דרוש מידע באילו מקצועות נשים יכולות לעבוד?

מצב
הנושא נעול.
עם זאת, יש פה דברים שיכולים להתאים לנשים שרוצות לעשות הסבת מקצוע
לנשים שרוצות לעשות הסבת מקצוע וכן להכניס דברים חדשים למודעות הציבורית, אולי זה יחסוך את הצורך בהסבת מקצוע עתידית.

אם אנשים היו יותר בודקים או יותר מצליחים לבדוק, חצי מה'מכללות החרדיות' היו נסגרות.
יצא לי להפגש באופן אישי עם יותר מדי נשים שלמדו מקצוע שחשבו שהנה תוך חצי שנה הם בהייטק (QA למשל) ואחרי עוד שנתיים של חיפוש עבודה, הם עברו לחלום הבא. או נשים שלמדו אנימצית תלת מימד, או נשים שלמדו גרפיקה ונחתו לשוק מפוצץ...
אני לא מזלזלת בכישוריהם, אבל באמת קשה כל דבר לבדוק ולבחון, ויועצי הלימודים במכללות הללו יודעים לעשות את העבודה.
חבל לי על שכר הלימוד של הבית ספר של החיים של אנשים אלו.
וזה בדיוק הסיבה שאני מאמינה בכוח 'חכמת ההמונים'.
אני באופן אישי כבר קיבלתי כמה הודעות בפרטי על משרות שסיפרתי עליהן, והפניתי לנשים מהתחום.
הרבה יותר אמין מאשר לשאול יועצי 'מכללות' למיניהם...

יש מכוונות?
או מכוונים?

כי יש כל מיני מקצועות שגם אם קיימים בשוק תהיינה מי שתרצינה (איך אני בשפת ה נה) לקבל שירות מנשים דייקא

יש מכוונות?
או מכוונים?

כי יש כל מיני מקצועות שגם אם קיימים בשוק תהיינה מי שתרצינה (איך אני בשפת ה נה) לקבל שירות מנשים דייקא
לא מכירה נשים שדחוף להן מכוונות. כן מכירה מכוונים שמחכים לכל טלפון

מישהי כתבה פה באחת התגובות עוזרת בית.
באמת, אולי כדאי לעשות איזה סוויצ' למקצוע הזה?
יש לי חברה שסיפרה לי שהיא ממש היתה רוצה לעסוק בזה.
היא אוהבת לארגן בתים, השכר גבוה יחסית (כמו לבעלות תואר שני...), ביקוש גבוה - אך מובן מדוע היא לא יכולה לעסוק בזה.
אולי אפשר לרענן את זה עם איזה 'תומכת ארגונית' או משהו בסגנון.

היא יכולה להיות סומכת.
זה בדיוק זה.
היא מלווה נשים בעבודות הבית ועוזרת להן ומלמדת אותן לארגן את הבית נכון.
נשים עם לקות נפשית / גופנית מקבלות עזרה כזו.

לא דחוף לה לעבוד דווקא אצל בעלות לקות.....
אבל כנראה זו האופציה היחידה אם רוצים לעשות את זה בכבוד.

אני מכירה נשים מקסימות שמחלימות מתאונה או משהו כזה ברמה שכלית מצוינת שמקבלות עזרה כזו.
וסתם כך, יש נשים שמכונות מנהלת משק בית [נשמע יותר מכובד מעוזרת] והן עובדות בבתים של כאלו במעמד גבוה בשכר מצוין והן באות כל בוקר / פעמיים - שלוש בשבוע לסדר את הבית ולארגן ארוחות. [מכירה משפחה כזו]
דרך אגב, היא יכולה דרך ביטוח לאומי להגיע לעבוד בבתים של כאלו עם לקות מסוימת או לחילופין בבתים של קשישים.

מקצועות אפשריים-

ה. אדריכלות- תעודה ממה"ט
עיצוב פנים- תעודה של מכללה או סמינר
ניהול חשבונות- נראה לי גם של מה"ט אבל לא בטוחה
ראיית חשבונות- היה במכללת בית וגן, לא יודעת אם עדיין
אבטחה וסייבר- נראה לי יש בנווה ירושלים, בטח בעוד מקומות
תכנות מחשבים- תעודה ממה"ט בסמינרים, שכר גבוה יותר- תואר אקדמאי
אולפן הקלטות- נראה לי שיש כמה סמינרים שמציעים את זה בהשתלמויות
מדריכה לשחיה ומצילה- ויניגט?
מכון כושר- ויניגט? נראה לי דרך הסמינרים
שזירת פרחים ועיצוב ארועים, קורסים שונים והקמפוס הקולינרי
שפית/קונדיטורית- הקמפוס הקולינרי
מזכירה רפואית-
פקידת בנק- מתחילים בלי תעודה ותוך תקופה מסוימת צריך לעשות תואר ראשון באיזהשהוא תחום
שיננית, הדרכה בבתי ספר ועבודה במרפאות- ראיתי לאחרונה כמה פרסומים על זה
סייעת לרופא שיניים- ראיתי כמה פרסומים על זה
ביוטכנולוגית- קמפוס שטראוס, ניתן לעבוד אח"כ בדור ישרים וכו', בפיענוח של הבדיקות ומחקרים.
אופטמטריסטית- קמפוס שטראוס
עובדת סוציאלית- קמפוס שטראוס, מבחר
גינון טיפולי- מכללת בית וגן
עיתונאות ותקשורת- המכללה החרדית
מתווכת דירות ונדל"ן- יש מבחן שצריך לעבור לא יודעת איפה לומדים
אומנויות הבמה- בתי ספר שונים כמו קטדרה, ועוד שפרחו מזכרוני
הוראה באולפן- ידע בשפות ותעודת הוראה
מטפלת בקשישות
העברת סדנאות בבתי אבות
ביטוח- אני לא יודעת מה צריך
לוקחת דמים- הכשרה קצרה ועבודה במרפאות
טכנאית אולטרסאונד- אם מעניין מישהי אני יכולה לברר איפה לומדים, עבודה בקופות חולים, בתי חולים ועצמאי.
פיזיוטרפיסטית
ספורט טיפולי- סמינר שערים, בטח עוד מקומות
בונה אתרים- סמינרים ומקומות כמו פרוג
מעצבת גרפית- סמינרים ומקומות כמו פרוג
ביואינפורמטיקה- מכון טל, עיבוד הנתונים המצטברים מהמחקר הביולוגי המתעדכן בקצב מסחרר וביישומו ברפואה ובתעשייה
סיעוד- מכון טל, לניאדו ומעייני הישועה- בטח יש הבדלים במקצועיות ותחומי לימוד
ריפוי בעיסוק- מבחר

האמת שככל שאני כותבת אני נזכרת בעוד ועוד תחומים, אבל מאחר שאני כותבת בהפסקות גדולות, אני רואה שכבר כתבו פה מלא, ובטח אין לי מה לחדש, אז הפסקתי פה.

ומה שממש חשוב זה- ללמוד מקצוע שאוהבים, ולנסות להתחבר לאפילו משהו אחד מתוך התחום ולהתמקצע בו פרפקט, אבל להרחיב את הידע בעוד תחומים משיקים, להיות פתוחים בראש למצוא דרכים יצירתיות לעבוד במה שאוהבים ולהתפרנס מזה.

ומעל הכל שנזכה להתפרנס ביושר ובברכת שמים להצלחה ורווח והנאה, ושלא יבוא על חשבון הרוחניות שלנו.

מקצועות אפשריים-

ה. אדריכלות- תעודה ממה"ט
עיצוב פנים- תעודה של מכללה או סמינר
ניהול חשבונות- נראה לי גם של מה"ט אבל לא בטוחה
ראיית חשבונות- היה במכללת בית וגן, לא יודעת אם עדיין
אבטחה וסייבר- נראה לי יש בנווה ירושלים, בטח בעוד מקומות
תכנות מחשבים- תעודה ממה"ט בסמינרים, שכר גבוה יותר- תואר אקדמאי
אולפן הקלטות- נראה לי שיש כמה סמינרים שמציעים את זה בהשתלמויות
מדריכה לשחיה ומצילה- ויניגט?
מכון כושר- ויניגט? נראה לי דרך הסמינרים
שזירת פרחים ועיצוב ארועים, קורסים שונים והקמפוס הקולינרי
שפית/קונדיטורית- הקמפוס הקולינרי
מזכירה רפואית-
פקידת בנק- מתחילים בלי תעודה ותוך תקופה מסוימת צריך לעשות תואר ראשון באיזהשהוא תחום
שיננית, הדרכה בבתי ספר ועבודה במרפאות- ראיתי לאחרונה כמה פרסומים על זה
סייעת לרופא שיניים- ראיתי כמה פרסומים על זה
ביוטכנולוגית- קמפוס שטראוס, ניתן לעבוד אח"כ בדור ישרים וכו', בפיענוח של הבדיקות ומחקרים.
אופטמטריסטית- קמפוס שטראוס
עובדת סוציאלית- קמפוס שטראוס, מבחר
גינון טיפולי- מכללת בית וגן
עיתונאות ותקשורת- המכללה החרדית
מתווכת דירות ונדל"ן- יש מבחן שצריך לעבור לא יודעת איפה לומדים
אומנויות הבמה- בתי ספר שונים כמו קטדרה, ועוד שפרחו מזכרוני
הוראה באולפן- ידע בשפות ותעודת הוראה
מטפלת בקשישות
העברת סדנאות בבתי אבות
ביטוח- אני לא יודעת מה צריך
לוקחת דמים- הכשרה קצרה ועבודה במרפאות
טכנאית אולטרסאונד- אם מעניין מישהי אני יכולה לברר איפה לומדים, עבודה בקופות חולים, בתי חולים ועצמאי.
פיזיוטרפיסטית
ספורט טיפולי- סמינר שערים, בטח עוד מקומות
בונה אתרים- סמינרים ומקומות כמו פרוג
מעצבת גרפית- סמינרים ומקומות כמו פרוג
ביואינפורמטיקה- מכון טל, עיבוד הנתונים המצטברים מהמחקר הביולוגי המתעדכן בקצב מסחרר וביישומו ברפואה ובתעשייה
סיעוד- מכון טל, לניאדו ומעייני הישועה- בטח יש הבדלים במקצועיות ותחומי לימוד
ריפוי בעיסוק- מבחר

האמת שככל שאני כותבת אני נזכרת בעוד ועוד תחומים, אבל מאחר שאני כותבת בהפסקות גדולות, אני רואה שכבר כתבו פה מלא, ובטח אין לי מה לחדש, אז הפסקתי פה.

ומה שממש חשוב זה- ללמוד מקצוע שאוהבים, ולנסות להתחבר לאפילו משהו אחד מתוך התחום ולהתמקצע בו פרפקט, אבל להרחיב את הידע בעוד תחומים משיקים, להיות פתוחים בראש למצוא דרכים יצירתיות לעבוד במה שאוהבים ולהתפרנס מזה.

ומעל הכל שנזכה להתפרנס ביושר ובברכת שמים להצלחה ורווח והנאה, ושלא יבוא על חשבון הרוחניות שלנו.
כל הכבוד!
איזה השקעה!

זה סוד ההצלחה!

יש מקצוע שנותן אפשרות להנחות קבוצות? סוג של מרצה פעילה יותר, יש דברכזה לקבל תעודה בנושא?

יש מקצוע שנותן אפשרות להנחות קבוצות? סוג של מרצה פעילה יותר, יש דברכזה לקבל תעודה בנושא?
כן, יש מקצוע להנחיית קבוצות,
בדרך כלל מצטרף לעשייה נוספת - הנחיית קבוצות יש בעולם הניהול, יש בעולם הטיפולי, בכל מיני עולמות תוכן.

יש ספר בשם
"ספר המקצועות"
של יובל שפיר
יש שם כ 400 מקצועות
מפורט כל מקצוע תיאור התפקיד, כמה זמן לימוד, היכן לומדים,
מה השכר למתחיל, לאחר שנות נסיון. ספר יפה מאוד
מתעדכן כל תקופה
מאוד מרתק לקרוא אותו

יש ספר בשם
"ספר המקצועות"
של יובל שפיר
יש שם כ 400 מקצועות
מפורט כל מקצוע תיאור התפקיד, כמה זמן לימוד, היכן לומדים,
מה השכר למתחיל, לאחר שנות נסיון. ספר יפה מאוד
מתעדכן כל תקופה
מאוד מרתק לקרוא אותו

איפה משיגים אותו?

מה זה "חולשת"?
''רוצה מאוד מאוד'' בגירסת 2019... כמובן בהקשר הזה כי יש עוד משמעויות למילה הזו.
שמעתי את זה כמה פעמים, ותמיד מפי דוברי אידיש, ותהיתי לפשר המילה. נשמע כמו תרגום לא מוצלח מאידיש.
ובשביל לחבר את זה לנושא האשכול:
עורכת לשונית. מקצוע שדרוש דחוף לכמה עיתונים במגזר. צריך לזה ידע בדקדוק ותחביר, ואהבה לשפה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה