דרוש מידע באילו מקצועות נשים יכולות לעבוד?

מצב
הנושא נעול.
הסיכויי קבלה יותר גבוהים מהמסלול הרגיל?
לא בטוח,
מכירה הרבה שניסו.
דבר ראשון רק כאלה עם תואר רלוונטי (מדעי החיים וכדומה) מנסים, אילו לא תארים הכי קשים אבל בהחלט לא הכי קלים. צריך להיות עם ממוצע 85 ומעלה - סינון נוסף.
אחר כך - רוב אלה שאני מכירה נפלו בשלב הלימודים למבחנים הממיינים או נבחנו פעם אחת והתייאשו (ובדרך כלל מדובר באלה עם ממוצעים הרבה יותר מ85..).
מתוך עשרות שרצו - מכירה אחת (!) שהתעקשה ממש ולבסוף הצליחה.
בסופו של דבר לא בטוח שיותר קל להתקבל, וגם לא חוסך זמן ושנים.
יש מצב עדיף לחכות עוד שנה שנתיים ולהתעקש על פסיכומטרי בציון שיספיק לרפואה מההתחלה.

אגב, נכון שקיים מחסום הקבלה והלימודים הארוכים
אבל תחשבי על מה קורה אחר כך ואם בכלל מתאים לך לבצע משמרות של 26 שעות
בוא נצא מנקודת הנחה שמי שמתאבד על זה וקורע את עצמו בשביל להתקבל לא עושה את זה סתם אלא יודע לקראת מה הוא הולך..

מדעי הנתונים
למידת מכונה
תחומים ששויים היום הרבה כסף
אני מנסה לבדק מה העבודה בפועל, מול מי.
מגיעים למשרד, יושבים, כוס קפה, הלאה
איני יודעת.
ממה שקראתי זה נשמע עבודה דומה לשל מתכנתת,
מול מחשב כל היום.
האם נכון הדבר?
אולי זה יותר ישיבות צוות, ניהול מחלקות,
מה?
ואנוכי לא יודעת.

נערך לאחרונה ב:
בלתק חלקי
@דדד ,מה עם ריפוי בעיסוק?
(קצת קרוב לרפואה..)

איני יודעת.
ממה שקראתי זה נשמע עבודה דומה לשל מתכננת,
מול מחשב כל היום.
האם נכון הדבר?
מה?
ואנוכי לא יודעת.
בהגיון הזה, גם העבודה שלי דומה לתכנות.
באים למשרד, מכינים קפה. יושבים מול מחשב כל היום, חוץ ממתי שיש ישיבות. (רח"ל, היום גם ישיבות הן מול המחשב...)

באים למשרד, מכינים קפה. יושבים מול מחשב כל היום, חוץ ממתי שיש ישיבות. (רח"ל, היום גם ישיבות הן מול המחשב...)
מותר לשאול במה את עובדת?
כמובן, רק אם נוח לענות.
(אם לא, אמחק את השאלה..)

אני מתכוונת
מה התקתוקים שעושים מול המחשב-
האם זה קביעת פגישות, וייעוצים ללקוחות בזום
או תרגילים, מספרים, חישובים?

איני יודעת.
ממה שקראתי זה נשמע עבודה דומה לשל מתכנתת,
מול מחשב כל היום.
האם נכון הדבר?
מה?
ואנוכי לא יודעת.
אני יכולה להגיד לך ממה שעשה המתמטיקאי אצלנו, אבל הם מתברגים בכל מיני סוגים של עבודות כך שסביר להניח שזה די שונה מאחד לשני.
אצלנו הוא היה בתחום של מדעי הנתונים - עבודה אנליטית, לקחת נתונים ממקורות רבים ולהסיק מהם מסקנות.
הרבה שימוש בסטטיסטיקה וביכולת ניתוח.
היו בצוות עוד שעשו את אותה עבודה והגיעו מתארים אחרים - אבל אין להשוות בכלל.
ראו שזו ההתמחות שלו, הוא בלט על ההתחלה.

לא יודעת אם כתבו כאן - חובשת.
קשור לתחומי רפואה כמובן, ונשמע כמו מקצוע שדורש הרבה אדרנלין :)
זה אחלה מקצוע
רק שאין מה לעשות איתו בתור חרדית שמורה.
(לע"ד זה כמו הסוסים)
אא"כ בתור מורה לע"ר
או עכשיו בתקופת הקורונה, סיוע בבדיקות וכזה.

בלת"ק חלקי
מה עם אחות בטיפת חלב?
אולי אם יקימו לימודים לבנות משלנו להיות אחיות בטיפת חלב, האחיות בטיפת חלב כיום ברובם, חסרות הבנה לעולם האמא החרדית, וזה נראה לי עבודה שמתאימה מאוד לאמא חרדית. - כל הצדדים ירויחו
שעות עבודה נוחות, עבודה עם תינוקות (כייף..) (אפשר גם להקים חדר לצילום ניו בורן בטיפת חלב :)) יחסית עבודה שמורה, רוב ככל העובדות והלקוחות בטיפת חלב - נשים
לא נראה לי תורה גדולה לדעת לחסן, ולא נראה שמדובר בלימודים מפרכים.
מענין לכמה המשכורת של אחות בטיפת חלב יכולה להגיע.
להקים לימודי אחיות מקוצרים רק לנושא של חיסונים והתפתחות של תינוקות? חלום לא הגיוני?

נערך לאחרונה ב:
זה אחלה מקצוע
רק שאין מה לעשות איתו בתור חרדית שמורה.
(לע"ד זה כמו הסוסים)
אא"כ בתור מורה לע"ר
או עכשיו בתקופת הקורונה, סיוע בבדיקות וכזה.
בכלל לא ברור שזה כך.
מישהי פה מהפורום כתבה לי בעבר שהיא עובדת בזה.
היא תיארה את זה כמקצוע עם ביקוש לא רגיל,
בעיקר כמלווה של טיולים לבנות חרדיות.
בגלל שאין חובשות חרדיות - תמיד לוקחים אותה.

קידום אתרים אורגני - אפשר ללמוד לבד או מכמה קורסים ולהגיע רחוק.
הרבה שואלים אותי אם אני גם מקדמת אתרים (אני לא...)

מי שתהיה רצינית בתחום - יכולה להרוויח משכורות מכובדות. וא"א לעבוד על אף אחד - מי שטובה בזה ממקמת אתרים בשורה הראשונה בגוגל, במילות מפתח תחרותיות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה