי נקלעת לשם בטעות אם השוטר היה בכלל מתעניין שאני יהודיה עסוקה ולא עוד איזה מפגין (משועמם/כואב/נלחם תבחרו לבד באמת לא הנושא)

השאלה שלי - פשוטה - מישהו ראה פעם הרמת יד על שוטר ? לפחות בזמן האחרון ? "עימותים אלימים עם שוטרים" למען השם ! ובכל הודעת דוברות ! על שוטר שנגסו בו ועוד שוטר ששברו לו את היד (אם בכלל היה כנראה מרוב הפיצוצים שהוא הנחית שם על אנשים בחדווה רבתי)

זה מדומיין שזה מצוטט אצלנו ככותרת
מדגישה שאני לא מדברת על עימותים עם פרחחים מה שלגמרי קורה אצל הנוער וגם לא על הדיונים הלגיטימיים על הצורך לרסן את הנוער אני גם לא נכנסת לנושא האם להכיר ש"אלו החיים" ולנסות לברוח מסיטואציות או לנסות להילחם להציל מה שאפשר (מקווה שהגיתי נכון את שני הצדדים. מוסיפה את זה רק כדי שלא יבער למישהו להוסיף את הכאבי בטן שלו)

נטו על הכותרת המתוזמרת שוב ושוב גם מצידנו עימותים אלימים עם שוטרים בחיי לא ראיתי דבר כזה מעולם !! זה שקרים ברמה הכי נמוכה ! ברוב המקרים כמו זה אנשים שבערך אולי יושבים על הכביש מוצאים את עצמם מותקפים על ידי אנשי חמאס בפוטנציה. (סרטון זוועות כשהשפיץ זה התינוק האומלל הזה. קדימה.)

אם יש למישהו עדות מצולמת כזו אשמח מאד ואם לא - זה צריך להגיע למישהו

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה