כללי באינדזיין - חפש החלף

• פותח הנושא mig
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
יש לי תיבות ריקות שכל מה שמופיע בהם זה הסימן: -
הסימן מופיע לי גם בתוך טקסט,
אני רוצה לומר לו שיחפש רק סימנים שמופיעים אחרי אנטר יש אפשרות כזו?

• הוסף לסימניות
חפש בגרפ:
^\-
(כשאני מעתיקה לכאן זה מתהפך מימין לשמאל, בהעתקה לשדה המתאים זה יתהפך בחזרה).​

• הוסף לסימניות
עפרה תודה,
אבל עכשיו נודעתי שזה בעייתי ומקו כן חיוני גם אחרי אנטר, אם כך איך אני מוחקת אותו רק כשהוא בודד בתיבה?
כמוכן אני צריכה להקטין טקסט רק בתוך סוגריים שאחרי אנטר, איך אני מגדירה את זה? (כולל הסוגריים)

ושאלה אחרונה - איך יודעים את כל הנוסחאות האלו???

• הוסף לסימניות
הענין קצת מאד דחוף,
יש משהו שמתמצא?

איך בכלל אני אומרת לו כך את כל הטקסט שנמצא בין סימן אחד לשני? (אותו סימן?)

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת איך מגדירים מקו בודד בתיבה, אבל אני יכולה לנסות לחשוב על גרפ שיתאים לזה.
הרבה מהגרפים אני לא יודעת בעל פה, אפשר לחפש אותם מאוד בקלות בתפריט הקופץ של חלון הגרפ.
את הנוסחה הקודמת למשל בניתי כך:
בתפריט הקופץ יש הגדרה LOCATIONS שזה מיקומים.
בחרתי שם את המיקום BEGINING OF PARAGRAPH
כלומר - תחילת פסקה
וזה נתן לי את הסמל הזה ^ בשביל הנוסחה (אני לא ידעתי את זה מראש, אבל יש כאלה שיודעים בעל פה).
אחר כך פשוט כתבתי - כדי שיחפש את הסימן הזה כשנמצא בתחילת פיסקה. רק דבר אחד הייתי צריכה לדעת, שכשיש לי סימן כלשהו שמהווה סמל מיוחד בגרפ ולא סתם אות או מספר רגיל, ואני לא רוצה שיסתכל עליו כעל סמל מיוחד אלא יתייחס אליו כפשוטו - שאני באמת מחפשת מקף ולא את מה שהמקף אומר לגרפ, לכן צריך להוסיף לפני הסימן את הסימן \ שהוא מבטל את המשמעות המיוחדת של הסימן ומחזיר אותו למשמעות הרגילה שלו.
וככה יצאה הנוסחה שרשמתי.
כמו שיש LOCATIONS שנותן מיקומים, יש בתפריט הקופץ עוד אפשרויות:
WIDCARDS מגדיר סוגי תוים, כמו למשל אפשר למצוא שם את הגדרת הגרפ ל-'מספר כלשהו', ל'אותיות', וכו'.
MATCH מגדיר למשל מה לחפש לפני או אחרי מה שמחפשים, ועוד (למשל - חפש א' אם לפניה יש ג', ולא לחפש את הג').
BREAK CHARACHTER מחפש סימני שבירה - שבירת שורה, עמוד וכו'.
בקיצור, עם קצת ידיעה באנגלית אפשר לחפש בתפריטים הקופצים של הGREP ולהסתדר כמעט עם הכול. אולי המומחים בגרפ יכולים למצוא נוסחאות יותר קצרות וחכמות לכל דבר, אבל גם ככה אפשר להסתדר ברמה נחמדה.

• הוסף לסימניות
איך מתבצע אצלכם המעבר מתיבה לתיבה אחרי סימן המקף?
אם אחרי המקף מופיע FRAME BREAK כלומר מעבר מסגרת, אפשר להוסיף את הסימון המתאים מבין הBREAK CARACHTER אחרי הנוסחה שנתתי קודם.
הסימון למעבר מסגרת לפי התפריט שם הוא:
~R​

• הוסף לסימניות
בשביל לחפש טקסט שנמצא אחרי/לפני סמן יש בתפריט הMATCH
נגיד שאני מחפשת כל מה שיש לפניו איקס, או כל מה שיש אחריו איקס.
POSITIVE LOOKBEHIND אומר הסתכלות חיובית אחורה, כלומר שהוא בודק שאכן יש את הדבר הזה (נגיד הX במקרה שלנו) לפני מה שאני מחפשת.
positive lookahead פירושו הסתכלות חיובית קדימה, כלומר שהוא בודק שיש את הדבר הזה (נגיד הX)אחרי מה שאני מחפשת.
את הדבר שלפני ואחרי החיפוש (ה-X) מכניסים לתוך הסוגריים, אחרי סימן ה = (שווה) שמופיע שם.

• הוסף לסימניות
עופרה רוב רוב תודות,
אני באמצע להתעמק....
רק דבר אחד - יש לי טקסט בין שטרודלים ואני צריכה להקטין אותו (להעביר לסגנון תו קטן)
זה לא מצליח לי בשיטה האחרונה,
מה אני יכולה לעשות?
(סליחה על הדחיפות - רגע שאחרי האחרון...)

• הוסף לסימניות
נראה לי שצריך לחפש @ ואחריו להכניס את הסימן של 'כל תו' (ANY CARACHTER) ואז לעשות + שזה אומר שיחפש כמה תווים רצופים שהוא מוצא, אחד או יותר, ובסוף לשים עוד פעם @, ולהוסיף את הסימן ? שמשמעותו לחפש את הצירוף הזה באופן הכי קצר, כלומר שירוץ מכל שטרודל לשטרודל הקרוב ביותר אחריו (אחרת הוא יכול לסמן את כל הקטע שמהשטרודל הראשון במסמך ועד האחרון).
אולי אני לא מדייקת זה מה שזכור לי בעל פה, אם לא עובד אולי מישהו מומחה יותר יוכל לכוון עוד.

• הוסף לסימניות
את הסימן שאלה מוסיפים מיד אחרי ה+
הנוסחה תיראה כך:
@.+?@
רק שכאן זה מופיע הפוך, בהעתקה לשדה הגרפ זה יופיע ישר.

• הוסף לסימניות
מה פרוש הנקודה ?

• הוסף לסימניות
נקודה היא ANY CHARACTER כלומר כל תו שהוא (כולל אותיות, מספרים, רווח, נקודה, פסיק וכו') וזה נמצא בתוך אפשרויות ה-WIDCARDS כמו שהזכרתי, שם אפשר לחפש אם לא זוכרים את הסימן המתאים לכל דבר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;643188:
ושאלה אחרונה - איך יודעים את כל הנוסחאות האלו???
כמו שעפרה כתבה, רוב הדברים אפשר להבין ע"י שמשחקים בפקודות בתוך גרפ.
כמובן שיש כמה דברים שלא כתובים שם.
יש ספר מאוד טוב מ־O'reilly
בשם: Grep In Indesign Cs3/Cs4

הכלל הוא מאוד פשוט, כל דבר שאתה יכול להגדיר אותו, אפשר למצוא.
לדוגמא: "אני רוצה למצוא כל מילה שניה בפסקה שמתחילה בסוגריים"
ולהכניס לפניו סולמית #
אם הצלחת להגדיר את השאלה, אז תוכל גם למצוא אותו.

(יש כמה תשובות לשאלהף הפשוט (אבל לא הכי קצר) תהיה:
קוד:
[RIGHT][SIZE=2](^\()(.+? )(.+? )[/SIZE]
[SIZE=2]ולהחליף ב: $1$2#$3[/SIZE][/RIGHT]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;643512:
יש ספר מאוד טוב מ־O'reilly
בשם: Grep In Indesign Cs3/Cs4

[/code]

בעברית? וניתן להשיג בארץ?

• הוסף לסימניות
באנגלית. אפשר להשיג ברשת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה