כללי באילוסטרייטור

• הוסף לסימניות
יש לי תמונה נראית שנעשתה באילוסטרייטור (התמונה היא לדוגמא - אני שואלת על הרעיון)
הכנסתי אותה לאילוסטרייטור - הטבעה נאמנות גבוהה לצילום - הרחבה ויש לי תמונה באילוסטרייטור
עד כאן ברור.
שאני מסתכלת על תמונת המקור והתמונה שהוטבעה באילוסטרייטור אני מבחינה שההטבעה גרמה שאין את הדוגמא החלקה בתמונה אלא חלקים חלקים כמו בתמונה המצורפת.

איך אני גורמת לתמונה - להיות ויקטורית, אבל שהכל יהיה חלק ונעים לעין
מצ.ב. 2 תמונות אחת תמונת המקור והשניה לאחר ההטבעה באילוסטרייטור

קבצים מצורפים

• 04BFD6.jpg
    04BFD6.jpg
    KB 34.9 · צפיות: 24
  • לאחר הטבעה באילוסטרייטור.JPG
    לאחר הטבעה באילוסטרייטור.JPG
    KB 23.6 · צפיות: 28
  • הוסף לסימניות
מצורף קובץ וקטורי עם התמונה הנ"ל

קבצים מצורפים

• travel.zip
    KB 919.1 · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
אה, תודה על התמונות - אובייקטים (בבחינת כל תמונה תתקבל בברכה...)
אבל כאן הייתה לי שאלה (התמונה הזו היא רק לדוגמא) - איך גורמים לתמונה שתהיה חלקה ויפה בויקטורי (הבאתי את התמונה הזו, מכיוון שהתמונה הזו, נראתה לי שנעשתה במקור בויקטורי, ובכל אופן לאחר ההטבעה, היא לא הוטבעה בצורה שתראה כמו ויקטורי - הגוונים החלקים בתמונה נהיו כחלקים חלקים בהטבעה) השאלה שלי - איך גורמים לתמונה מוטבעת כן להראות חלקה ויפה - ולא כתמים כתמים כאלה (כנ''ל) - מקווה שהובנתי, ומקווה עוד יותר שיש לכם תשובה ודרך פעולה להפוך תמונה לויקטור בצורה חלקה

• הוסף לסימניות
אין דבר כזה בעולם!

יצירה וקטורית, היא יצירה מתמטית, היא לא נשמרת כפיקסלים (כמו בפוטושופ) אלא בהגדרות מספריות (זוויות מנקודת עוגן לחברתה וכו'), כשמעלים לאילוס' תמונה מפוקסלת, זה לא משנה היכן היא נעשתה בעבר, כעת יש כאן פיקסלים, לא משנה אם זה jpg או png או כל סיומת אחרת.

כעת כשעושים לייב טרייס, או איך שזה לא נקרא בעברית, האילוסטרייטור מנסה להפוך את התמונה הפיקסלית לוקטור, ככל שניתן, לפי חלוקה לצבעים, אך לעולם הוא לא יוכל לשחזר את ההגדרות כמו שיצרו את התמונה, בפרט שיש גם כל מיני אפקטים, למשל בתמונה הזאת, ההצללה הפנימית של הגלגל, זה עיגול מעוות, עם גרדיאנט שחור לבן, ושיטת שילוב.

אקיצער, זה לעולם לא יכול לחזור להיות כבתחילה, נקודה. בהצלחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י welcome;2131618:
...למשל בתמונה הזאת, ההצללה הפנימית של הגלגל, זה עיגול מעוות, עם גרדיאנט שחור לבן, ושיטת שילוב...

מולטי פליי... [-כעת בדקתי את זה:rolleyes:]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י welcome;2131623:
מולטי פליי... [-כעת בדקתי את זה:rolleyes:]

???

יש אפשרות להפוך תמונה לויקטורי בצורה חלקה ויפה? או בשלב הזה של רמת התוכנות עדיין לא?

• הוסף לסימניות
ב״ה

זה מאוד תלוי בסוג התמונה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י swsshira770;2134070:
ב״ה

זה מאוד תלוי בסוג התמונה..

כלומר???

יש את הדרך שכתבתי למעלה - עקיבה חיה כנ"ל, או שיש אפשרות לשיפור התוצאה, ע"י נקיטת אי אלו פעולות?

• הוסף לסימניות
המדריך

ב״ה

אני לא למדתי גרפיקה באופן מסודר (בגלל זקנותי:rolleyes:) אז לא יודעת אם זו השיטה. אך כך אני עובדת בכ״א.

ראשית, מכניסה את קובץ התמונה לאילוס.
לאחמ״כ עושה Trace, ולפי סוג התמונה מגדירה High או Low וכיוצ״ב.
מסדרת עם כלי העט, הציפורן וכו, דוגמת את הצבעים. וזהו. עניין של 3 דקות והגזמתי. בהצלחה!

• הוסף לסימניות
ב״ה

על זה נאמר: דרך ארוכה שהיא קצרה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י swsshira770;2134192:
ב״ה

אני לא למדתי גרפיקה באופן מסודר (בגלל זקנותי:rolleyes:) אז לא יודעת אם זו השיטה. אך כך אני עובדת בכ״א.

ראשית, מכניסה את קובץ התמונה לאילוס.
לאחמ״כ עושה Trace, ולפי סוג התמונה מגדירה High או Low וכיוצ״ב.
מסדרת עם כלי העט, הציפורן וכו, דוגמת את הצבעים. וזהו. עניין של 3 דקות והגזמתי. בהצלחה!

לפי מה שהבנתי:
1. לקחת תמונה פתחת אותה באילוסטרייטור
2. עשית Trace - כלומר עקיבה חיה - ע"י שלחצת על המשולש בצד ונפתחו לך האפשרויות High או Low וכיוצ״ב. שזה בעברית אם אני מבינה נאמנות גבוה או נאמנות נמוכה וכיוצ"ב
עד כאן זה מה שאני עושה
עכשיו המשכת שאת מסדרת עם כלי העט - הציפורן, דוגמת את הצבעים וכו' - את זה לא הבנתי מה את עושה? למה ועל מה את משתמשת עם הכלים האלה? ולאיזה תוצאה השימוש בכלים שכתבת זה מביא?

יש לך אפשרות לעשות ניסוי על התמונה שהבאתי (לדוגמא) ולהראות לאיזה תוצאה הגעת? ואיך הגעת לתוצאה הזו?

זה חשוב לי מאוד - והייתי רוצה להגיע לתוצאה המייטבית בשימוש באופציה "עקיבה חיה"
תודה רבה!

אשמח אם יש עוד מישהו (מהמומחים פה) שיודע להביא לתוצאה מיירבית באופציה "עקיבה חיה"

• הוסף לסימניות
ב״ה

אשתדל להעלות מחר מדריך יותר מפורט עם תמונות.

• הוסף לסימניות
אשמח גם אני לשמוע על הנס, איך בשלש דקות הופכים את התמונה הנ"ל לוקטור, על אף שיש בה גרדיאנטים, שיטות שילוב, ועוד (לדוגמא: ההצללה הפנימית, ה'בוהק' בצד ימין של הגלגל, גרידיאנט באשכולות התמרים, חיתוך מרובה צלעות בענפי הדקל)

נראה לי לא מציאותי, אך אשמח ללמוד, תודה.

• הוסף לסימניות
ב״ה

אנסה להסביר בכמה מילים:
מווקטרים את התמונה ואז ״מלבישים״ מעל את אותו אובייקט, ודוגמים את העיצוב של האובייקט המקורי.
האובייקט הנ״ל נורא פשוט לכן קל לווקטרו.

• הוסף לסימניות
לא נעים לבקש, אבל אולי אפשר בבקשה הדגמה (יש לך תוכנה שמסריטה איך את עושה את זה?) - מאוד מעניין מה שאת אומרת (כותבת...) נשמח ללמוד ולהחכים
תודה מראש!

• הוסף לסימניות
מה שswsshira770 כותבת, זה מאד ברור, אך לא פותר כאן את העניין, היא אומרת שניתן לדגום תמיד את הגוונים מהאובייקט שמתחת, כמו שעושים במאש, כשדוגמים תמונה.

במקרה הזה זה לא רלוונטי משתי סיבות:
1. כי אחרי ש'מווקטרים' את האוקבייקט, גם דגימת הצבעים מתבצעת אוטומטית, אילוסטרייטור נותן לך שתי אופציות, או חלוקה לשש צבעים, או לשש עשרה.
2. יש גרדיאנטים, אפקטים, מרקמים, שיטוט שילוב, אותם לא ניתן לדגום.

אבל, אדרבה, הייתי רוצה להחכים ולרואת שטעיתי ויש אפשרות ל'וקטר' תמונה.

• הוסף לסימניות
???
יש תשובה כאן למומחים?
swsshira770 את יכולה אם אפשר להראות דוגמא ברורה ואיך עושים זאת?
תודה מראש!

• הוסף לסימניות
אין דרך להפוך תמונה לוקטורי בצורה שלא תפגע בתמונה:(
לייב טרס נותן אפשרות חלקית מאד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr777;2142157:
אין דרך להפוך תמונה לוקטורי בצורה שלא תפגע בתמונה:(
לייב טרס נותן אפשרות חלקית מאד.

מצטרף לדברים.

יש יוצא מן הכלל אחד, אם יש יצירה וקטורית שנוצרה רק מאובייקטים גדולים וקווים חלקים, אין בהם אפקטים ואין בהם גרדיאנטים, והרזולוציה גבוהה, בלייב טרייס אולי אפשר להתקרב למקור.

אך אז בדרך כלל כבר מאד קל לעבור על הכל בפן טול וזהו...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה